Litteratursøk på internett

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Suksesskriterier i omorganisering og utviklingsarbeid
Slik bruker du vår nettbutikk!
Dette er en PowerPoint-presentasjon
Muntlig eksamen i historie
Datakurs i heimesida Skei hotell 15.mai  Søk opp på internett  Last ned Google Chrome – gratis  Gå inn via Google Chrome når du skal inn på pensjonistforbundet.
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Internett for nybegynnere
Håndbok til Studweb LES DENNE! Du får en side-for-side veiledning med forklaringer og tips…
Brukerveiledning for gruppeledere
1 Brukerveiledning for løpssøknad på internett. 2 Hvem skal søke via elektronisk løpssøknadsskjema ? Alle o-grupper som skal arrangere kretsløp, skal.
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.
Last ned apper fra Google Play (Android) Åpne Internett på din enhet og søk deg inn på siden trykk på Play, som du finner på menylinjen.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Undervisningsvideoer. + Sette læreren på pause Gå frem i eget tempo Få det forklart så mange ganger som nødvendig Hoppe tilbake til det som trenger repetisjon.
FORANDRING MED TRYGGHET
TIPS OG RÅD TIL MUNTLIGE FRAMFØRINGER
1 To viktige fag: • Næringslivsøkonomi (NØ) • Entreprenørskap og bedriftsutvikling (EB)
Drammen flyklubb Gavekort kan du redigere selv eks. Vi ønsker å bidra til at du får drevet med det du liker og har overført.
Integrering av informasjonskompetanse i undervisningen ved UiB Utdanningsavdelingen og Utdanningsutvalgets engasjement i UBs arbeid med Informasjonskompetanse.
Bruk av IKT i skolen - påstand • Bruk av IKT I skolen har generelt sett ikke endret karakter på denne siden av årtusenskiftet. Oppgaver som løses med teknologi.
Synger du sammen med meg
Noen enkle studieteknikker ved innlæring av DRI-emner
Hva er en kunnskapsbasert praksis?
Jan Ove Rein, Katrine Aronsen NTNU Medisinsk bibliotek Juni 2013
Kunnskapsbasert praksis - noe for operasjonssykepleiere?
Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten Kunnskapsbasert praksis
Hva vet vi om det forskningsbaserte kunnskapsgrunnlaget innenfor Rehabilitering og Habilitering? Eller: Hvordan vi kan komme frem til kunnskapsgrunnlaget.
Kunnskapsbasert odontologi:
Bruk av iPad. Bruk av berøringsskjerm Det anbefales å bruke fingrene eller en digital penn, IKKE bruk skarpe gjenstander da det kan ødelegge skjermen.
K APITTEL 2, OPPGAVE F. O PPGAVE 26 Ingen ville ha trodd at Mohammed og jeg skulle gifte oss i kirka. Men det skulle vi. Utrolig mange mennesker kom for.
Velkommen til Medisinsk bibliotek

Design, arkitektur og kommunikasjon. Emne: Design og innovasjon
Medisin og helsefag 3. forelesning: Kunnskapsbasert praksis
Undervisning Irene W. Langengen Forskningsbibliotekar
Hvem tror du at du er?.
Kildekritikk Vibeke Bjarnø, avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier.
Kildekritikk A04 – V2006 Fagenhet for IKT. Nettressurser - kildekritikk På Internett kan hvem som helst publisere nær sagt hva som helst –Side om side.
Forskningsrapporten: Sjekkliste (empirisk rapport)
VOD. VOD- Vegobjektdialog Åpne eksisterende vegobjekt Nytt vegobjekt.
1 Struktur og kvalitet i norsk forsker- utdanning sammenliknet med andre land. Hva er et godt doktorgradsmiljø? Rektor Torbjørn Digernes, NTNU Leder av.
Administrasjonsmeny for leiarnivå. Registrere nytt menyval.
KAPITTEL 5 OPPGAVE C Sett inn preposisjoner eller adverb som passer 1. Å være enig i en sak. (Man tenker likt i en sak på forhånd, uten at man diskutert.
Idrett og ledelse Ønsker du å bli en bedre leder, trener eller dommer? Ønsker du å utvikle klubben din? Ønsker du en formell, nyttig.
Helsebiblioteket.no – gratis kunnskapsressurser for helsepersonell
5000 medlemmer 80 lokallag Best kjente miljøorganisasjonen i Norge Alle aktive er under 26 år.
Tankekart og læringstrategi
Online Påmelding via Dette er en påmeldingsløsning som kan brukes av enkeltpersoner som skal melde seg på renn.
Hvorfor er kunnskapsbasert praksis viktig?
Skriverammer og stillasbygging i historiefaget
:18 Kristin og Håkon - Av: Lars Christian Gjøsæther 1 Kristin og Håkon Kristin og Håkon var maskotter under vinter OL på Lillehammer i 1994.
Kunnskapsesenterets nye PPT-mal Effekt av smitteverntiltak i barnehager og skoler Ingeborg Lidal, MD, PhD; Austvoll-Dahlgren A, Berg RC, Vist GE Seksjon.
Valg av fremmedspråk Nes vgs tilbyr i utgangspunktet fransk, spansk og tysk på nivå 1, 2 og 3. Men vi setter bare i gang grupper dersom de er store nok!
Hva er en kunnskapsbasert fagprosedyre? Brynjar Fure, Forskningsleder dr med, nevrolog og geriater, Seksjon for spesialisthelsetjenesten, Kunnskapssenteret.
Kunnskapsbasert praksis i fagområdet geriatri Kvalitetsutvalget Norsk geriatrisk forening Brynjar Fure Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten og.
Brukerundersøkelse Det flerspråklige bibliotek. Om undersøkelsen Undersøkelsen er gjennomført på web i perioden 19. oktober – 8. november Sendt ut til.
| Å argumentere å skrive argumenterende tekst. Å komme i gang Bestem tema Finn informasjon om saken. Se en film, let på Internett, les i aviser, fagbøker.
Frokostmøte 5. mai 2017 Lansering Frilux.
Høresansen Høresansen er en av våre viktigste sanser.
LES SMARTERE Oversikt Lesemål Les aktivt Oppsummer Repeter
Noen enkle studieteknikker ved innlæring av DRI-emner
Det nasjonale karaktersystemet
Intervju.
Kunnskapsbasert praksis på individ- og samfunnsnivå
Høresansen Høresansen er en av våre viktigste sanser.
هندوئیزم.
Tilbakemeldinger som fremmer læring B – Samarbeid
Slik lager du dørskilt VELG MALTYPE SKRIV UT SKILTET MALTYPER
Utskrift av presentasjonen:

Litteratursøk på internett - slik finner du fram

Brian Haynes’ Kunnskapspyramide Synopses of Single Studies Systems Summaries Synopses of Syntheses Syntheses Brian Haynes kunnskapspyramide er utgangspunktet for hvordan vi utfører systematiske litteratursøk til fagprosedyrer. Brian Haynes utviklet denne 6S-modellen, som den kalles (alle ordene begynner med S). Vi forholder oss til den norske varianten som dere ser her. Pyramiden ble utviklet ved McMaster universitetet i Canada, som er et internasjonalt arnested for KBP Ideen til Haynes er å søke etter kunnskap der den er gått gjennom en kvalitetskontroll først – slik at det man prioriterer først er å søke i kunnskapsbaserte retningslinjer, oppslagsverk, systematiske oversiker. Teorien til Haynes er også at hvis vi finner gode svar på spørsmålet vi måtte ha høyt oppe I pyramiden er det helt ok å stoppe der. Det er ikke nødvendig å søke seg gjennom alle de relevante enkeltstudiedatabasene for å være sikker på å få nok svar. Det vil selvfølgelig være tilfeller hvor man ikke finner svar øverst i pyramiden, og da må litteratursøkene helt ned til enkeltstudier. Vær oppmerksom på da at de artiklene MÅ kvalitetsikres før de kan brukes. Kildene vi søker i ser dere til høyre for pyramiden…nederst er alle enkeltstudie-databaser Synopses of Single Studies Studies Litteratursøkets utgangspunkt Begynn øverst og let deg nedover i kunnskapsbaserte kilder først

Slik finner du fram til litteratursøkene

Velg emne i venstremenyen For eksempel Mage og tarm

Haynes’ kunnskapspyramide

Eksempel

Nivå 2 i Haynes’ kunnskapspyramide

Tilbake til startsiden

Jobb deg nedover i kildene

Jobb deg nedover i kildene

Jobb deg nedover i kildene

Jobb deg nedover i kildene

Kontakt bibliotektjenesten ved spørsmål Lykke til! Kontakt bibliotektjenesten ved spørsmål