Årsberetning 2004 Avdeling Østfold.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Aktive klubber Klubbstyrekurs for vgo, Lyngørporten 19. februar 2010 Aktive klubber, Anne Kirsten L Galteland.
Lunner Skolefaglig rådgiver Velkommen til UNGDOMSRÅD!
Hurum PPTs erfaringer med LP
Ny statistikkdatabase for fagskoleutdanning. Bakgrunn: ”Arbeidsgruppe for fagskolestatistikk”, høringsrunde knyttet til denne og Prop. 1 S ( )
FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
Dokumentasjon til telefonmøte fredag 23. april Ny nettløsning En orientering om hva vi lanserer 3. mai Dokumentasjon til telefonmøte fredag 23. april.
Ny i styret: Ombud i praksis Veiledningskurs i organisasjons- og styrearbeid.
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
Konferanse Thon Hotell Oslo Airport NTL Forskningsinstitutter
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
AVDELINGENES ÅRSMØTER I Temaer •Region Øst sin tiltaksplan for 2014 •Region Øst planlagte møter i 2014 •Årshjulet.
”Prosjekt selvbestemmelse” Nordmøre og Romsdal
Integrering av informasjonskompetanse i undervisningen ved UiB Utdanningsavdelingen og Utdanningsutvalgets engasjement i UBs arbeid med Informasjonskompetanse.
Sandnes Folkedanslag Organisering av laget
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
IVARETAKELSE AV LEDERMEDLEMMER Lokallagsleder- og Htv-samling.
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
FAGLIG FORUM FOR HELSESØSTRE SOM ARBEIDER MED SMITTEVERN
Organisasjonsgjennomgang i NFF Landsmøte 2010 Landsmøtet 2010 vedtar at det foretas en total gjennomgang av NFFs organisering i kommende landsmøteperiode.
NFF avdeling Telemark 2004 Overordnet målsetning 2004.
Fysioterapi i privatpraksis: nye utfordringer
Informasjonsarbeid i NFF Introduksjon til EZ publish Ved informasjonsleder Harald Nyquist IT-ansvarlig Kaare Øystein Trædal og avdelingsleder Oslo, Henrietta.
Informasjons- virksomhet og mediekontakt Ved informasjonsleder NFF, Harald Nyquist Ditt verv – dine redskaper.
NORSK FYSIOTERAPEUTFORBUND - et forbund i bevegelse Årsmøtet i avd. Nordland 2006 Hva skjer i NFF? Roar Høidal, sentralstyremedlem Bodø mars 2006.
TANKESMIA AS Medieanalyse for Helse Sunnmøre 06. feb 2008.
Medieanalyser Helse Midt- Norge Oppsummering
Velkommen til Nettverkssamling Hurdalsjøen Hotel mai 2012 Informasjon fra landsforeningen.
Informasjon om oss stiftet februar Ut på tur..
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Holmenkollen Park Hotel
NTL Forskningsinstitutter Konferanse og nettverkssamling Voksenåsen mai 2009.
NTL Forskningsinstitutter Nettverkssamling Holmen Fjordhotell mai 2011 Informasjon fra landsforeningen.
Årshjulet 2014 Region Øst.
Brukerforum voksenpsykiatri
Alternative ledelsesformer ved HIN Per J. Nicklasson.
Felleskurs, driftsmidler og individuelle løp. Søknader og rapportering Odd E. Havik Solstrand
FREDRIKSTAD MUSIKKRÅDS MÅL OG HANDLINGSPLAN
Årsmøtet 2014 Vestfold fylkeslag. Saksliste a.Årsberetning b.Oversikt over utgifter og inntekter i perioden c.Handlingsprogram og oppstilling av inntekter.
Undersøkelse om undervisningsmateriell for psykisk helse
Presidentens vin Et element av påskjønnelse for positive bidrag til klubbens virksomhet, indre miljø eller omdømme. Månedlig eller etter behov Tildeles.
NFA nytt april 2006 Hei på dere! Da er vi i det nye styret i gang for fullt. Vi har nå gjennomført 2 styremøter etter at flere av de mest erfarne medlemmene.
Virksomhetsplan Avdeling Østfold. Hovedmål 1: Avdelingen stimulerer til faglig utvikling Vi arrangerer gode fagmøter uten særlig kostnad for.
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
NORSK FYSIOTERAPEUTFORBUND - et forbund i bevegelse Våren Hva bør dere vite om forhandlinger? Seminar for nye ledere og styremedlemmer i avdelinger.
Veiviseren HÅNDBOK FOR TILLITSVALGTE I KLUBBENE
Gruppebehandling for eldre med nedsatt funksjonsevne
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
Tariff 2014, Årsmøter og litt annet moro.
Roller Arbeidsgiver – Arbeidstaker – Verneombud (AML) AMU
:39 Medlemsundersøkelse Norsk Fysioterapeutforbund 1 Svarlogg.
Foto: Bjørn Erik Lauritzen Innlegg ungdomslederkonferanse Sarpsborg April Av Lasse Krogstad.
Idrettsrådets ansvar og rolle
Avdelingsstrukturen i Nord-Trøndelag. Hva har hendt siden 1988 Siden etableringen av Fellesforbundet i 1988 har avdelingsstrukturen vært et sentralt tema.
Fylkesårsmøtet 6-8 mai Scandic Havet Hotell Bodø.
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
Norsk Logopedlag Konferanse for logopeder i privat praksis
Hvorfor organisasjon? Hvorfor har dere engasjert dere?
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Sørmarka
Årsberetning 2015 Sak: 02/15 Årsberetning 2015 Styrefunksjoner i Norsk Fosterhjemsforening Vestfold Leder Stine Gunn Konglevoll Nesteleder Undis Haagensen.
HR nettverk Østfold - Bakgrunn og rammer. Morten Oppegaard, rådgiver.
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Rapport fra Verveutvalget Ledersamling – Tyrifjord Turisthotell 24. september 2015.
Ledermøte. Ledermøte nr Tid: 1. juni 2016 kl Sted: Bjølsenhallen Tilstede: – Fotball, innebandy, bandy, landhockey, sykkel.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
Østfoldstatus kommuneproposisjonsmøte Rakkestad 15. mai 2017
Brukerutvalget – mandat
Utskrift av presentasjonen:

Årsberetning 2004 Avdeling Østfold

Styret har i denne perioden bestått av: Avdelingsleder Mona Kajanus Nestleder Anne Sofie Andersen Sekretær Torbjørn Tangen Kasserer Anne Birgitte Flaaten Forhandlingskontakt Borghild Bjørnsdatter Barreth Kontaktperson for Knut Nedregård privat praksis Kurskontakt Knut Morten Huneide

Andre verv: Valgkomité Anders Eriksen Mjelde Inger Gretland Tone Sandvik Landsmøtedelegater Ada Bjerke Knut Nedregård Mona Kajanus Stipendkomité Anne Birgitte Flaaten Margaret Grotle Sturla Korseth Sentrale verv John Erik Martiniussen - Privat Råd

Hovedmål i 2004: Avdelingen stimulerer til faglig utvikling Det er fagpolitisk engasjement i alle Østfoldkommuner Kontaktpersoner og tillitsvalgte er inkluderende og aktivt vervende Avd. Østfold er et godt bindeledd mellom medlemmene og NFF sentralt Fysioterapi omtales positivt i media

Hovedmål 1: Avdelingen stimulerer til faglig utvikling

NFF modulkurs arrangert i Østfold i 2004: Basiskurs i Manuell Terapi. Undersøkelse og behandling av lumbalcolumna, bekken og hofte (oktober 2004)

Vi arrangerer gode fagmøter uten særlig kostnad for medlemmene, ca 4 møter per år. Fortrinnsvis to møter om våren og to om høsten Årsmøte 26. februar med faglig innslag: osteopati ved whiplashsskade Medlemsmøte 26. mai: Gitle Kirkesola presenterer SET-konseptet (71 deltakere) Medlemsmøte 30. september om barnefysioterapi i Fredrikstad (25 deltakere) Medlemsmøte 25. november om Landsmøtesaker i Sarpsborg (2 medlemmer)

Retningslinjer for Astma/KOLS-pasienter lages i samarbeid med lege Ragnar Dahle og fysioterapeut Anne Marie Norman Anne Marie Norman og Knut Nedregård (styrets representant) har hatt kontakt med fysioterapeuter ved Glitreklinikken og faggruppen for hjerte- og lungefysioterapi Målet var å få laget en brosjyre i løpet av 2004 Brosjyren var tenkt å generere inntekter til avdelingen Glitre og faggruppen planlegger kurs og har et liknende prosjekt på agendaen Vi avventer deres arbeid

Stipendet utdeles hvert år til en verdig kandidat/mottaker Heidi Oemichen og Silje Strøm mottar på vegne av barne-fysioterapigruppa i Fredrikstad NFF Østfolds stipend for 2004 på inntil 6.500 kroner De har fått støtte til å trykke brosjyren ”Jeg er 5 år og verdensmester” Brosjyren skal ha en forebyggende karakter, og skal anses som veiledning og informasjon til foreldre til barn som ligger i grenseland til å være behandlingstrengende Hensikten er å legge til rette for utvikling som skal føre til skolemodenhet

Komiteen ønsker med tildelingen å støtte opp om og synliggjøre faglig aktivitet blant fysioterapeuter i Østfold Et kriterium for tildelingen er at det skal fremkomme at brosjyren er trykket med støtte fra Norsk Fysioterapeutforbund avdeling Østfold Innholdet og bakgrunnen for brosjyren vil bli presentert for lokalavdelingens medlemmer på et møte i løpet av våren 2005

Avdelingen er pådrivere for å sette i gang faglig forum for fysioterapeuter i fylket Sykehuset Østfold arrangerer kursdager med tema barnefysioterapi i samarbeid med barnefysioterapeuter i fylket Lokalavdelingen har annonsert for slike fagdager i Columna, på nettsidene våre, og også sendt ut invitasjon på e-post til medlemmer

Hovedmål 2: Det er fagpolitisk engasjement i alle Østfoldkommuner

Vi har tillitsvalgte og kontaktpersoner i alle kommuner Utfordringen går til ansatte i… Aremark kommune Spydeberg kommune Våler kommune Bakke opptreningssenter Jeløya kurbad Privatpraktiserende i: Hobøl Skiptvedt Rygge Rømskog Våler

Forhandlingskontakten har oppdaterte lister over tillitsvalgte, og holder jevnlig kontakt med dem via e-post Forhandlingskontakt Borghild holder kontakt med de tillitsvalgte per mail Endringer i tillitsvalgte meldes videre via avdelingsleder til NFF sentralt

Alle tillitsvalgte sendes på tillitsvalgtopplæring i regi av NFF Tillitsvalgtsopplæring i 2004 NAVO: Mona Mortensen, SØF Christine Sønningdal, SØM Grunnopplæring for tillitsvalgte i KS, del I: Sigrid Engen, Fredrikstad kommune Bjarne Søby, Rømskog kommune Grunnopplæring for tillitsvalgte del 2: Aase Drabløs, Fredrikstad kommune Inger Gretland, Sarpsborg kommune Anne Birgitte Flaaten, Eidsberg kommune Maria Reis, HTV SØ HF

Kurs for nye styremedlemmer i Oslo Godt skolert styre i 2004, ingen fra styret sendt på kurs Stor utskifting i styret nå 2005 kan gjøre at vi må bruke kvoten vår denne gangen

Avdelingen arrangerer årlig kurs for kontaktpersoner Ny vri på møtet gav økt frammøte! Vi fokuserer ikke på lov og avtaleverk, men på praksis og de utfordringene vi står utenfor Wiggo Krogstad, leder for Oppgjørskontoret region øst som informerte om den nye oppgjørsordningen som ble iverksatt 01.09.04 Saksbehandler Reidun Brunsby fra oppgjørskontoret orienterte og svarte på spørsmål fra salen. Hun presenterte en huskeliste som er grei å sjekke ut dersom du vil ha oppgjøret ditt raskt gjennom

Kjersti Hatlestad fra forhandlingsseksjonen i NFF orienterte om NFFs rolle i forhold til Rikstrygdeverket ved forhandling om driftstilskudd og takster Andre temaer var bl.a. oppdeling og oppsigelser av driftstilskudd og "Berntutvalgets" forslag om å fjerne fysioterapi som en skal-tjeneste i kommunene Din Kontaktperson for privat praksis som kan orientere deg nærmere i forhold til dette!

Avdelingen arrangerer kurs for tillitsvalgte i de ulike forhandlingssammenslutningene (KS-sektoren, NAVO, HSH og stat) før eventuelle lokale forhandlinger på høsten Briefingmøte før de lokale forhandlingene ble arrangert i Sarpsborg i slutten av september Terje Døvig (jurist i NFF) deltok fra sentralt hold for å oppdatere de lokale tillitsvalgte

Medlemsmøte arrangeres i forkant av Landsmøtet 2004 Medlemsmøte om Landsmøtesakene ble arrangert torsdag 25. september i Sarpsborg 2 engasjerte medlemmer møtte Møtet ble et utvidet styremøte Fagpolitikk engasjerer!

Hovedmål 3: Kontaktpersoner og tillitsvalgte er inkluderende og aktivt vervende

Vi har 320 medlemmer ved årsmøtet i 2006

Kontaktpersoner og tillitsvalgte er inkluderende og aktivt vervende ovenfor ikke-medlemmer Skyldes medlemsveksten vår aktivt verving lokalt eller merker vi effekten av NFFs vervekampanje? Stimulerer tøffere tider til at fysioterapeuter organiserer seg?

Vi tilbyr ikke-medlemmer å være med på NFF-arrangementer, og viser til medlemsfordelene våre Alle fysioterapeuter er velkomne til å delta på våre arrangementer når de melder sin interesse Egenandelen for ikke-medlemmer er 300,- mot 100,- for våre medlemmer SET-kurset i mai trakk en del ikke-medlemmer

Hovedmål 4: Avd. Østfold er et godt bindeledd mellom medlemmene og NFF sentralt

Avdelingens informasjonsskrift Columna sendes til medlemmene ca Avdelingens informasjonsskrift Columna sendes til medlemmene ca. 5 ganger i året, eller ved behov I 2004 ble Columna sendt ut til medlemmene i alt 4 ganger (januar, april, september og november) Vi sender nå Columna med e-post til ca halvparten av medlemmene våre og har dermed redusert kostnadene våre Vi sender også kopi til kontaktpersonen vår i Sentralstyret og de andre avdelingslederne

Avdelingsleder har begynt å kontakte medlemmer direkte for innspill og innlegg Vi har også oppfordret medlemmer til å kontakte oss dersom de ønsker å bruke Columna eller nettsidene våre til å orientere om kurs og andre interessante faglige happenings

Vi har rutiner for kontakt mellom styret (v/avdelingsleder) og kontaktperson i Sentralstyret Det er utarbeidet egne retningslinjer for kontaktpersonfunksjonen mellom Sentralstyret, NFFs avdelinger og faste utvalg Kontaktpersonordningen har fungert relativt dårlig for vår avdeling. Kontakten er periodisk og lite systematisk. Avdelingsleder sender kopi av innkallinger og referater fra styremøter i tillegg til Columna til vår kontaktperson i Sentralstyret For Landsmøteperioden 2005-2007 er vår nye kontaktperson Erik Schrader-Nielsen

Østfold foreslår kandidater til sentrale verv i NFF for Landsmøteperioden 2004-2007 Østfold har hatt John Erik Martiniussen i Privat Råd de siste to Landsmøteperiodene På Landsmøtet 2004 på Lillehammer ble Ingvild Bratland valgt inn i Privat Råd og Mona Kajanus i Ansatt Råd

Vi er behjelpelige når medlemmene tar kontakt Vi er behjelpelige når medlemmene tar kontakt. Hvis nødvendig tar vi saken videre til sentralt hold Det har ikke vært store saker som avdelingen har måttet gå inn i Enkelthenvendelser og spørsmål har gått direkte til avdelingsleder som henviser videre til NFF sentralt når våre egne ressurspersoner i Styret ikke har kunnet hjelpe Et eksempel på type spørsmål er ”Hvordan går man fram ved utlysning av driftstilskudd?”

Hovedmål 5: Fysioterapi omtales positivt i media

Det er årlig minst fire saker i Østfoldmedia som omhandler fysioterapi Her har styret ikke gått inn og sjekket hvilken publisitet fysioterapeuter har oppnådd i 2004…

Styret utarbeider en mediestrategi (utformes som en sjekkliste) til bruk i kontakt med media En sjekkliste for kontakt med media er utarbeidet og ble lagt ut på hjemmesidene våre i januar 2005 Denne lister opp noen korte punkter man bør tenke på dersom man er i kontakt med media Medlemmene oppfordres til å kontakte informasjonsleder Harald Nyquist i NFF direkte dersom man ønsker hjelp i konkrete saker

Videre orientering om denne sjekklisten er ikke gitt, men det er naturlig at hovedtillitsvalgte og kontaktpersoner gis en kort innføring i tillegg til at alle medlemmer gjør seg kjent med at denne gjennom Columna

Kontaktpersoner og tillitsvalgte oppfordres til å bruke lokalpressen til å synliggjøre fysioterapi i den enkelte kommune Tillitsvalgtsapparatet vårt har ikke fått opplæring i forhold til mediekontakt i 2004

Columna har i hvert nummer en reportasje, artikkel eller et innlegg som viser hva fysioterapeuter jobber med i Østfold Redaktøren (avdelingsleder) har tatt direkte kontakt for å fange opp og få informasjon om faglige aktiviteter og utspill som kan være av interesse for medlemmene våre Få innspill har kommet direkte til styret Vi vil berømme John Erik Martiniussen som i brevs form fortalte om sine erfaringer i Privat Råd