Et 3 årig samarbeidsprosjekt mellom Helse Fonna, NAV Rogaland og SUS JobbResept.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nye oppgaver for ergoterapeuter i kjølvannet av Samhandlingsreformen
Advertisements

ARBEIDSEVNEVURDRING I NAV
Utvikling av ny strategi for arbeidsdrift i kriminalomsorgen
Arbeid og psykisk helse Informasjonssatsing 2010/11.
INVIVO a/s = levende, i utvikling
ASVL Fagkonferanse Hotell Bristol Oslo 20. – 21. oktober 2010 Læringsrommet – individuell kompetanseutvikling gjennom nettstudier og støtte i lokal attføringsbedrift.
Først vil jeg takke for at Arbeidstilsynet er invitert hit til å holde innlegg om hvordan vi jobber med på å sette fokus på helsefremmende arbeidsplasser.
Nasjonal strategiplan for arbeid og psykisk helse
Rusdag 2013 Prosjektleder Lena Heitmann
Sykefravær Kort om dagens sykefraværsdebatt
Pårørendetilbud ved lett traumatisk hjerneskade
Psykiske lidelser og uføretrygd
Strategiarbeid i praksis
Attføringsbedriftene og Ernæring – hva har vi gjort? •5. oktober 2006 arrangerte vi et dagsseminar om ernæring sammen med GIAX hvor om lag 20 medlemsbedrifter.
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Erfaringer fra Kristiansand kommune Ved psykolog Kenneth Haugjord
Samhandlingsreformen med særlig fokus på psykisk helse- og rusfeltet
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
MetARR Metodeutvikling – arbeidsrettet rehabilitering Jostein Stensrud Køhn Utvikling av faglig og metodisk tilnærming i arbeidsrettede rehabiliteringsløp.
Haugaland og Karmøy Distriktspsykiatriske Senter (DPS)
Videreutdanning i supported employment Målrettet og systematisk oppfølging til arbeidsgiver og arbeidssøker Videreutdanningen tilbys av Høgskolen i.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Arbeidsmarkedsbedriftene – veien videre
Diagnostikk og behandling av rusmiddelavhengige
Dette er Raskere tilbake
IPS Molde Individual Placement and Support
«Samarbeid for fremtiden» Presentasjon på nettverkskonferanse for psykisk helse og rusfeltet i Vest-Agder, Jan Ivar Ekberg og Ingunn Kvamme,
Innlegg psykiskhelse- og rusnettverk v/Johanne M. Benitez Nilsen.
Norsk Ergoterapeutforbunds lederseminar De nye helsetjenestene Mette Kolsrud Forbundsleder i Norsk Ergoterapeutforbund.
Et inkluderende arbeidsliv - en utnyttelse av individets ressurser Statssekretær Jan Erik Støstad Arbeids- og inkluderingsdepartementet 27. mars 2007.
Nasjonal strategi for arbeid og psykisk helse Seniorrådgiver Hildegunn M. Førsund, Arbeids- og velferdsdirektoratet Attføringsmessa januar 2008.
ARBEIDSRETTET REHABILITERING METODEUTVIKLING
Pårørendes rettigheter og muligheter Møte med pårørende i klinisk arbeid. Molde 16. mars 2010.
Drammen kommune Anne Bøhm
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
Nye veier til arbeid – skreddersøm og brukermedvirkning Terje Olsen og Hege Gjertsen, Nordlandsforskning ASVLs fagkonferanse Gardermoen, 10. februar 2012.
Arbeid til alle krever økt innsats … Anne-Lise Bakken nestleder i ASVL Fagkonferansen 10.februar 2012.
NAV og flyktningearbeidet ”Nytt oppdrag – nye muligheter!”
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
HÅNDTERING AV SYKEMELDTE
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
Bamble Kommune, STHF, og NAV 2009 – 2010 Satt i drift Fokus på det som virker.
Velkommen til VTA- seminaret 2007, hotell Atlantic i Sandefjord.
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
Behandlingstilbudet for mennesker med spiseforstyrrelser, IKS erfaringer Møte i NKNS Notater til innspill til diskusjon, basert på IKS erfaringer.
Hvordan gikk det? Sammensatt problematikk  Antall fulgt opp siden 2010: 127  Gjennomsnittstid ute fra arbeidslivet: 3,5 år  96 av.
Å overvinne psykisk sykdom – eller å vokse som menneske?
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Hukommelsesteamets arbeid i Haugesund Kommune
Oppfølging i bolig- nye grep i bydel Stovner
Ny strategiplan mot hiv
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
Samarbeid med NAV for elever med store funksjonsnedsettelser ved Steinkjer videregående skole.
Atrieflimmer Pasientopplæring:
NAV, Side 1 Nasjonal strategi for arbeid og psykisk helse  2007 – 2012  Bygger på erfaringer fra Vilje Viser Vei satsingen i NAV og opptrappingsplanen.
”Selvhjelp og Vilje” – veien til mer helse av Irene Sørensen Konferansen i Lyngen
Raskere tilbake Lovisenberg DPS
Helse Sør-Øst RHF Gode og likeverdige helsetjenester til alle som trenger det, når de trenger det, uavhengig av alder, bosted, etnisk bakgrunn, kjønn og.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
HTV-konferanse februar
Arbeid, skole og studier – viktige arenaer i kreftrehabilitering
Inkluderingskompetanse og bruk av arbeidsplassen for unge med behov for ekstra oppfølging Fagseminar 23 mai 2017 Kompetansesenter for arbeidsinkludering.
Hydrocephaluspoliklinikken
Hvorfor satse på IA?.
Nord-Trøndelag fylkeskommune – hva har vi gjort siden sist?
Arbeidsrehabilitering for personer med psykoselidelser
Rus - arbeid og aktivitet
Hvor går NAV i Hedmark? Satsinger i NAV, konsekvenser for forventninger til fastlegene 13.September 2017 Bjørn Lien, direktør NAV Hedmark.
Arbeid og inkludering HMS konferansen i Østfold
Utskrift av presentasjonen:

Et 3 årig samarbeidsprosjekt mellom Helse Fonna, NAV Rogaland og SUS JobbResept

Mål: Bistå unge voksne med psykisk sykdom til ordinært arbeid eller skole Hvorfor: Et behandlingsforløp som virker helsefremmende Hvordan: Gi individuell støtte på arbeidsplass og skole Arbeid og skole som medisin

•Målgruppen er mennesker med en moderat til alvorlig psykisk lidelse som ønsker seg jobb •Alder: år •JobbResept skal være en intervensjon parallelt med behandling •Samarbeid med behandler og arbeidsgiver blir derfor svært viktig for at deltaker skal lykkes i jobb Deltakere

Et inkluderende arbeidsliv er et svært viktig mål for regjeringen: De ønsker at mennesker med psykiske lidelser i størst mulig grad skal få bruke sine ressurser i arbeidslivet, og at tjenester og tiltak skal legges til rette for dette. Gjennom denne strategien ønsker man å bygge bro mellom arbeids- og velferdsforvaltningen og helsesektoren for denne gruppen. Det vil bidra til et samfunn og et arbeidsliv som inkluderer og gir mulighet for alle. (Nasjonal strategiplan for arbeid og psykisk helse ). Samfunnsperspektiv

Intensjonen med arbeidsrehabiliteringen i JobbResept er at unge voksne med psykiske lidelser skal få mulighet til arbeid og dermed få bedre mulighet til å mestre og få tilknytting til arbeidslivet (Irene Grini 2009). Intensjon

«Øke opplevelsen av mestring og livskvalitet hos den enkelte, skape mindre stigmatisering rundt psykiske lidelser og bidrar til bedre prognose» (JobbResept SUS). Visjon

•Praksisplassprosjekt •Hovedmålsetting; hjelpe den enkelte deltaker til reell arbeidserfaring i ordinære bedrifter •Sekundært; gi økt kunnskap om og toleranse for psykiske lidelser i samfunnet •Samarbeidsprosjekt mellom Helse Fonna og NAV •Haugaland DPS: 2 ansatte psykiatriske sykepleiere med kliniske erfaring, starta opp 25. februar 2013 JobbResept; jobb på resept

•Følge opp deltaker på arbeidsplassen •Tilby arbeidsgiver veiledning og generell kunnskap om psykiske lidelser •Deltaker får oppfølging og veiledning gjennom jevnlige samarbeidsmøter direkte på arbeidsplassen/skole •Arbeidslengde og varighet blir individuelt tilrettelagt •Å delta i JobbResept krever ingen lønnsutgifter de første 3 månedene- deltaker mottar sin ordinære trygd, men det skal være mulighet til fast jobb etter endt arbeidspraksis JobbResept`s oppgaver

•Deltakere får bedre livskvalitet fordi vedkommende har en jobb •Selvbildet endres og de ser på seg selv som arbeidstakere som bidrar i samfunnet •Mindre stigmatisering for de psykiske problemene sine •Større sosial aksept fordi de har en jobb Resultat av JobbResept

May Lisbeth Bosvik Tlf: / Sølvi O. Christensen Tlf: / Kontaktinformasjon