Rehabiliteringskonferanse i Østfold

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester Seniorrådgiver Liv Telle Stjørdal,
Advertisements

Forelesning i SO Ann Christin Nilsen
Nasjonale føringer og suksesskriterier for gode koordinerende enheter for habilitering og rehabilitering Konferanser høsten 2010 avdelingsdirektør Bente.
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Deltagelse sosialt og i samfunnet er målet - hvorfor er samarbeidet viktig? Avd.dir. Lisbeth Myhre | Dialogkonferanse - ReHab uka 2011.
Spesialisert rehabilitering
Hvordan sikre best mulig samhandling for/rundt hver bruker
Individuell Plan Palliasjon
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
Samhandlingsreformen; Intermediæravdelingens plass? Samarbeidsseminar Hallingdal - Alta Ål 14. oktober 2011 Prosjektdirektør Tor Åm.
Marit S. Jansen / Anita E. Hansen
Habilitering og rehabilitering – til alle som treng det
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
INDIVIDUELL PLAN MED FENGSELET SOM ARENA. Hvem har krav på en individuell plan?  Det er personer som har behov for langvarige og koordinerte helse –
Individuell plan.
Nett-basert-individuell plan SamPro
Årsmøte 2010 Autismeforeningen i Norge Akershus fylkeslag.
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
INDIVIDUELL PLAN Presentasjon ved Kristin Langtjernet
Individuelle planer etter helse- og sosiallovgivningen
Samhandlingsreformen - nytt og endret lovverk
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
REHABILITERING Ved Helsehuset Sarpsborg
Arbeidsutvalg for tjenesteavtale 2 Retningslinjer for samarbeid i tilknytning til innleggelse, utskrivning, habilitering, rehabilitering og lærings- og.
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Helsenettverk Lister Lindring i Lister Møte i prosjektgruppen Mandag
Velkommen til opplæring- en ny start!
Samhandlingsreformen Kommunestyresalen 16.5 og og19.06 og Signe Louise Berthelsen Rigmor Måntrøen Mette Braathen.
Ny lovgivning – helse- og omsorgstjenesteloven Signe L
 Utfordringer etter at «Opptrappingsplan for rus» er over..  Lovhjemler, rettigheter, organisering, mv Yngve Osbak, prosjektleder Fylkesmannen.
Samarbeid mellom Lærings og mestringssentra og Vårres brukerstyrt senter LMS BUP Klinikk St. Olavs hospital  Dagskurs pårørende forskjellige diagnosegrupper.
Samhandling Tilbudet til barn og unge Seksjon for habilitering v/ seksjonsleiar Solveig Glærum.
barn og unge med funksjonshemming
LØKTA Interkommunal kvalitetsutviklingsenhet for helse- og sosialtjenesten i Midt-Troms.
Soning som helsebringende tiltak Avdelingsdirektør Jon Hilmar Iversen Bergen 13. mai 2008.
Velkommen til Tilsynsutvalgopplæring
HVA ER HABILITERINGSTJENESTEN FOR BARN OG UNGE?
Veiledningsplikten til spesialisthelsetjenesten
Lovgrunnlag Historikk Reglement/retningsliner for brukerutval/-råd
BESTILLERKONTORET Pårørendeskole
Helhetlig tjenestetilbud for barn og unge med sammensatte funksjonshemminger -Administrativ ansvarsgruppemodell i Kvæfjord kommune.
Resultat av konsernrevisjon Sykehuset Østfold
Fyrtårnprosjekt Individuell Plan Kongsvinger og Eidskog Kommune i samarbeid med Sykehuset Innlandet HF Kongsvinger.
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Tilsyn med kommunale helse- og omsorgstjenester til voksne personer med psykiske lidelser og samtidig langvarig rusmiddelmisbruk. Seniorrådgiver Arild.
Tjenester, koordinering og samarbeid om barn og unge med habiliteringsbehov Bydel Grorud.
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag Folk og samfunnBarnehage og opplæring Barn og foreldreHelse og omsorgMiljø og klimaLandbruk, mat og reindrift Kommunal styringPlan.
| Behov for ny statistikk i KOSTRA ved oppbygging av lokalmedisinske sentre Michael Kaurin Helsedirektoratet.
Individuell plan DPS behandlingsplan NAV ARBEID attføringsplan KOMMUNAL RUS/PSYKIATRI behandlingsplan LEGE OVERORDNET INDIVIDUELL PLAN.
HVA…? Enda en plan, sa Per…. Individuell Plan… Vidar Hårvik MARBORG 1.
Individuell plan og koordinerende enhet Innspill til KOSTRA arbeidsgruppen Seniorrådgiver May Cecilie Lossius.
Koordinerende enhet Farsund kommune. Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende.
Rehabilitering i samhandlingsreformen Knut Tjeldnes, seniorrådgiver.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Fokus på koordinerende enhet
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Individuell plan og koordinator Hamar kommune
Journalføring.
Velkomen til Møteplassen 2017.
Velkomen til Møteplassen 2017.
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Velkommen til koordinatorskolen i Steinkjer kommune
Hva er intensjonene bak KE, sett fra et overordnet faglig perspektiv?
Koordinerande eining i kommunen
Sammen er vi forberedt! Brannsikkerhet for risikoutsatte grupper
Nasjonal rusmestringskonferanse
Koordinatoropplæring
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Rehabiliteringskonferanse i Østfold 10.02.2012 Koordinerende enhet Koordinator Individuell plan

Koordinerende enhet HOTL § 7-3: Kommunen skal ha en KE for habilitering- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne enheten skal ha overordnet ansvar for arbeidet med IP og for oppnevning, opplæring og veiledning av koordinator etter §§ 7-1 og 7-2. Funksjonen tillagt Enhet bolig og omsorg, Team omsorg Systemansvarlig 0,5 årsverk, rehab.konsulent 0,5 årsverk Sarpsborg Rådhus, 4 etasje Arne Holmstøen, leder

Nettverk for koordinerende enheter i Østfold Iverksatt av sykehuset Østfold i 2007 som et IP-nettverk for kommunene i Østfold Endret navn i 2012 Mål for 2012; Nettverket ser på muligheten for å lage felles rammer og retningslinjer for koordinerende enheter i Østfold

Rehabiliteringsmetodikk Tjenester og tiltak satt i system, og samarbeid mellom tjenesteytere og personer som trenger sammensatt, planlagt og koordinert bistand for å nå sine mål. Verktøy i rehabiliteringsmetodikken er: Ansvarsgruppe Koordinator Individuell plan Denne metodikken er i Sarpsborg kommune vedtatt i Bystyret og ansvarliggjør alle ansatte

Ansvarsgruppe Tverrfaglig samarbeidsforum Brukere med omfattende og sammensatte behov Dette er pasient/brukers/pårørendes gruppe - ikke hjelpeapparatets!! Viktig: Ansvarsgruppearbeid kommer ikke i tillegg til annet arbeid, det er en måte å organisere arbeidet på!!!! En hovedkontakt/koordinator

Koordinator Koordinator skal sørge for nødvendig oppfølging av den enkelte pasient eller bruker, samt sikre samordning av tjenestetilbudet og fremdrift i arbeidet med individuell plan Ingen krav til formell kompetanse For pasienter og brukere med behov for langvarige og koordinerte tjenester etter HOTL skal kommunen tilby koordinator, også der hvor det ikke er aktuelt med individuell plan, jfr § 7-2

Individuell plan Alle tjenestemottakere med behov for langvarige og koordinerte tjenester har lovfestet rett til en individuell plan jfr pasient-og brukerrettighetsloven § 2-5. Kommunen har plikt til å utarbeide en IP for pasienter og brukere med behov for langvarige og koordinerte tjenester jfr HOTL § 7-1 Ny lov og forskrift tydeliggjør kommunens ansvar for å utarbeide IP. Dersom pasient eller bruker har behov for tilbud etter både HOTL, Spes.helsetj.loven og psyk.helsev.loven, skal kommunen sørge for at det blir utarbeidet en IP, og at planarbeidet koordineres.

Langvarige og koordinerte tjenester Med behov for ”langvarige tjenester” menes at behovet må ha en viss varighet, men det kreves ikke at behovet skal være varig eller strekke seg over et bestemt antall mnd eller år. Det må i alle tilfeller foretas en konkret vurdering av pasient/ brukers behov for IP, jfr HOTL § 7-1. Med behov for ”koordinerte tjenester” menes at behovet må gjelde to eller flere helse-og omsorgstjenester, dvs tjenester fra forskjellige tjenesteytere, og at tjenestene bør ses i sammenheng, jfr HOTL § 7-1.