Tilbud til mennesker med Huntington sykdom i Norge

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Advertisements

Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Rapport fra fire dialogkonferanser Psykisk helsevern for voksne Stjørdal 13. mai 2009.
Videreutvikling og ny organisering
Halsa Interkommunale Psykiatriske Senter
Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Samorganisering av sjeldenfeltet- hvilke muligheter gir dette for FOU? FOU- dag Frambu 5.april 2013 Odd Bakken og Terje Rootwelt Kvinne- og barneklinikken.
De regionale helseforetakenes samarbeid om kvalitetsregistre Olav Røise Leder av Styringsgruppen for nasjonale kvalitetsregistre.
Samhandlingsreformen
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Psykisk helsevern i ny helsereform Dagsenterkonferansen 5
Kommunens helsetjenester i samhandlingens tid.
Songdalen kommune Gjennomgang av kompetansesentre
Samhandling - sett med sykehusets øyne
Vegen videre…. Tore W. Topp MBO 2012.
Samhandlingskonferanse 4- 5 november 2010 Anne Kjersti Drange
Hva kan KS bidra med for at kommunene skal sikre bruker- representantene relevant opplæring? Spesialrådgiver Liv Kaatorp, KS Hedmark og Oppland.
Samhandlingsreformen med særlig fokus på psykisk helse- og rusfeltet
Presentasjon av NKS Kløveråsen Fylkesårsmøte 2012
Fagseminar om samhandling 9. og 10. juni 2010 i Alta.
Forventninger til vegen videre
Statssekretær Roger Ingebrigtsen Helse- og omsorgsdepartementet Norsk Dagkirurgisk forum, 8. januar 2010 Samhandling mellom primærhelsetjenesten og dagkururgiske.
Lovgrunnlaget for helsetjenestene
Samhandlingsreformen Sikre bærekraft og kvalitet
Lov om spesialisthelsetjenesten m.m.
Regionale seminarer om økonomiske virkemidler i samhandlingsreformen og styringsdata Direktør Gudrun Haabeth Grindaker, KS.
LIVERPOOL CARE PATHWAY (LCP)
Demensteam Lier Kommune
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Høstseminar avd Buskerud FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Dagseminar tillitsvalgte i Aust-Agder FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
Samhandling Tilbudet til barn og unge Seksjon for habilitering v/ seksjonsleiar Solveig Glærum.
Samhandling – palliativt team, Helse- Sunnmøre
Kreftprosjektet i SIO helseregion SIO- samling for kommunekoordinatorer og prosjektledere Orkdal Rådhus 19. september 2012.
Elektronisk pasientjournal
Regional seksjon for psykiatri, utviklingshemning/autisme
Utredning i spesialisthelsetjenesten
Felleskonsultasjon, tverrfaglige møter og samhandlingsnettverk
Prosjekt: Bedre individuell refusjon Fagdag i helseøkonomi 3. mars 2009.
Toril Lahnstein Divisjonsdirektør Divisjon primærhelsetjenester
Edmonton Symptom Assessment System (ESAS) Innføring i Helse Sør og Akershus Januar 2005 Nina Aass og Sjur B. Hanssen, Regionalt kompetansesenter for.
FOBE Brannsikkerhet i omsorgsboliger Rødøy
Samhandlingsreformen – erfaringer Christine Furuholmen 13. september
Samhandlingsreformen Blå byer blir røde Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen 31. mars 2009.
Scandinavian Sarcoma Group
Tvang eller frivillighet
Veiledningsplikten til spesialisthelsetjenesten
Rehabilitering på CatoSenteret for brukere med kreft.
Palliativ enhet UNN Harstad Samhandling i praksis
Høring om overgang fra egen bolig til sykehjem Hvordan fungerer samhandlingen mellom sykehusene og kommunen vedr. utskrivningsklare pasienter som venter.
Helse Finnmark – der sola aldri går ned.... Innretningen på Samhandlingsreformen i Finnmark – synspunkter fra Helse Finnmark HF Presentasjon til Fylkesmøte.
Gjennomgang av det sikkerhetspsykiatriske tjenestetilbudet, som delprosjekt under samlet gjennomgang av psykiske helsevern i Helse Midt-Norge RBU
Samhandlingsreformen Hva kan dette ha å bety for kommuner og helseforetak? Daniel Haga 1.
Margareth Brødholt HVORDAN BLIR ELDRE MED PSYKISK LIDELSE, RUSMIDDELAVHENGIGHET OG OFTE DEMENS IVARETATT PÅ SYKEHJEM? - Resultater.
Introduksjon (demografi, sykdomspanorama, alderspsykiatrisk utdanning) Veka Overlege Dagfinn Green.
Hvordan unngå strid mellom kommune og helseforetak? Betyr det noe for pasientene og samfunnsøkonomien hvem som står ansvarlig? Rikard Nygård Overlege BUP.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Samhandlingsreformen Fagforbundet - sykehusnettverket Inger Mette Nilstad 6. mars 2009.
- M.Munch1 NKS Olaviken Alderspsykiatriske Sykehus Undervisningsavdeling –Litt om NKS Olaviken og historikk –Nettverk om aldersdemens –Innføringskurs.
Anna M. Kittelsaa NAKU Utviklingshemning og psykiske helsetjenester.
Samhandlingsreformen og ledelsesutfordringer Januar 2009.
Overskrift her Tekst, figur, bilder etc.. Staten Har et overordnet ansvar Vedtar lover Gir informasjon Fører kontroll Har tilsynsoppgaver Driver bl.a.
Årsrapporter pasient- og brukerombudene RBU-møte 19. mai 2014 Oddrun Nasvik.
Rehabilitering i samhandlingsreformen Knut Tjeldnes, seniorrådgiver.
SPF, lokale og regionale, som ledd i overordnet strategi for pasientbehandling og kvalitet i HMN Kl 09:00 – 09:45 Fagdirektør K.Å. Salvesen.
Palliativ behandling -Fastlegens rolle og tanker om god samhandling
NKS Olaviken Alderspsykiatriske Sykehus Undervisningsavdeling
Lindrende behandling ved livets slutt
Informasjon om Avansert hjemmesykehus for barn
Kommunal styring og planlegging av Helse- og omsorgtjenesten
Helsetjenesten i Norge og Nord-Trøndelag Førsteårsstudenter sykepleiefaget Nord universitet, Namsos 5. oktober 2017.
Innføring av Pakkeforløp for kreft
Utskrift av presentasjonen:

Tilbud til mennesker med Huntington sykdom i Norge

Olaviken Alderspsykiatriske Sykehus og poliklinikk Sykehuset består av: Poliklinikk for alderspsykiatri, Hukommelsesklinikk og Huntington klinikk To utredningsavdelinger og en Huntington avdeling Undervisningsavdeling

Litt om tilbudet vårt, behandlingsmål Det overordnede målet vårt er å ivareta og fremme livskvalitet ved å legge forholdene til rette slik at pasientene opplever: Trygghet og forutsigbarhet. Ha en hverdag med struktur Opplevelse av respekt og verdighet

Dette oppnåes ved at: Personalet har nok kunnskap om sykdommen og dens utvikling At personalet er stabilt og samkjørt og er i stand til å stå i behandlingsrelasjonen over tid Pasienten bør ha en individuell plan som er forpliktende for alle parter Pasienten bør ha individuelle og kollektive aktiviteter som passer for ham/henne

Sanitetskvinnene satser Styret satser……. Huntington-utbygging på Bergen sanitetsforenings risiko. En avdeling slik vi har det i dag. (Kommunalt nivå) Spesialisthelsetjeneste Sykehusavdeling Poliklinikktilbud

Behov for videre drift Siden sykdommen er sjelden, er behovet for kunnskap rundt på de forskjellige sykehjem stor Det er behov for utredning av pasientene ved spesialavdeling Behov for undervisning om sykdommens forløp og om miljøterapeutiske prinsipper Et ressurssenter som har veilederfunksjon Olaviken er den eneste sengeposten i Norge som har erfaring med HS pasienter over lang tid

Hvordan kom dette i gang I 1998 startet Olaviken en avdeling for pasienter med Huntington diagnose Dette var et prøveprosjekt I 2004 etter trusler om nedleggelse tok Landsforeningen for Huntington sykdom (LHS) kontakt med helseminister Det ble nedsatt en komité der Olaviken sykehus,Rikshospitalet, LHS og Helse og Sosialdirekoratet var representert

Konklusjonen fra denne komiteen At det etableres regionale/interkommunale boformer for heldøgns omsorg og pleie med lindrende behandling for personer med Huntington Sykdom. En avklaringsprosess mellom Sosial og Helse direktoratet, Helse Sør og Helse Vest om hvordan spesialist- helsetenestetilbudet for pasienter med HS og deres familier kan styrkes Gjennom en endring av Rikshosptalet sitt kompetanseansvar for brukergruppen. Ved etablering av et eget spesialisthelse-tjenestetilbud

Utklipp fra Statsbudsjettet Sosial- og helsedirektoratet har gitt sin tilråding til konklusjonen i rapporten 1. juli 2005 Helse- og omsorgsdepartementet arbeider med spørsmålet om hvordan en best kan ivareta sammen med andre grupper, denne pasientgruppen i sykdommens siste fase Det foreslåes økonomisk støtte til dette i 2007

Boformer for heldøgns omsorg og pleie Et senter innenfor spesialisthelsetjenesten og flere kommunale/ interkommunale boformer for heldøgns omsorg og pleie. Sykehus med egen spesialavdeling: • Utredning og behandling (sykehusoppgaver) • Poliklinisk og ambulant arbeid • Veiledning, hospitering • Samarbeid om Individuelle planer • Ansvar for nettverk Sykehusavdelinger og øvrig spesialisthelsetjeneste Spesialisthelsetjenesten Nettverk Kommunehelsetjenesten Øst (x2) Midt Vest Boformer for heldøgns omsorg og pleie 434 kommuner med omsorgs- og pleietjenester