Minoritetsspråklige søkere

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Inntak og søknad om spesialundervisning
Advertisements

Rådgiversamling april Lærling •Søke på •Hvis ungdomsrett ved formidling så gjelder ungdomsrett i.
VIDEREGÅENDE SKOLE Informasjon om søking Januar 2013.
Søknad om spesialundervisning • Hvem kan søke om spesialundervisning? • De ulike søkergruppene/skjema • AOLOV-koden • Elever med store vedvarende.
Hvem søker 1. februar? Søkere med behov for spesialundervisning
Voksenopplæringens overganger
Rådgiversamling på Stiklestad
SPESIALUNDERVISNING INNENFOR VOKSENOPPLÆRINGEN
Minoritetsspråklige søkere
Utvekslingsår En del av din videregående opplæring.
INNTAKSFORSKRIFTEN KAPITTEL VI
Startkurs for nye rådgivere 2010
VALGETS KVALER ER: Elevens valg!
Om tilbud og inntak i våre 46 videregående skoler
Rådgiversamling januar 2011 Fag –og yrkesopplæring.
Informasjon videregående opplæring 15.januar
Særskilt språkopplæring for språklige minoriteter etter § 2-8
Fra grunnskole til videregående.
Inntak etter individuell vurdering Skoleåret 2009/2010.
Orientering om søking til skole og læreplass
Orientering om søking til skole og læreplass Informasjon ved overgang grunnskole – videregående opplæring.
Hvem søker 1. februar? Søkere med behov for spesialundervisning
Inntak og søknad om spesialundervisning
Inntaket 2010 – 2011 – nytt og nyttig ?. Hvilke emner skal vi gjennomgå ? 1.Hva betyr endringen i vurderingsforskriften fra for inntaket til.
Søkere med særskilte tilretteleggingsbehov
Rådgiversamling 9. januar 2012 Formidling til bedrift og vg3 i skole.
Her skal elevene logge inn.
februar-søkere Utdanningsavdelingen Rådgiversamlinger 2012.
Regionale rådgiversamlinger Desember Kirsti M.H. Mæland Bakgrunn for endringer særinntak Tilpasning til gjeldende lov og forskrift Fylker har fått.
Rådgiversamlingen høsten 2009
Evaluering inntak 2012 Vedleggsskjema «Rett skjema til rett elev» Skjema A: Det var inntaksåret 2012 et ønske om å få riktige søkere til særskilt.
Særskilt inntak skoleåret 2011/2012 Målsettingen er å medvirke til en god prosess mellom grunnskole og videregående opplæring for elever med særskilte.
Velkommen til rådgiversamling ! 6.januar 2012
Utvekslingsår En del av din videregående opplæring.
Godkjenning av fag til fag-/svenneprøve Styremøte NOOS-nettverk
Træleborg konferansesenter Velkommen! Rådgiversamling 2013.
Når du er registrert som ny bruker, må passord alltid benyttes - så husk dette ! Første gangs innlogging.
Endring i forskrift til opplæringsloven 30. september 2014
Minoritetsspråklige elevers og voksnes rettigheter etter opplæringsloven
Struktur for tilpasset opplæring i forhold til minoritetsspråklige elever.
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Bygg og anleggsteknikk Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Forskrift til oppl. §6 og 6A– (rundskriv) (DLG )
Opplæringsordningen for videregående opplæring, -hovedmodell for hhv studiespesialiserende (studiekompetanse) og yrkesfag (fag-/svennebrev) Opplæringslova.
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Helse og oppvekstfag Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Info-dager 2014 Søking skoleåret Fortrinn og individuell vurdering 1.marssøkere med vedtak om spesialundervisning Bruk av overgangsskjema ved tilretteleggingsbehov.
Inntak til videregående opplæring Inntak til Vg1 på bakgrunn av: o Standpunkt- og eksamenskarakterer fra 10. trinn* o Inntaksenhet o Nærskole.
RÅDGIVERSAMLING KIRKENES 17. NOVEMBER GENERELL INFORMASJON Skoletilbud for skoleåret vedtas av Hovedutvalg for kompetanse (HUK) 23. november.
Eksempler og problemstillinger i opplæringa fra Ole Vig vgs. Generelt om opplæring av minoritetsspråklige. Erfaringer fra ulike organiseringsformer og.
Søking til skuleåret Opplæringsavdelinga, inntak og formidling Rådgjevarkonferansen 2014.
Minoritetsspråklige elevers rettigheter Rådgiversamling 2015 Kari Tormodsvik Temre.
februar-søkere med behov for spesialundervisning Utdanningsavdelingen
Loven og prosedyrar ved søking til vidaregåande skole Orienteringsmøta hausten 2010.
Fagseminar Inntaksforskriften Jorunn Dahle1 Informasjonsflyt mellom PP-kontora Gjeld søkarar med fortrinnsrett (1.februar) -Som har fått skoleplass.
Side 1 Ditt valg! STUDIEFORBEREDENDE: Idrettsfag Musikk, dans og drama Studiespesialisering, studiespesialisering med formgivningsfag, studiespesialisering.
I henhold til loven må vi informere om bruk av informasjonskapsler (cookies)
SØKING TIL VGS. Søker du Vg1? Du må søke tre ulike utdanningsprogram i prioritert rekkefølge. Fører du opp færre enn tre ønsker, vil du kunne bli plassert.
Regionsmøte hausten 2013 Samhandling mellom PPT og VGO 1. oktober 2013 Jorunn Dahle, Kari Volden og Hege Skarvøy.
Rådgiversamling i Vrådal nov
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Inntak med søknadsfrist 1.februar
Inntak , fortrinn og individuell behandling
Inntak med søknadsfrist 1.februar
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Minoritetsspråklige søkere
Utdanningsprogram/programområde over 2 år
Videregående opplæring for voksne
Videregående opplæring for voksne - kort om søknadsprosessen for deltakere til to-årig prosjekt RM og TIP Marit Nygård Roth, rådgiver Seksjon veiledning.
Utdanningsvalg 10. trinn -valg av videregående opplæring
Utskrift av presentasjonen:

Minoritetsspråklige søkere Søkere med annet morsmål enn norsk og samisk, defineres som minoritetsspråklige søkere Det var 834 søkere som opplyse i vigo at de har annet morsmål enn norsk eller samisk i 2011 De færreste av dem haker av at de er minoritetsspråklige (218 i 2011)

Minoritetsspråklige søkere De aller fleste av søkerne med annet morsmål enn norsk, er som alle andre i søkeprosessen De konkurrerer på karakterene og har nærskolepoeng

Minoritetsspråklige søkere Forskrift til opplæringslova § 6-9: «Det er eit vilkår for inntak til vidaregåande opplæring at søkjaren har lovleg opphald i landet. Søkjarar som oppheld seg i landet i påvente av vedtak om opphaldsløyve, har ikkje rett til inntak til vidaregåande opplæring.

Minoritetsspråklige søkere Mindreårige asylsøkjarar kan likevel takast inn til vidaregåande opplæring i påvente av vedtak om opphaldsløyve, men har ikkje rett til å fullføre skoleåret dersom dei får avslag på søknaden om opphaldsløyve»

Minoritetsspråklige søkere I STFK praktiserer vi dette slik at søkere som har oppgitt at de har anna morsmål enn norsk eller samisk som er over 18 år som søker Vg1 må levere gyldig oppholdstillatelse. Dette etterspørres og må levers før inntaket kjøres

Minoritetsspråklige søkere Forskrift til opplæringslova § 6-10: «Vilkår for inntak til utdanningsprogram på vidaregåande trinn 1 er vitnemål eller stadfesting på at søkjaren fyller eitt av desse vilkåra: har gjennomgått norsk grunnskole har gjennomgått allmenn grunnopplæring i utlandet i minst 9 år eller har kunnskap og dugleik på nivå med norsk grunnskole

Minoritetsspråklige søkere c. er skriven ut av grunnskolen etter opplæringslova § 2-1 fjerde ledd har tilsvarande realkompetanse De som ikke kan stadfeste dette, får tilbud om testing. 75 % av oppgavene må være bestått for at søkeren får tilbud om skoleplass.

Minoritetsspråklige søkere Også søkere til Innføringsklassene på Thora Storm vgs og Tiller vgs må fylle disse kriteriene. Det er fordi disse kravene må være fylt for inntak til Vg1 året etter, og at fullført Innføringsklasse ikke er et inntakskriterium

Minoritetsspråklige søkere Det ser ut som det kan bli endringer i forskriften, men pr nå forholder vi oss til dette

Minoritetsspråklige søkere Noe av endringene vi gjelde innholdet i Innføringsklassen, disse endringene kan bli gjeldende allerede fra skoleåret 2012-2013, men vi vet ikke nå hva de vil gå ut på.

Minoritetsspråklige søkere Opplæringslova § 3-12 gir elever i videregående opplæring med anna morsmål enn norsk og samisk rett til særskilt norskopplæring til de har tilstrekkelig kunnskap i norsk til å følge den ordinære opplæringa i skolen

Minoritetsspråklige søkere Det er viktig at søkere som trenger særskilt norskopplæring markerer det på søknaden sin. Da får mottakerskolen mulighet til å forberede seg. Dette gjøres ved at søkeren haker av som meldingssøker

Minoritetsspråklige søkere For søkere som har fått kartlagt språkferdighetene sine i grunnskolen, og som får særskilt språkopplæring der, ber STFK om at grunnskolen sender nødvendige opplysninger til STFK. Da kan mottakerskolen starte riktig opplæring så raskt som mulig Sendes STFK innen 1. juni 2012