Sosial integrering Geir Hyrve.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Organisasjonskultur Lars Klemsdal Arbeidsforskningsinstituttet.
5 Kultur.
Normer, verdier og holdninger
Pedagogisk analyse.
Mestring og forebygging av depresjon
Utviklingshemmedes muligheter i arbeidslivet Terje Olsen Nordens Välfärdscenter og Nordlandsforskning Regional konferanse om politikken for mennesker med.
Samfunnskunnskap - Makt
Bedringsprosesser slik de leves i hverdagslivet
Strategiarbeid i praksis
Inkludering i idrettslaget Muligheter og utfordringer Inkluderingskonferanse, 14 – 16 januar Mozafar Amini.
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
Sosiologi i barnehagen
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Inkludering og læring 1.aman Jorun Buli Holmberg 29.august 2005 Inkludering.
Rolighetsmoen barnehage
Et prosjekt i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen
Perspektiver i sosiologien
Forklaringsmodeller i det sosiale feltet
11. Legitimitet og makt Påstandene:
7. Motivasjon i organisasjoner
Maxwell Jones' prinsipper for det terapeutiske samfunn:
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Evaluering av Reisverket
Sosial integrering av mennesker med psykiske problemer
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n Tema 1.
Muskelsykdommer = sjeldne sykdommer
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Tvangsekteskap 20.Mai 2009 Av Shilan Shorsh.
Kriminalitetsforståelser
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
1 Jobb og omsorgsklemma for gamle foreldre Heidi Gautun Forskningsstiftelsen Fafo.
Møte med det norske arbeidsmarkedet.
Vedlegg 1 kompetanseveileder
ORGANISASJON OG PROSESSER Kjetil Hoff Partner Innsikt1 AS.
HOLDNINGER OG HANDLINGER
Drop-In metoden i skolen
INTRO 2 år – regjerings mål for arbeidet Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.
Medlemsutvikling PETS 2011
Om Å være som andre og samtidig være seg selv.
Berit Bratholm: Utdrag fra Mattias Øhras forelesning:
” Alle mennesker sosialiseres inn i en kultur, som skaper orden, forutsigbarhet og mening for den enkelte” (Jacobsen og Thorsvik, 2002:118).
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Forholdet mellom stat og org. I Norge er det lang tradisjon for at de som blir berørt også skal bli hørt før myndighetene gjør viktige vedtak. De store.
Det flerkulturelle samfunnet Norge er et flerkulturelt samfunn. Svært forenklet betyr det at det bor folk fra mange kulturer her. I denne sammenhengen.
Sosiale systemer og sosial struktur Et sosialt system er et sett av roller som står i et gjensidig definert forhold til hverandre. Sosiale strukturer er.
Telemark, Irene Wormdahl Recovery som begrep og perspektiv i psykisk helsearbeid.
Normer, sanksjoner og internalisering Normer:  forventninger til et individs atferd i en bestemt situasjon Sanksjoner:  ros eller straff som har til.
Kultur i endring Norge har gått fra å være nokså homogent til å bli et mer flerkulturelt samfunn I et flerkulturelt samfunn snakker vi ofte om etniske.
Mennesker i arbeid. Arbeidsdeling er et prinsipp som innebærer at det arbeid som må utføres for at et samfunn skal bestå, blir oppdelt i forskjellige.
Prosjekt Hverdagsrehabilitering. Dagens sitat Hvis vi vil forbedre framtiden, må vi forstyrre nåtiden. Cathrine Booth.
– Sammen om mestring Brukeren, viktigste aktør Psykisk helse og rus i sammenheng Kunnskapsbaserte tjenester Samhandling Hjelp der folk bor Pårørende.
Diktatur I diktaturer er det viljen til én person eller en liten gruppe som bestemmer politikken. Et slikt fåmannsstyre kaller vi ofte for oligarki. Når.
Grupper.
Hvem er vi Hvorfor er vi Om demens Fokusområder Tilbud Demensplan 2020
IPS Elverum Erik Skramstad Uthus.
HVERDAGSREHABILITERING Gir hverdagsmestringmål
Housing First Trondheim: Brukerstyring over styr?
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Kunnskap om dagens ungdom
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Marit Haldar Professor i sosiologi
Felles prosjekt for alle velferdstjenestene
Institusjonelle omgivelser
Velkommen til Løft Presentasjon av case, sett i lys av hvordan Løft jobber med ettervern. Belyst ved Løft - metodikk v/Roar Andersen.
7. Motivasjon i organisasjoner
Religion og integrering
Utskrift av presentasjonen:

Sosial integrering Geir Hyrve

Sosial integrering og arbeid Emil Durkheim (1893) - “Om arbeidsdelingen i samfunnet” I ulike samfunn er det ulike former for solidaritet som er med på å binde samfunnet sammen og medvirker til sosial integrering I det moderne samfunnet mener Durkheim at det er den organiske solidariteten som dominerer

Nytt velferdsparadigme Fiona Williams (2001) hevder at vi har fått et nytt velferdsparadigme hvor synet på brukere av velferdstjenester har endret seg Brukere av velferdstjenester i dag blir omtalt som velferdsaktører i stedet for klienter, pasienter osv Brukere blir sett som aktive deltakere i de sosiale velferdsrelasjonene, i motsetning til det å være en passiv mottaker av velmenende eller kontrollerende velferd

Nye begreper Sentrale begreper det nye paradigmet er recovery, aktørperspektivet, identitet, empowerment og personlig erfaring Recovery-perspektivet oppsto som en erkjennelse av det var den enkeltes egen innsats som spilte en vesentlig rolle om en ble bedre, ikke bare hvilke behandlingsmetoder som ble brukt Håpet om at det er mulig å bli bedre – og kunne bidra til fellesskapet gjennom å delta i arbeidslivet

Formelle målsettingen Den formelle målsettingen med Interregprosjektet har vært at deltakerne skal integreres i fellesskapet og på sikt komme i ordinært arbeid Mennesker som har psykiske vansker har lav yrkesdeltakelse I Sverige utgjorde hoveddiagnosegruppen “Psykiska sjukdomar” totalt 40 prosent av alle nye “sjukersättningar/aktivitetsersättningar”

Sosial integrering Durkheim mener at sosial integrasjon er et uttrykk for felleskapet mellom mennesker Jürgen Habermas skiller mellom to former for integrasjon, sosial integrering og systemintegrering Aktiviteter som det å delta i arbeidslivet bidrar til å gi menneskene mening. Gjennom å delta og kommunisere med andre blir vi knyttet til et større fellesskap

Sosial integrering Dette Interregprosjektet handler også til sjuende og sist om å integrere mennesker i et større sosialt fellesskap.

Sosial tilhørighet Det er felles normer som skaper sosial integrering i et samfunn. Når individet identifiserer seg med samfunnets normer og verdier opplever de en sosial tilhørighet til fellesskapet

Sosial differensiering Det moderne samfunnet består av et pluralistisk verdifelleskap Menneskene er medlemmer av mange delsystemer samtidig, og det er det som bidrar til tilhørighet og sosial integrering

Rettigheter Integrering skjer også gjennom rettigheter Velferdsstaten prøver å skape sosiale bånd mellom seg og borgerne Det at man har rettigheter betyr også at man har plikter

Sosiale nettverk Sosiale nettverk som arenaen hvor mennesker blir sosialisert til bestemte verdier og normer Et godt fungerende sosialt nettverk er en viktig ressurs for menneskers integrering i samfunnet

Arbeidsinkludering I Sverige og Norge har det vært arbeidslinja som har rådd grunnen Spørsmålet som kan stilles til denne politikken er om arbeid er bra for alle mennesker

Hvorfor mennesker bør gis bistand til å komme i ordinært arbeid Arbeid virker terapeutisk, helende og rehabiliterende Arbeid gir bedre helse og reduserer sannsynligheten for varig funksjonsnedsettelse Arbeid forbedrer livskvaliteten og velvære Det er viktig at deltakerne selv ønsker endring og er motivert

Ny identitet Vi kan si at identiteter dannes som avspeiler personers forhold til omgivelsene. Mennesker med psykiske vansker vil når de begynner på et tiltak avspeile de reaksjoner de har blitt møtt med fra omverdenen tidligere Dette vil komme til utrykk i bestemte former for identiteter

Hvorfor vanlig jobb? Arbeidsrettet rehabilitering bør fortrinnsvis foregå på ordinære arenaer hvor folk bor og arbeider Arbeidssituasjonen blir opplevd som verdifull og meningsfull