Kunnskapsløftet og fysisk aktivitet: Kompetanseutvikling i skolen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barnevernkonferansen 2013 Union Hotell Geiranger 18
Advertisements

Læringsmiljø og pedagogisk analyse En strategi for skoleutvikling
ROM-prosjektet: Erfaringer og resultater fra et samarbeid mellom UiS og kommuner i Nord-Rogaland Øystein Lund Johannessen og Dag Husebø.
Skole – hjem samarbeid.
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Kvantitativ undersøkelse • Har skolen utviklet seg det siste året? • Hva forklarer en eventuell utvikling? • Forskjeller mellom skoler og kompetansemiljø.
Om praktisk tilrettelegging av fjernundervisningen Eksempel fra Praktisk Pedagogisk utdanning ved UMB Nasjonalt studieveilederseminar 2007 Hans Erik Lefdal.
Nettverk Fysisk aktivitet i skolen Konferanse Gardermoen 4. september 2006 Presentasjon av Nettverkets forslag Kompetansehevingspakker.
KROPPSØVINGSSEKSJONEN HVO Arbeid med Kunnskapsløftet I forhold til kroppsøving, fysisk aktivitet og helse har det fra statlig hold vært flere innfallsvinkler.
Hva skal til for å gi ungdom og voksne et bedre grunnlag for yrkes- og utdanningsvalg? Rådgiving og karrièreveiledning.
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Bruk av IKT i skolen - påstand • Bruk av IKT I skolen har generelt sett ikke endret karakter på denne siden av årtusenskiftet. Oppgaver som løses med teknologi.
Vi forandrer Norge! Motivasjon - Mestring - Muligheter Ungdomstrinnet Melding til Stortinget nr. 22 ( ) KD ah.
Elevvurdering i Kunnskapsløftet
Norges Beste Barnehage
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
Fysisk aktivitet i Drammensskolen
BIs bibliotekmodell ved bibliotekdirektør Dagmar Langeggen Åpning biblioteket ved BI Trondheim, 11. november 2008.
Levanger kommune enhet Kommunedelplan oppvekst Visjon: Livskvalitet og vekst Kommunedelplan, oppvekst 1.
Forskningsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Bakgrunn: Nye rammebetingelser Universitets- og høgskoleloven av 2005 Rådets høgskolestrategi.
Stjernø-utvalgets møte i Sogndal 12.september 2007.
Entreprenørskap i lærarutdanningen
Den fysiske skolesekken Fysisk aktivitet i natur og nærmiljø - for skoler og SFO i Trøndelag a) Tema b) Kurs c) Foredragsbank d) Nettside
Elevundersøkelsen 5. – 7. trinn Motivasjon og innsats Vår 2011Vår Motivasjon (interesse for å lære) Grønn 1.2 Innsats Grønn 1.3 Lyst.
Forankring av arbeid med LP- modellen Opplæringslovens betsemmelser og faglige begrunnelser for lederoppgaver og –ansvar Gardermoen juni 2012 Svein.
UFD ITU-konferansen Kristin Clemet, ITU-konferansen 2003, ”Digital dannelse. IKT i utdanning: Resultater og konsekvenser”. Oslo 16.
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Tips for engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk Eller velg DEPMAL– engelsk under ”oppsett”.
Organisering og arbeidet i kommunene
KUNNSKAPSLØFTET UNNEBERG SKOLE
Kunnskapsløftet Innføring : Trinn og Vg. 1
FN-by prosjektet Samarbeid mellom UNEP/GRID-Arendal, Arendal kommune, Aust-Agder fylkeskommune og Ungdommens bystyre Bygger på ideer og initiativer for.
Marianne Larsen ABM-utvikling Sekretariatet for Den kulturelle skolesekken St.meld nr. 8 Kulturell skulesekk for framtida.
Læring gjennom arbeid, engasjement og trivsel. Dersom skolen skal fungere godt forutsettes ikke bare at elevene kjenner hverandre, men at også foreldrene.
Ny etterutdanning i elevvurdering Nils Ole Nilsen.
Inneklima i skolen! KS Hordaland Trond Hofvind.
IKT i undervisningen Science camp Halmstad 12. april 2011 Torgeir Selle.
Modul 2, PBL – A Øystese september 2011 Aktuelle saker.
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Samkommunestyret – Kunnskapsløftet v/Tone Volden Rostad Kunnskapsløftet er en ny og omfattende reform av hele grunnopplæringen. Visjonen er å.
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Utfordring, skaperkraft og læring i trivsel og harmoni i pakt med natur og miljø Utfordring, skaperkraft og læring i trivsel og harmoni i pakt med natur.
Klassekontakter Fire foreldrekontakter på hvert trinn. Det er ønskelig at alle gruppene er representert. To foreldrekontakter er fast i Fau og to er vara.
Arbeidstidsavtalen.
Visjon Ørsta vidaregåande skule: Meistring gjennom aktivitet og utforsking.
Praksiseksempel fra Lørenskog
Folkehelse på dagsorden Hordaland fylkeskommune si rolle i partnarskap for folkehelse.
Opplæringslova.
UTVIDA FYSISK AKTIVITET VED PROSJEKTSKULANE I SOGN OG FJORDANE v/Rasmus Stokke -Modellar for korleis skulane finn tid til utvida fysisk aktivitet -Kva.
Inn på tunet som moglegheit i velferdstenestene Karoline Bjerkeset, prosjektleiar, Inn på tunet-satsinga Bruk av Ipt innan rusomsorg.
Lojal iverksetting eller målrettet medvirkning? Om kommunesektoren og EØS-avtalen NIBR-rapport 2008:12, forfattet av Marthe Indset og Sissel Hovik Rapport.
Lom, juni 2006 Personalseminar Sambandet mellom det individuelle og det institusjonelle i forsking og vitskap Har det nokon relevans for AØS? Øyvind Glosvik.
Konferanse om kunnskapsløftet 23. og 24. mars 2006 Grunnlaget for verksemda i skulen ligg i læreplanen. Følgeleg vert det viktig å ha kompetanse på dette.
Samarbeidsprosjekt mellom Tjødnalio skule og HSH Elna Dahle Kannelønning, Tjødnalio skule Ann Britt Ervik, HSH.
1 Kvalitet i opplæringa – om tilpassa opplæring (KIO) Høgskulen i Volda.
The Sogn og Fjordane Preschool Physical Activity Study PRESPAS Fysisk aktivitet hjå 3-5 år gamle barn i Sogn og Fjordane.
Miljøkoordinator vgs Sogn og Fjordane fylkeskommune.
Samarbeidsprosjekt HiSF & «skule Sogn og Fjordane» The ASK-STUDY A ctive S marter K ids.
KS si rolle i kommunereforma Jenny Følling KS Sogn og Fjordane Stortingsbenken
Velkommen til samling for regionsledere Nyheter fra Utdanningsdirektoratet (skoleutvikling, etter- og videreutdanning): Ungdomstrinnsatsning Mulig videreføring.
Meld. St. 20 (2012–2013) På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
Kommunane i Sogn regionråd ”Sats på skulen - Snu Sogn!” Utviklingsprogram
DISEN SKOLE STRATEGISK PLAN INNLEDNING Strategisk plan viser våre satsingsområder for Oslo kommune legger føringer for hovedområder Osloskolen.
Kåre J. Straume Skuleleiarmøte KUNNSKAPSLØFTET REFORMARBEID I RAUMA 2006.
ITU Monitor ”På vei mot digital kompetanse i grunnopplæringen” Forskings- og kompetanse- nettverk for IT i utdanninga (ITU)(ITU)
Orientering om status for spesialistutdanningen for leger
Kvifor ynskjer me dette?
KS Nord-Trøndelag – Strategikonferansen 2005
Skolebasert kompetanseutvikling Klasseledelse
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Kunnskapsløftet og fysisk aktivitet: Kompetanseutvikling i skolen

”Kompetanse for utvikling ”Kompetanse for utvikling. Strategi for kompetanseutvikling i grunnopplæringa 2005 – 2008 Fysisk aktivitet er ein føresetnad for god læring og er eit generelt helsefremjande tiltak. I organiseringa av skoledagen bør skolen leggje til rette for at elevane på alle trinn i grunnopplæringa skal ha fysisk aktivitet dei dagane dei ikkje har kroppsøving. Fysisk aktivitet er eit prioritert område også når det gjeld kompetanseutvikling.

Tilbud til skolene Modul for kompetanseutvikling for fysisk aktivitet i skolehverdagen Modulen er tilpasset skolenes behov for veiledning i innføring av kunnskapsløftet Fysisk aktivitet som virkemiddel til en bedre skolehverdag Fysisk aktivitet som fremmer læringsmiljøet ved skolen Tilrettelegging av fysisk aktivitet ute og inne som imøtekommer kravet om 60 min. daglig tilpassa fysisk aktivitet for alle

Innhold Teoretisk begrunnelse for betydningen av daglig fysisk aktivitet og skolens ansvar Organiseringsmodell som passer for den enkelte skolen Eksempelskoler Tilrettelegging og bruk av skolens utemiljø Veileder og ideer Tilbud om aktivitetskurs Tilbud om veiledning

Bidrag frå høgskular og universitet – vil sikre kvalitet og fokus på utvida tid til fysisk aktivitet i skulen Forsking Det oppstår mengder av viktige problemstillingar rundt organisering av utvida FA t.d. kvalitet, elevane si deltaking i aktivitetar, involvering, leiing, læringsmiljø, trivsel osv. Forsking på effektar på fysiologiske parameter og helse Utviklingsprosjekt Bidra i å utvikle materiale, idesamlingar, databasar og liknande Rettleie og støtte fyrtårnskular og ressurspersonar i regionen osv. Leie og bidra i lokale nettverk Formidling Utvikle kurs, inspirasjonskurs, kollegabaserte kick- offseminar, osv. Bidrag i presse og den skulepolitiske debatten. Bidra på skuleleiarsamingar. Integrere i utdanninga Skape plass i studieplanar, utvikle valemne/eigne studiepoeng Utvikle gode studentoppgåver og studentprosjekt Rasmus Stokke, Fylkesmannen i Sogn og Fjordane

Modeller for Nettverkets kompetanseutvikling i skolen

Hvor kan skolene henvende seg? Nettadresser: Nettverk for fysisk aktivitet v/HiT Nettverk for fysisk aktivitet v/NIH Høgskoler og universitet i egen region som er medlemmer i nettverket Informasjon i skolenettet