Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Brukerutvalget – mandat

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Brukerutvalget – mandat"— Utskrift av presentasjonen:

1 Brukerutvalget – mandat
NAV OPPLAND, Mandat vedtatt for brukerutvalget 2. februar 2017 Brukerutvalget – mandat

2 Mandat av 2.2.2017 Brukerutvalget skal
Understøtte NAVs overordnede mål om en arbeids- og velferdsforvaltning som er tilpasset brukernes behov. Være fast kontaktpunkt for gjensidig åpenhet og utveksling av informasjon som har særlig betydning for etatens brukere. Være diskusjonspartner i saker som angår satsingsområder, tjenestetilbud og servicenivå mot brukerne. Være rapportør på utilsiktede virkninger av regelverk og rutiner.

3 Mandat av 2.2.2017 Brukerutvalget skal
Bidra til at tjenestetilbudet i NAV har god kvalitet. Bidra til at brukerkompetansen blir benyttet som grunnlag for planlegging, gjennomføring og evaluering av tjenestene. Bidra til utvikling og evaluering av brukerundersøkelser. Ha ansvar for å arrangere erfaringssamlinger for brukerutvalgene hvert annet eller tredje år. Støtte lokale brukerutvalg i saker av generell karakter som angår brukere for bidra til at alle brukere får lik behandling uavhengig av hvordan hvert NAV kontor skal / er organiserte.

4 Mandat av (Forslag) Mandatet revideres hvert tredje år.

5 Representanter fra Norges blindeforbund
Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) Norges Handikapforbund (NHF) Mental Helse Kreftforeningen Oppland fylkes eldreråd Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU) Representanter som arbeider med flyktninger Ungdommens fylkesting (UFT) NHO LO NAV Hjelpemidler og tilrettelegging

6 Varighet av vervet Representantene oppnevnes for tre år av gangen.
Det er ønskelig med fast vararepresentant. Alle bruker organisasjoner oppfordres til å finne nye kandidater etter maksimalt 2 perioder, men dersom dette ikke er mulig kan en brukerrepresentant sitte i flere perioder enn 2.

7 Opplæring Opplæring vil bli gitt hvert tredje år ved oppstart av en ny periode.

8 Møtehyppighet og sted Brukerutvalget i NAV Oppland møtes fire ganger årlig. Fortrinnsvis fra kl 10:00 – 14:00 Det er ønskelig at møtene holdes på ulike ukedager. Dersom ikke annet er bestemt, holdes møtene hos NAV Oppland, Elvegata 19, Lillehammer.

9 Innkalling og referat Foreløpig møteinnkalling skal som hovedregel sendes ut to måneder før møtet. Endelig innkalling sendes ut 1-2 uker før møtet. Referat skrives og sendes ut umiddelbart etter møtet.

10 Godtgjørelse Møte- og reisegodtgjørelse gis etter satsene i Statens personalhåndbok.


Laste ned ppt "Brukerutvalget – mandat"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google