Fag / tema Musikk, samfunnsfag og norsk Trinn 2.trinn

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forside/oversikt Fag / tema Samfunnsfag, Norsk, Engelsk Trinn 5. trinn
Advertisements

En tilrettelegging av teksten fra
Film om prosjekt Lebab Liknes skole i Kvinesdal, skoleåret
Matematikk-natursti for trinn 1
Samling 3, HiØ 27. og 28. jan Fagspesifikk del Etterutdanningskurs for lærere Tysk på barnetrinnet.
Fag / tema Norsk, kunst og håndverk, matematikk, engelsk, samfunnsfag
Informasjonskompetanse + smarte tips & triks….
Global Dignity Day Informasjon til rektormøte, Telemark Thomas Horne Prosjektleder Global Dignity Norge.
Fag / tema Matematikk og teknologi Trinn Fra 8-10.klasse
Forside/oversikt Fag / tema Passer i språkfag Trinn Alle alderstrinn
Vurdering av nettstedet ”Paper online” Et midt på treet greit nettsted om resirkulering av papir!
NORSKE JULETRADISJONER 7 SLAG TIL JUL
Hva skal vi lære? TEMA: Sør Amerika Hvilke hav omgis verdensdelen av
Lars OpdalHøgskolen i Buskerud Hvorfor Google? ”Jeg lurer på hva som egentlig er bra med en søkemaskin på Internett som kommer tilbake med
4ªsesión 7 y 8 de abril 2011 Formación continua Proyecto piloto Español como lengua extranjera en la escuela primaria 4. samling Forsøk med fremmedspråk.
Forside/oversikt Fag / tema Historie Trinn 9. trinn
Forside/oversikt Her kan du sette inn et bilde som illustrerer
Webkommunikasjon og evaluering
Mangfold og Likeverd Barn og kommunikasjon
Fag / tema Natur- og miljøfag Trinn 2. – 7.trinn
Kapittel mai hos Reza og Heidi.
Storyline Fag / tema Historie/samfunnsfag – engelsk - norsk Trinn
Forside/oversikt Fag / tema
Informasjon om undervisningsopplegg om «språk og læring»
Velkommen til klasse- foreldrene
Litteraturuke i et tverrfaglig perspektiv.
Forside/oversikt Fag / tema Eventyr Trinn 1.trinn
Forside/oversikt Fag / tema Matematikk Trinn 1 & 2. trinn
Forside/oversikt Fag / tema Forming, matematikk, symmetri, geometri
Forside/oversikt Fag / tema Kroppsøving og Excel Trinn trinn
Fag / tema Matematikk Trinn 1.klasse
Forside/oversikt Fag / tema Sosial kompetanse, Norsk og KRL Trinn
Forside/oversikt Fag / tema Matematikk Trinn 1. – 2. klasse
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
UTDANNINGSVALG.
Momenter til planlegging Nileseren. Gratis klassesett av aviser i inntil ni selvvalgte uker. Lesetrening dagsaktuell undervisning.
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
 Format?  Layout?  Estetikk?  Program?  Visuell kommunikasjon?  Produsere, ikke bare konsumere?  Lage/gjøre, ikke bare se/høre?  Blir elevene.
Språk og leseplan 5.trinn Innlandet skole
Velkommen til foreldremøte i 1.klasse 17.september 2014
En presentasjon av Elvis Presley
Høgskolen i Oslo IKT-revolusjonen i mitt lærerliv! Digitale presentasjoner i eget arbeid Forelesning for A05 Hanne Christensen Monica Johannesen.
IKT i KRL.
Fagartikkelen Arbeidskrav for å få gå opp til muntlig eksamen våren 2009.
CyberBook as CyberBook er et forlag for digitale læremidler.
Plan for 1.klasse Uke Mai – 3.juni Verdiord for juni: Fred.
Uke nov.- 20.nov. Ord å forklare: Tro Vi utforsker bibelen. Hørt i 2.klasse: Arkene er jo like tynne som servietter…
Uke nov.- 27.nov. Uke nov.- 27.nov. Ord å forklare: Tro Ord å forklare: Tro NOVEMBERPROSJEKTE T Fylket vårt, Rogaland.
Plan for 1.klasse Uke mai Verdiord for mai: Hensynsfull.
Foreldremøte 2. trinn 14. September Presentasjon av lærere på 2. trinn:
Undervisningsopplegget 17.mai om 17.mai. Hvorfor feirer vi 17.mai? Samtale med ungene om 17.mai og hva vi vanligvis gjør den dagen. Synge og øve på 17.mai.
Undervisningsopplegget 17.mai om 17.mai. Hvorfor feirer vi 17.mai? Samtale med ungene om 17.mai og hva vi vanligvis gjør den dagen. Synge og øve på 17.mai.
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
Undervisningsopplegget 17.mai
Multiplikasjon – Om flipped classroom-opplegget – Kompetansemål og læringsmål Denne PowerPointen vil gi deg en oversikt over dette flipped classroom- opplegget.
Plan for 1.klasse Verdiord: Troverdighet Uke – 15. september.
Hva har vi gjort i September?
Hva har vi gjort i oktober?
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Vi koser oss, har juleavslutning i kirka eller på skolen.
Fag / tema VÆRET Naturfag Trinn 3. trinn
Hvordan nærme seg de store spørsmålene?
Norsk for nyankomne barn
Forside/oversikt Fag / tema Kunst og Håndverk Trinn Ungdomstrinnet
Sinne Film:
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Fag / tema Samfunnsfag Trinn
Forside/oversikt Fag / tema Naturfag Trinn 4.trinn
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

Fag / tema Musikk, samfunnsfag og norsk Trinn 2.trinn Lære sanger, Lære nasjonale sanger og viser, lytte til ulike typer musikk Mål Tidsbruk Ca 2 uker Programvare Word, PowerPoint Beskrivelse Samtale om hva 17.mai er og hva vi gjør. Synge 17.mai sanger. Lage 17.mai tegninger og flagg til å pynte opp. Samtale om 17.mai før i tiden + tradisjoner. Denne malen er laget slik at du skal kunne utvikle dine egne visninger i det virtuelle læringsrommet. Bruk malen til å dokumentere et spesielt undervisningsopplegg som du ønsker å dele med dine kolleger eller videre ut i kommunen eller resten av landet. Det finnes også en mal på engelsk som gjør det mulig å dele med resten av verden. Slik gjør du det: Bruk malen til å beskrive din egen prosjektinformasjon ved å bruke de punkter og opplysninger som er angitt i de kommende sidene i denne PowerPoint presentasjonen og i de innsatte word-dokumentene. Når du er ferdig med føre inn de opplysningene du ønsker, sletter du bare det som du ikke trenger å svare på, slik at din presentasjon beskriver ditt undervisningsopplegg. OBS! Når du skal angi tittelen på ditt undervisningsopplegg må du gå til Vis, Maler, Lysbildemal og erstatte <Sett inn tittel> med din egen tittel. Her kan du også sette inn et bilde som vises på alle sidene under Innholdsbanneret. Klikk deretter på Lukk malvisning. Slik vises tittelen (og bildet) på alle sidene. Åpne Fil-menyen og velg Lagre som… og lagre dokumentet som en PowerPoint-fremvisning. Når du har fullført alle sidene (husk å lagre underveis) kan du distribuere ditt undervisningsopplegg. 17.mai, grunnlov, nasjonaldag Søkeord Utarbeidet av Monica Larsen og Wenche Jørgensen Dokumentasjon

Undervisningsopplegget Samtale med ungene om 17.mai og hva vi vanligvis gjør den dagen ved hjelp av projektor Synge og øve på 17.mai sanger. Øve hjemme også. Snakke om 17.mai i gamle dager. Forklare kort om 1814 og Eidsvoll. Vise bilder med projektor Øve på hvor elevene bor og kommer fra: Drammen by og kommune, Buskerud fylke og Norge. Slik setter du inn et nytt objekt: Åpne Sett inn på menyen og velg Objekt… Sjekk om den filtypen du har finnes ved å bla i rullefeltet Objekttype: Så merker du av for Opprett fra fil og klikk for Bla gjennom… og finn den filen som du ønsker å sette inn.. Velg Vis som Ikon og trykk på endre Ikon, deretter skriver du en beskrivende tekst i tekstfeltet Tekst: og trykker OK Plasser ikonene nederst på bildet. Du kan åpne Vis-menyen, velge Rutenett og støttelinjer… og klikke av for Vise rutenett på skjermen, så vises et rutenett som hjelper deg med å ordne ikonene på linje. Dokumentasjon opplegg Dokumentasjon læremidler

Ressurser Artikler i Caplex http://www.caplex.net/web/magasinet/artikkel.asp?art_id=nasjonald Prosjekt fra høgskolen i Volda http://it-student.hivolda.no/prosjekt/v01/161-17.mai/tekst/atten.htm 17.mai – Deichmanske bibliotek http://nyhuus.deich.folkebibl.no/deichman/skoleverksted/tema8b.html 2 lærere fra Stavanger har laget en side om 17.mai http://home.online.no/~tognedal/17mai/ Historisk blikk på nasjonaldagen – pressehistorie http://www.nb.no/html/syttendemai.html Her kan du legge til andre ressurser som du vil bruke i ”opplegget”. Fyll ut mer………… Dokumentasjon Bildene i PowerPoint er også hentet fra disse sidene.

Evaluering Opplegget passet veldig godt til 2.trinn, men selvfølgelig litt forenkling når det gjelder lovverk og historie. Det hele passet godt som utgangspunkt for samtale sammen med elevene og kan brukes av flere trinn enn 2.trinn. Elevarbeider og evaluering av opplegget Eksempler: Lag ett dokument som beskriver deg og din skole. Sett gjerne inn bilder som viser deg og dine elever i læringssituasjoner. Bruk Word eller PowerPoint. Lærervurderinger: Tanker og kommentarer fra deltakende lærere, samt råd til nye gjennomføringer. Dokumentasjon

Bakgrunnsinformasjon Se skolens/trinnets hjemmeside: http://www.assidenskole.net/all/2kl/2.klasse Dokumentasjon