Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Må registrere deg for å kunne dele egne videosnutter.

3 Registrering Når du skal registrere deg på YouTube klikker du på Opprett konto (se bildet under). Når du skal logge deg ut av YouTube, klikker du på pilen som peker nedover til høyre for ditt brukernavn (etter at du har klikket på pilen, peker den oppover), klikk på Logg av (se bildet under).

4 Her fyller du ut, e-postadresse og passord
Her fyller du ut, e-postadresse og passord. Om du selv vil bestemme når du vil være pålogget, tar du bort haken foran teksten Forbli pålogget. Det er greit at du har en hake foran teksten Aktiver nettlogg. Da vil YouTube huske hva du har søkt på tidligere slik at det blir enklere for deg å finne det du har søkt etter på nytt. Med Nettlogg kan du gjøre følgende: Vise og søke på nettsider du har besøkt tidligere, blant annet Google-søk. Nå slipper du å lete etter ting du har funnet og likt tidligere! Vise statistikk over nettaktiviteten din, blant annet de mest besøkte nettstedene og de mest brukte søkeordene. Få mer tilpassede søkeresultater basert på hva du har søkt etter og hvilke nettsteder du har besøkt tidligere. Om du ikke ønsker Google som din startside på Internett, tar du bort haken foran teksten Bruk Google som min standard startside. Det skal stå Norge ut for Posisjon, vis ikke klikker du på pilen til høyre for Norge og klikker på Norge. Fyll inn din fødselsdag. Skriv inn tegnene som i dette bildet er pirro i feltet under. Klikk på Jeg godtar dette. Opprett kontoen min.

5 Du kommer nå inn på en ny side (se bildet under), her skal du sette inn ditt mobilnummer og klikke på Send bekreftelseskode.

6 Bruk av YouTube Når du skal på YouTube skriver du youtube.com i adressefeltet på Internett. Om du har opprettet en konto, klikker du på Logg på og skriver inn ditt brukernavn og passord. Om du ikke har opprettet en konto er det bare å begynne å søke etter det du vil se. Siden du kommer inn på ser ut som på bildet under, det kan være andre videosnutter som vises på førstesiden enn det du ser av dette bildet.

7 Når du skal søke etter videosnutter klikker du i søkefeltet ut for YouTube-logoen, og skriver inn ditt søk, jeg har i dette tilfellet søkt på «Leif Juster». Legg merke til at du får noen forslag under søkefeltet (se bildet under), om det du søker etter står her, peker du på forslaget og klikker. Om du ønsker hele arkivet til Leif Juster klikker du på Enter-tasten etter at du har skrevet hele navnet. Når du kommer inn på arkivet til Leif Juster står det Omtrent 176 resultater under Søkeresultater for Leif Juster. Det betyr at du kan se på ca. 176 videosnutter av Leif Juster om du ønsker. Når du vil se en snutt klikker du på bildet. Her klikker du på bildet. Her ser du at det ligger flere bilder oppå hverandre, da må du klikke på teksten til den snutten du vil se.

8 Her ser du hvordan spillelisten til Leif Juster ser ut (se bildet under). Når du ruller deg nedover i siden vil du se noen bokser med tall i, dette indikerer hvilke side du er på, i dette tilfellet er du på side 1. For å gå til neste side klikker du enten på 2 eller Neste.

9 Når du har klikket på en videosnutt kommer du inn på en ny side som begynner å laste ned snutten (se bildet under).

10 Nå vil videosnutten spille av i vinduet du ser på bildet du ser på side 82. Pass på at du har skrudd på lyden på din PC. Om du ser ett forbudtskilt på høyttaleren som sitter til venstre for klokken, klikker du her. Du vil få opp en meny (se bildet til venstre). Det vil være ett forbudtskilt på det blå høyttalerikonet i menyen, ved å klikke her forsvinner forbudsskiltet og du har skrudd på lyden. Sett musmarkøren på spaken, hold venstre museknapp inn og dra opp (høyere lyd) ned (lavere lyd). Under videosnutten ser du en verktøylinje. Vi skal se på hvordan du bruker denne (se bildet under).

11 Dette er det første ikonet på verktøylinjen, ved å klikke her kan du starte og stoppe videosnutten.
Det er forskjellig kvalitet på videosnutter som er lagt ut på youtube, så det kan hende du må justere lyden med denne lydkontrollen i tillegg til din PC-lyd. Det andre ikonet er lyden, ved å peke på lyden kommer det frem en volumspak, dra denne til høyre (høyere lyd)eller til venstre (lavere lyd). Det tredje ikonet forteller deg hvor langt du har kommet i snutten og hvor lang videosnutten er. Det fjerde ikonet er valg av oppløsning på bildekvaliteten. Om bildekvaliteten er dårlig kan du klikke her og velge en annen oppløsning. Med det femte ikonet kan du velge om du vil ha bredskjerms format (widescreen), ved å klikke på ikonet. Det sjette ikonet er fullskjermsvisning. Klikk på ikonet for å se videosnutten i full skjerm. For å gå ut av fullskjermsvisning klikker du på esc-tasten på tastaturet, den finner du på øvre rad til venstre på ditt tastatur. Eller du kan bevege muse markøren ned til høyre hjørne av skjermen å klikke på ikonet som er likt det sjette ikonet.

12 Om du har registrert deg på YouTube, kan du også søke opp og klikke på +-tegnet som kommer frem nede til høyre i bildet du peker på, da kommer det frem en meny hvor du klikker på ditt valg. Du legger da snutten i en spilleliste. Så kan du søke på en annen videosnutt og klikke på +-tegnet igjen, fortsett til du har lagt alle dine videosnutter i spillelisten. Menyen: se bildet til høyre. Favoritter: klikker du her, legger du til i en favorittliste. Se senere: klikker du her, legger du til i en spilleliste. Roar (10 videoer): klikker du her, legger du til i din egen spilleliste. Ny spilleliste: klikker du her, lager du din personlige spilleliste. Når du klikker på ditt profilnavn (se bildet under), vil du se hva du har lagt til. Klikk på den listen du vil spille av.

13 Klikk så på den første snutten
Klikk så på den første snutten. Nå kan du lene deg tilbake og se på alle snuttene du valgte, det går automatisk over til snutt 2 når snutt 1 er ferdig. (se bildet under).


Laste ned ppt "YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google