MaHa 13112007 DELT RÅDGJEVING Rådgjevarsamling 13.11.2007 I Magnus Barfot.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Høyring om retten til nødvendig rådgjeving og kompetanse for rådgjevarar. FRIST 1.NOVEMBER Forskriftsendringar: Retten til nødvendig rådgjeving (forskrift.
Advertisements

Informasjon om plan for SAMARBEID SKOLE – NÆRINGSLIV i Askøy kommune
Senter for yrkesrettleiing i Hordaland.
Kunnskapsløftet – hvordan skal det bli regional virkelighet? Kunnskapsminister Øystein Djupedal Regjeringens kontaktkonferanse med fylkeskommunene 7. mars.
Fylkesnettverk karriereveiledning UTDANNINGSVALG
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
SKOLENS KARRIEREVEILEDNING
Endring av forskrift til opplæringsloven kapittel 17 og forslag til anbefalt formell kompetanse og anbefalte kompetansekriterier for rådgivere.
Foto: Peder Austrud Vest-Agder fylkeskommune folkestyre- samarbeid - kompetanse Karriereveiledning - Regional konferanse Bergen september.
s. 1 Aktuelt - rådgivertjenesten Inger Lise Pettersen Foto: Crestock.com.
Forslag til ny vurderingsforskrift
TELEMARK FYLKESKOMMUNE Økt gjennomføring i videregående opplæring Begreper Tall Hva gjør vi i Telemark? Mer informasjon.
TPO Noen mulige modeller angående hjelpetjenestene i videregående opplæring.
KARRIEREPLAN SVOLVÆR BARNE- OG UNGDOMSSKOLE 2006/07
…og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring
s. 1 Møte Nordlandsløftet Narvik, den
Sosialpedagogiske styringssignaler:
Ansvar og prosesser i skolen
Hva skal til for å gi ungdom og voksne et bedre grunnlag for yrkes- og utdanningsvalg? Rådgiving og karrièreveiledning.
Faget Utdanningsvalg Jobbskyggedag
Levanger kommune Oppvekst Bunntekst 1 St.meld.nr.16 ( ) ……. og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring Stortingsmeldingen presenterer.
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Ungdom og valg- hvordan påvirker rådgivningen valg?
Ny forskrift til opplæringsloven § 9-2 Retten til nødvendig rådgiving
Tidlig innsats for livslang læring
Strategi - Metode Likestilling på Sørlandet 2003 De to Agder-fylkene har hatt lavest score på likestillingsindeksen av alle landets fylker i mange.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Tiltaksplan for å styrke realfagene 2007/2008 Geir Anton Johansen.
Entreprenørskap i lærarutdanningen
En smakebit fra Telemark
Fylkesnettverk for karriereveiledning i Nord-Trøndelag Namsos, april 2013.
Karriereveilednings- prosjektet 2-årig prosjekt helhetlig system for karriereveiledning i fylket heve kompetansen til aktørene i utdannings- og yrkesveiledninga.
Karriereveiledning i et livslangt perspektiv – sammenhengen mellom NAV og skolesystemet Rune Kristensen, NAV Rana arbeid Tromsø 20. april 2007.
Rådgivernettverk fylkesnivå Fauske, 18 – 19. mars 2013 Foto: Peter Hamlin.
Aktuelt om rådgivertjenesten
Innlegg på konferanse, Tromsø,
”Programfag til valg” En nyskaping innen yrkes- og utdanningsveiledning?
UFD ITU-konferansen Kristin Clemet, ITU-konferansen 2003, ”Digital dannelse. IKT i utdanning: Resultater og konsekvenser”. Oslo 16.
Kvalitetsutviklingsplanen Oppsummering
Organisering og arbeidet i kommunene
Næringskonferansen Vest Hva gjør Askøy for å tilrettelegge For rekruttering på kort og lang sikt? Ordfører Siv Høgtun.
Kunnskapsløftet Innføring : Trinn og Vg. 1
1 Oktober 2011 Ord og begreper. 2 Oktober 2011 Foreldrerådet (alle foreldre med barn i grunnskolen) FAU (Foreldrerådets.
Hvordan kan skolene og DKS samarbeide for å løfte fram kunstfagene v/ Kirsti Saxi.
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
Kristin Granne Avdeling for opplæring og tjenester
…og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring
Fra fjorårets tildelingsbrev ”Utdanningsdirektoratet vil overføre kroner til videreføring av arbeidet med Partnerskap for karriereveiledning og.
Samling om rådgivning og karriereveiledning
INTERNASJONALISERING ARBEIDSUTPLASSERING FOR ELEVER SOM TAR DOBBELKOMPETANSE Lier vgs september 2014.
”Skolens yrkes- og utdanningsveiledning” - tiltak i St. meld. nr. 16 ( ) …og ingen sto igjen Innlegg på konferanse, Bergen, september.
…og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring
OVERGANGEN FRA GRUNNSKOLE TIL VIDEREGÅENDE SKOLE.
Rådgiverkoordinatorforum i Bodø 27.januar 2015
Temamøte Skole 2. februar 2009 Velkommen !. Skolen og grenda.
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
HELHETLIG OPPLÆRINGSLØP- bedre gjennomføring i videregående skole
Rådgivningstjenesten Politisk nestleder Simen Irgens oktober 2013 Rett Kompetanse.
Senter for yrkesrettleiing i Hordaland
En politikk for Kunnskaps-Norge Statssekretær Åge R. Rosnes LOs utdanningskonferanse 2. november 2005 Sørmarka.
Praksisseminar 31.oktober Henvendelse til praksisstedet. Taushetsløfte Praksisperioden Målsetting Formelle krav - roller Forventninger Veiledning Evaluering.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
Retten til nødvendig rådgivning. Forankring og Formål Opplæringslova § 9-2 «Elevane har rett til nødvendig rådgivning om utdanning, yrkestilod og yrkesval.
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp Østlandssamarbeidet
s. 1 Rådgivernettverkssamling i Bodø Hvordan ivareta krav til kvalitet i rådgivningstjenesten ?
Utdanningslinja Minister for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland Kommunalkonferansen 2009.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Fagforbundet Vest-Agder
SOSIALRÅDGIVNING I SKOLEN
Utskrift av presentasjonen:

MaHa DELT RÅDGJEVING Rådgjevarsamling I Magnus Barfot

MaHa Bakgrunn  Forsøk – prosjekt i 4 fylker  Stortingsmelding nr. 30 ( )  OECD rapport om rådgiving –Kvalitet på tjenesten –kompetansekrav

MaHa Overordnet mål for prosjektet:  Styrke yrkes- og utdanningsrådgivningen gjennom forsøk med delt rådgivnings- tjeneste slik at elever i grunnopplæringen skal settes bedre i stand til å foreta bevisste utdanningsvalg uten at den sosialpedagogiske rådgivningstjenesten svekkes

MaHa Fokus på yrkes- og utdanningsveiledning – både internasjonalt og nasjonalt, fra politikere, foreldre, elever og arbeidsliv Sees i sammenheng med Satsing mot frafall og feilvalg

MaHa Stortingsmelding nr. 16 ( ) ”…og ingen sto igjen” - tiltak for å fremme delt rådgivning  Endring i opplæringsloven – beskrive formålet med sos.ped. Rådgivning og yrkes- og utdanningsrådgivning  Vurdere nasjonal mal for individuell utviklingsplan  Lage veiledende kriterier for kompetansekrav

MaHa ”En god rådgivningstjeneste vil redusere sannsynlighet for frafall og feilvalg. Utdanning- og yrkesrådgivning er spesielt viktig for elever med foreldre som av ulike grunner har lite kjennskap til utdannings- systemet og mulighetene videre. Sosialpedagogisk rådgivning er spesielt viktig for de elevene som p.g.a. Problemer hjemme eller i nærmiljøet har vansker med fullt utbytte av undervisningen” (s.82)

MaHa Evaluering av SINTEF 2001 Den mest vellykkede modellen er der  skolene har delt hovedansvar med en viss mulighet for overlapping  Rådgiver har et koordineringsansvar og virksomheten er integrert i hele skolesystemet  Gjennomgang av ansvars- og arbeidsområder – trekke inn kontaktlærerne

MaHa Prosess i Hordaland Etablert et prosjekt m/arbeidsgruppe som besto av rådgivere fra grunn- og videregående skoler samt OT/PPT. Ledet av opplæringsavdelingen Politisk sak etter høring i juni 2006

MaHa Vedtak oktober 2006 :  Rådgjevingstenesta i Hordaland blir delt i to hovudområde; sosialpedagogisk rettleiing og utdannings- og yrkesrettleiing  Hordaland fylkeskommune etablerer eit program for kompetanseutvikling for rådgjevargruppa  Nytilsette rådgjevarar frå hausten 2008 vert pålagte å gjennomføre vidareutdanning innan tre år  Utprøving av samarbeidstiltak grunnskole og vidaregåande skole vert sett i gang hausten 2006

MaHa I Hordaland er hovedansvar fordelt mellom rådgivere, på små skoler fordelt mellom rådgivere og elevinspektør. Kontaktlærer skal ha viktig funksjon I juni 2007 – kartlegging av fordeling av oppgaver – 15 skoler har svart

MaHa Kompetanseutviklingsprogram etablert  Etterutdanning – 4 – 5 samlinger pr. år for rådgivere i hele grunnutdanningen -Videreutdanning – to moduler Etablert i samarbeid med Høyskolen i Bergen – to kull er i gang

MaHa Senter for yrkesrettleiing er etablert Partnerskap for karriereveiledning skal styrkes Prosjektet gjennomført 2007 Permanent etablering fra 2008 Utdanningsdirektoratet har etablert en koordineringsansvarlig i hvert fylke, men denne er knyttet til videregående opplæring

MaHa Oktober 2007 Fokus på sosialpedagogiske rådgivning Midler til kompetanseheving på dette området fra 2008 – innkalt til møte Frist for plan