ORIENTERING FRA FORSVARSBYGG Eiendomssjef Rune M. Røen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny pbl og nye krav til digitale planer
Advertisements

Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
UU og Fylkesmannens rolle
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
Kommunens rolle som samfunnsutvikler er under endring
ENGER.
Tilsynet for små avløpsanlegg
Utfordringer ved avhending av fiskerihavner 28. September 2011 Forsvarsbygg Skifte Eiendom v/prosjektleder Frode Karlsen.
Ny plan- og bygningslov og nye muligheter for uu-arbeidet
Nyere tids kulturminner i kommuneplanens arealdel
Hensynssoner knyttet til Forsvarets virksomhet
Kommunal planlegging Orientering – Innherred samkommune – Samkommunestyret sak 16/04, – Johannes Bremer LEVANGER KOMMUNE KOMMUNAL PLANLEGGING.
Folkemøte Laksevåg bydel 5. oktober 2010
Den ideelle kommunesammenslåing
FOLKEMØTE 4. april 2011 Kommandør Åsmund Andersen,
Kommunes overordnede arealpolitikk/ utfordringer/ strategier
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
februar 2007 Mandat, hovedproblemstillinger og arbeid.
”Tilpasning til nye værforhold” - Lunsjseminar KS 19. september
Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.
Planprogram for revisjon av kommuneplanens arealdel i Trysil kommune Plan- og bygningslovkonferansen 2006 Scandic Hotel, Hamar
Arealpolitikk Ole Haabeth, fylkesordfører Østfold Fylkesordførernes sommermøte 8. aug 2011.
Reguleringsplaner.
Ny plandel i plan- og bygningsloven. 2 Miljøverndepartementet februar 2008 Ny plandel i PBL Ny plandel av plan og bygningsloven Lovforslaget lagt fram.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Forsvarssektorens egen eiendomsekspert FORSVARSBYGG PROSJEKTER PÅ VESTLANDET
Forsvarssektorens egen eiendomsekspert
Ny plan- og bygningslov – ny struktur Planlegging i kommunen med fokus på kulturlivet Arild Axelsen, plan- og bygningssjef Frosta kommune Leder Frosta.
Distriktsmedisinsk senter (DMS) i Sunndal kommune Storfjordkonferansen Harriet Berntsen assisterende rådmann.
Kommuneplanen Del av en planstrategi (fra 2012) Samfunnsdel Arealdel Handlingsdel (fra 2012)
Aktørenes roller i planprosessene
Ny plandel av plan- og bygningsloven
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
Informasjon og nyheter: Ny plandel til plan- og bygningsloven Framtidens byer - Fornebu Seniorrådgiver Øyvind Aarvig.
Strategi for en miljømessig bærekraftig havbruksnæring
Samarbeid og virkemidler for markedsdrevet utbygging i knutepunkt og tettsteder AV/EP
1 Temadag kommunedelplan Tromsdalen Enhetsleder Øivind Holand.
Boligpolitisk strategi Mål Statistikk Disposisjon Politisk prosess PSN
Lillemoen skole Foreløpige planer for regulering, utbygging og rehabilitering Enhet for arealplan Britt Søgaard, Charlotte Norstrøm og Erik Johan Hildrum.
Områderegulering av Bildøytangen, Straumsosen og Branndalsåsen, områda SE1, SE2, SE3 og B1 BILDØYNA 1.
Tema: Plan- og bygningsloven Veiledninger.
Innledning til: Tilsyn, hva finner vi av avvik og hvordan lukke disse avvikene? Regelverk og veileder; § 3a og rapport fra ROS.
Reguleringsplaner OMRÅDE – OG DETALJREGULERING Grete Sildnes
Reguleringsplan - planprosess
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Kommunal- og administrasjonsavdelingen Kommuneplanens arealdel Kommunen skal ha en arealplan for hele kommunen som viser.
Mulighetenes Oppland Regional plan for Rondane - Sølnkletten Bygger på «Fylkesdelplan for Rondane» «Skal legges til grunn for regionale organers virksomhet.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
Foto: Bjørn Erik Olsen Gode oppstartsmeldinger Geir Davidsen, fagleder plan
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Samfunnssikkerhet i ny plan- og bygningslov Geir Henning Hollup Fylkesmannen i Østfold.
Eksempler på en god reguleringsplan Kristoffer L. Seivåg Byplan.
Velkommen til folkemøte Politisk: Knut Sletten, Leder Planutvalget Hans Henrik Hansen, Nestleder Planutvalget Laila Benjaminsen, Medlem Planutvalget Helge.
1 Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: –Samfunnsdel –Arealdel – «Arealplanen» Hensikt: Samordne den fysiske, økonomiske, sosiale, estetiske.
Konsekvensutredning og kunnskapsgrunnlaget Rådgiver Marianne Siiri, plan og miljø plannettverDato Foto: Peter Hamlin.
Forholdet til KULTURMINNER OG KULTURMILJØER i ny PBL (Plandelen) v/ Lars Ole Klavestad rådgiver/landskapsarkitekt Fylkeskonservatoren i Østfold.
Plansamling - Hadeland Samhandling - effektive planprosesser Runa Bø – 3. november 2016 Bilde.
Arealforvaltning etter plan- og bygningsloven
Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: Samfunnsdel
Velkommen til folkemøte
Samhandling for effektive planprosesser
«Å bygge nye Asker kommune»
Private aktører - veilednings- og kompetansebehov
Planprogrammet skal sette rammen for rulleringen av kommuneplanens arealdel, og er en del av oppstart for kommuneplanarbeidet. Planprogrammet skal gjøre.
Områderegulering for Øvre Sem
Dovrebanen gjennom Hamar – videre prosess kommunedelplan
Jevnaker kommune, May-Britt Nordli
Status for arbeidet med ny kulturmelding - en løypemelding.
Ny plan- og bygningslov
Tiltak for utvikling av ferjemarkedet på lang sikt
UU og Fylkesmannens rolle
Utskrift av presentasjonen:

ORIENTERING FRA FORSVARSBYGG Eiendomssjef Rune M. Røen FOLKEMØTE 4. APRIL 2011 ORIENTERING FRA FORSVARSBYGG Eiendomssjef Rune M. Røen

Forsvarsbygg rolle: Synliggjøre Forsvarets arealbruk i kommuneplanens arealdel i Bergen kommune. Ivaretakelse av forutsigbarhet mot militære stasjoner og baser, her Haakonsvern orlogsstasjon. Rådgiver og støttespiller i alle eiendoms, bygg og anleggssaker.

Passe på de eiendommene som Forsvaret bruker innebærer for Forsvarsbygg: Sikre arealbruksrettighetene, herunder oppdage endringer forstå konsekvens utarbeide strategi kommunisere med planmyndighet gjennomføre tiltak for formalisering

Bakgrunn for hensynssonen rundt Haakonsvern orlogsstasjon 2007: Forsvarsbygg ga på vegne av Forsvaret innsigelse til kommuneplanens arealdel i Bergen kommunes for å hindre innebygging av Haakonsvern. 2009: Forsvarsbygg utarbeidet, på oppfordring fra Fylkesmannen i Hordaland, en risiko- og sårbarhetsanalyse (ROS analysen),som ett av flere bidrag inn i planarbeidet. 2010: Miljøverndepartementet vedtok at det må reguleres inn en sikringssone rundt Haakonsvern, men gav Bergen kommune i oppdrag å regulere dette gjennom kommuneplanens arealdel. 2011: Forsvarsbygg og Forsvaret har forsøkt å imøtekomme kommunen i et revidert innspill til ny arealdel til kommuneplanen.

Ikke strengere restriksjoner enn nødvendig Utfordringen er å balansere de ulike hensynene på en god måte. En områderegulering er en god måte å gjøre dette på. En områderegulering vil kunne nyansere mellom de ulike områdene rundt Haakonsvern bedre. I en områdereguleringsprosess vil Forsvarsbygg, sammen med Bergen kommune, kunne gå inn og vurdere hvilke konkrete områder som er mer kritisk enn andre, og knytte bestemmelser i forhold til dette.

Hovedutfordringen for Forsvaret Hovedutfordringen for Forsvaret er nye boenheter, større tilbygg i den indre sonen, samt kaier og naust i strandsonen. Det kan også være i enkelte tilfeller nye garasjer og uthus som må forhindres fordi den har en plassering som påvirker for eksempel Forsvarets elektroniske infrastruktur.

Revidert innspill til ny arealdel til kommuneplanen Forsvarsbygg og Forsvaret har forsøkt å imøtekomme kommunen i et revidert innspill til ny arealdel til kommuneplanen, datert 25. februar. Forsvarsbygg har lagt frem mindre restriktive begrensinger, for eksempel vil vi ikke legge begrensinger på terrasser og tilbygg under 50 kvadratmeter.

Dialog og samarbeid Gode løsninger for Forsvaret og sivilsamfunnet oppnås gjennom dialog og samarbeid med Bergen kommune. Forsvarsbygg ser at det er et stort behov å lytte til innbyggerne i denne prosessen, og Forsvarsbygg mener at den beste måten å gjøre dette på er gjennom en områdereguleringsplan. I en områdereguleringsprosess vil berørte grunneiere få mulighet til å komme med innspill.

Takk for oppmerksomheten 10