Innkjøpsseksjonen Marianne B. Svendsen Åse Barsnes Skattum

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
St.meld. nr. 36 Det gode innkjøp
Advertisements

Kontraktsoppfølging mv.
Gode velferdstjenester i fremtiden NHO, 28. november 2013 Kristin Vinje.
Finansbyråd Kristin Vinje, 4. juni 2013
Valgsystem 2007 Anbudskonkurransen Innspill fra Trondheim kommune
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Pilotarbeid, NHO/KS Nasjonalt program for leverandørutvikling
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Prosess Ide Fra ide til handling Forberedelse Kurs Hva lærte vi
Fagforum for infrastruktur i Grenland
Sentralisering av oppdrag – hva med SMB?
LCC Basiskurs Dette kurset er opprettet med bakgrunn i et ønske om å bidra til økt kompetanse om livssykluskostnader innen bygg, anlegg og eiendom. Difi.
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Policydokument.
Tilskuddsordning for støtte til innovative anskaffelser av miljøteknologi i Framtidens byer for 2013.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Leverandørutvikling – kommunen som aktiv aktør - Innovative anskaffelser som drivkraft til kommuneutvikling.
Nyttige lenker Gunn–Lise Jacobsen KS Innkjøpsforum.
Vilje •Politisk. BRUK AV BIOGASS I ØSTFOLD •Fylkeskommunen skal bruke sin innkjøpsmakt som et virkemiddel for å nå fylkeskommunale mål på klima, universell.
RAMMEAVTALER Innlegg på fagseminar: Valg av reklamebyrå
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Ansvarlige innkjøp.
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Miljø- og samfunnsansvar.
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Miljø- og samfunnsansvar.
Trond Sommer1 Offentlige anskaffelser Glåmdalsregionen.
Leverandørkonferansen 21.mai 2013 Harald Thoresen, prosjektleder
1 12k rådmannsutvalg 1. februar 2007 Stig Sneen Fjeldsæter Øivind Sørum.
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Miljøvennlig innkjøp – erfaringer Joakim Sveli – Inspiria 7.nov
Miljø- og Samfunnsansvar i offentlige anskaffelser
Forpliktende samarbeid for å redusere klimagassutslipp Klima Østfold.
Leverandørseminar Innkjøpsreglement Lov og Forskrift Ivar Larsen
1 Fremtidens byer 10. mars 2009 Stein Erik Fjeldstad Seniorrådgiver Avdeling for offentlige anskaffelser T:
Governmental Social Responsibility Fafo Østforum 3.mars 2005 Regelverket for offentlige anskaffelser Status, erfaringer, utfordringer.
Miljø og klimaarbeid i Troms fylkeskommune Interne muligheter
INTERNKURS I OFFENTLIGE ANSKAFFELSER
VED Inger Lise Høvik Trond-Erik Eriksen Ola Selvaag Elisabeth Lande
Miljøsatsningen i Ahlsell Norge Ambisjon og prioritering.
Miljøsatsningen i Ahlsell Norge Ambisjon og prioritering.
ORIENTERING KS Agder og Aust-Agder kommunerevisjonsforening 16. november 2009 Tema: Innkjøpssamarbeidet ”Offentlig Fellesinnkjøp på Agder” – OFA. –Organisering.
Styringsutfordringer i Osloregionen Av statssekretær Frank Jenssen 13. mai 2004.
Representantskapets møte 26. mai 2010 Praktisk arbeid med samfunnsansvar 1.Kontinuerlig forbedring 2.Forbedring skjer gjennom dialog KLP inviterer til.
Konferanse om Fairtrade og etisk handel i Sauda Gunn-Lise Jacobsen, KS Innkjøpsforum28. – 29. august 2008.
1 Miljøfyrtårn i Østfold Hvorfor og hva er oppnådd  Forankring  Mål  Resultater  Satsing i Østfold  Feie for egen dør  Hvorfor miljøfyrtårn.
Agenda Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Litt om fokusering rundt: Litt om fokusering rundt:
Konsulent for utvikling av kriteriesett med veiledning for miljøtilpassede innkjøp til bygg og anlegg Tilbudskonferanse 12. oktober Viel Sørensen, Seniorrådgiver.
Innkjøp fra A til Å Hva gjør vi fra vi lager et konkurransegrunnlag til vi evaluerer og avslutter en anskaffelsesprosess? Ser spesielt på forbedringspunkter.
Powered by "Veien til et grønt skifte" - spørsmål til deltakerne før konferansen 2. mai 2016.
Oslo kommune Helse- og velferdsetaten Anskaffelse av spesialbiltransport innen TT-tjenesten Informasjonsmøte for leverandører,
Vil du selge til det offentlige? Næringslivsseminar Leknes 15. februar 2011 Velkommen. Presentasjon av programmet Villy Angelsen, økonomisjef.
Offentlige anskaffelser – lærlingklausul Kristiansand, 8. oktober Sturle Hamre, Innkjøpsrådgiver VAF-
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Innovative offentlige anskaffelser Dialogkonferanse Sør-Trøndelag fylkeskommune, ,
Offentlige anskaffelser i vegsektoren Seminar NVF 8. september 2010 Advokat Ingrid Lund Logo til kunde el.
Innkjøp Nytt regelverk og revidering av TFK s anskaffelsesreglement.
Fossilfrie maskiner.
Hva gjør kommunene for å bekjempe arbeidslivskriminalitet?
INITIATIV FOR ETISK HANDEL
Vedlegg 4 – bussanlegg og ladeinfrastruktur
Offentlige anskaffelser
Leverandørkonferanse – anskaffelse av tilbringertjeneste for Los
I offentlige anskaffelser
Anskaffelser med fokus på Innovasjon Strategisk forankring
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Arnhild Dordi Gjønnes, advokat, NHO
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Etikk i kommunesektoren 21. februar 2017
Tiltak for utvikling av ferjemarkedet på lang sikt
MILJØKRAV I INNKJØPSPROSESSEN – RAMMEVILKÅR OG ARBEIDSMETODIKK
Etikk i kommunesektoren 23. februar 2016
Offentlige anskaffelser
4. April 2019, Jostein Fjærestad
Juridisk sjef Gudmund Lode/innkjøpssjef Arnt Ove Hol
Rullering av Regional transportplan
Utskrift av presentasjonen:

Innkjøpsseksjonen Marianne B. Svendsen Åse Barsnes Skattum Per Erik Mathisen Inger Lena Hana Elisabeth Iversen Stian Jenssen

Innkjøpsseksjon Østfold Fylkeskommune Skal besørge: At fylkeskommunen har og følger en helhetlig innkjøpspolitikk At innkjøp i fylkeskommunen skjer enhetlig At Østfold fylkeskommune samler seg om krav til miljø i anskaffelsen At Østfold fylkeskommune samler seg om krav til andre politiske føringer vedtatt i regelverket og reglement

Innkjøpsstrategi 2013-17

Visjon Østfold fylkeskommune skal være: Profesjonelle innen offentlig anskaffelser Invitere til regionalt samarbeid der det er hensiktsmessig Bygge verdifulle og egnede leverandørrelasjoner Regionalt være et godt forbilde innen miljø og samfunnsansvar Lov og forskrift skal sikre at felleskapets midler blir forvaltet på best mulig måte. Skattebetalerens penger – Betydelig aktør i markedet og bruker mye midler på varer og tjenester. Vi står overfor betydelig utfordringer i årene fremover Utfordringene skal løses med avgrensede ressurser. Det settes større krav til kvaliteten på offentlig tjenester. Det ligger i tillegg klare politiske føringer på organisering og forvaltning av innkjøpsområdet samt krav til at dette forankres i hele organisasjonen.

Mål Østfold fylkeskommunes innkjøp skal være miljø- og kostnadseffektive og skape tillit til Østfold fylkeskommune som innkjøper. Verdiskapning : Krever at vi opptrer som en profesjonell innkjøper og sørger for at vi får mest igjen av midlene. Det skal åpnes for små og mellomstore bedrifter til å kunne bli leverandør til det offentlige ( kr 500 ) Vi skal være en krevende kunde som stimulerer til vekst og sunne bedrifter slik at vi får ett nærlignsliv som kan stå rustet til å møte konurranse og til videreutvikling. I tillegg skal vi ta hensyn til miljø og bærekraftig utvikling samt å ivareta sosial og etiske krav Sikre effektiv ressursbruk : Beste kvalitet og pris. Gode innkjøp av høy kvalitet Forretningsmessighet og likebehandling : se under Stor integritet : Dvs hindre kammeraderi og korrupsjon.

Mål Østfold fylkeskommune skal prioritere å velge miljøvennlige varer og tjenester samt vektlegge miljøhensyn i våre bygg og anlegg. Dette slik at fylkeskommunen bidrar til et lavest mulig forbruk og lavest mulig miljøbelastning.

Mål Vår virksomhet skal ved å stille krav til våre avtaleleverandører, bidra til økt verdiskapning og leverandørutvikling. Vi skal ha en god dialog med leverandørmarkedet og gjennom åpen og rettferdig konkurranse knytte til oss de beste leverandørene.

Hva er gjort ?

Innkjøpssamarbeid: ØFK Invitere andre kommuner Dele kompetanse, konkurransegrunnlag, maler etc Være aktiv aktør for å fremme innkjøpssamarbeidet i Østfold

Innkjøpssamarbeid: Noen eksempler Energimerking & Energivurdering av tekniske anlegg, opsjon på utvidet analyse (11 kommuner i Østfold) Telefoni og mobiltrafikk (18 kommuner i Østfold) Mobiltelefoner (3 kommuner i Østfold) Drivstoff (5 Kommuner i Østfold) Fyringsolje (9 Kommuner og Høgskolen i Østfold) Infragreen: Felles ladeinfrastruktur i regionen i sydøst Norge inkl Osloregionen og vest Sverige (Oslo-Gøteborg) Ladeinfrastruktur til El-Biler (hittil 11 Kommuner i Østfold)

Miljø Anskaffelsen skal bidra til en samlet sett redusert miljøbelastning Stilles konkrete miljøkrav i enhver anskaffelse Markedsundersøkelser relevante miljøkrav LCC (livssykluskostnader) beregninger Miljø i kontraktsoppfølgingen

Samfunnsansvar: Stille konkrete krav til universell utforming Stille etiske og sosiale krav Stille krav som ivaretar grunnleggende menneskerettigheter til FN`s ILO konvensjoner