Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Videregående opplæring for voksne

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Videregående opplæring for voksne"— Utskrift av presentasjonen:

1 Videregående opplæring for voksne
Søknadsprosessen 2-årig skoleløp for minoritetsspråklige BA og SS (Godalen-modellen 19/21)

2 Videregående opplæring for voksne Opplæringsloven §4A - 3
Gis til søkere som fyller eller har fylt 25 år har fullført norsk grunnskole eller har gjennomgått allmenn grunnopplæring i utlandet i minst 9 år og har engelskkunnskaper på nivå med norsk grunnskole ikke har fullført videregående opplæring i Norge eller har utdanning fra andre land som ikke godkjennes som studiekompetanse eller yrkeskompetanse i Norge har lovlig opphold i Norge

3 Fulført høyere utdanning fra utlandet
Søkere som har fullført en høyere utdanning fra andre land, må sende dokumentasjon til NOKUT for uttalelse. Søkere som ikke har dokumentasjon, må også sende inn spørsmål til NOKUT for eventuell vurdering etter UVD-ordningen Dersom utdanningen blir godkjent som likestilt med en akkreditert norsk bachelorgrad eller høyere grad, har søkeren ikke rett til videregående opplæring for voksne.

4 Dekker krav i GSU – lista?
De som dekker kravene, må i tillegg dekke språkkrav i norsk og engelsk for å kunne studere på norsk universitet og høyskoler. Dersom det er sannsynlig at søkeren ikke oppfyller språkkravet til samordna opptak, har han rett etter § 4A-3. Dette gjelder også de som har fått godkjent noen studiepoeng, f.eks 120 studiepoeng.

5 Tilbud om deltakelse i Godalenmodellen
Aktuelt for søkere som er i intro-program norsknivå minst A2 har utdanning fra andre land som ikke godkjennes som studiekompetanse eller yrkeskompetanse i Norge har lovlig opphold i Norge har gjennomgått allmenn grunnopplæring i utlandet i minst 9 år inkl engelsk. Søkere som ikke dekker engelskkravet, får ikke voksenrett, men tilbud om opplæring i alle fag unntatt engelsk.

6 Suksesskriterier i alle yrker: gode språkferdigheter og
engasjement i fagområdet

7 Hvordan søke på tilbudet?
Viktig å legge inn riktig informasjon i søknaden. Alt tar tid – så det beste er å minne folk på å få oversikt over utdanningspapirer så snart de har kommet til Norge / har mulighet for dette. Sannsynliggjøringsskjema – vi opplever at folk sender inn dette, og senere sender de likevel egne papirer. Skjemaet er en mulighet for de uten papirer, men det skal ikke være en enkel løsning på å la være å sende inn dokumenter Hvordan søke på tilbudet?

8 Viktig å registrere i VIGO:
Fullstendig CV med ALL utdanning Aktuell sluttkompetanse BA - tømrer eller stillas SS - salg eller logistikk (ev Bryne) Merknad/kommentarfeltet: «Søker 2-årig løp Godalen»

9 Innsending av dokumentasjon
Viktig å legge inn riktig informasjon i søknaden. Alt tar tid – så det beste er å minne folk på å få oversikt over utdanningspapirer så snart de har kommet til Norge / har mulighet for dette. Sannsynliggjøringsskjema – vi opplever at folk sender inn dette, og senere sender de likevel egne papirer. Skjemaet er en mulighet for de uten papirer, men det skal ikke være en enkel løsning på å la være å sende inn dokumenter Innsending av dokumentasjon Sendt inn dokumentasjon på ALL skolegang. rett kopi av original, oversatt til norsk eller engelsk send i post eller lever i døren Resultat av siste norsktest

10 Sannsynliggjøringsskjema, ny versjon!
Viktig å legge inn riktig informasjon i søknaden. Alt tar tid – så det beste er å minne folk på å få oversikt over utdanningspapirer så snart de har kommet til Norge / har mulighet for dette. Sannsynliggjøringsskjema – vi opplever at folk sender inn dette, og senere sender de likevel egne papirer. Skjemaet er en mulighet for de uten papirer, men det skal ikke være en enkel løsning på å la være å sende inn dokumenter Sannsynliggjøringsskjema, ny versjon! Mangler dokumentasjon på skolegang:

11 Tidsaspektet i søknadsbehandling
Søkere får svar innen 3 uker etter at all nødvendig dokumentasjon er mottatt Søk snarest mulig, «fristen» for dette tilbudet er 1. apri.l De som har søkt innen fristen prioriteres og påvirker om tilbudet blir satt i gang! Alle innkalles til veiledning Gjennomføre RKV - hjemkommunen Lage opplæringsplan, avklare hvilke fag søkeren skal ha Klasser opprettes på bakgrunn av deltakertallet, 1. juni.

12 Mulige svar på søknaden:
Rett: En sluttkompetanse Ikke omvalg PC-ordning Ikke rett, men tilbud: Ikke engelskfaget før innfri kravet Ikke rett: Nav kjøpe plass?

13 Skjema med kontaktinfo og praksisplass + dekking av norskopplæring
Skjemaet fylles ut og sendes til Godalen: Service og samferdsel: Anne Dorthe M. Ask Bygg og anlegg: Alf Tore Tostensen Husk å melde fra dersom endringer!

14 Ellen Torgersen Walberg
SPØRSMÅL ? Ellen Torgersen Walberg Rådgiver voksenopplæring Seksjon for veiledning og livslang læring Tlf: Mobil: Helene Larson Tjørhom: søknadsbehandling for de med fullført videregående eller høyere utdanning fra hjemlandet


Laste ned ppt "Videregående opplæring for voksne"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google