Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Litteraturuke i et tverrfaglig perspektiv.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Litteraturuke i et tverrfaglig perspektiv."— Utskrift av presentasjonen:

1 Litteraturuke i et tverrfaglig perspektiv.
Fag / tema Temaverksted om Harry Potter. Fag som knyttes til verkstedet: Norsk, kunst og håndverk, mat og helse, kroppsøving og matte. Trinn 5.-7. trinn Målet for verkstedet er å gjøre barna mer nysgjerrige på å lese bøker, og klare å iverksette sine ideer til virkelighet. Mål Tidsbruk To dager til selve gjennomføringen, mens det trengs ca to timer til forberedelse og en til oppsummering. Beskrivelse I forbindelse med Litteraturuka ønsket trinn å lage et opplegg som kunne brukes flere år, og sammen av alle gruppene. I den forbindelse har vi laget et temaverksted med ulike aktiviteter med Harry Potter som fellesnevner i fagene norsk, kunst og håndverk, mat og helse, kroppsøving og matte. Norsk, Litteraturuke, Harry Potter, temaverksted, lesing, dramatisering, lytte, skildring, modellering. Søkeord Denne malen er laget slik at du skal kunne utvikle dine egne visninger i det virtuelle læringsrommet. Bruk malen til å dokumentere et spesielt undervisningsopplegg som du ønsker å dele med dine kolleger eller videre ut i kommunen eller resten av landet. Det finnes også en mal på engelsk som gjør det mulig å dele med resten av verden. Slik gjør du det: Bruk malen til å beskrive din egen prosjektinformasjon ved å bruke de punkter og opplysninger som er angitt i de kommende sidene i denne PowerPoint presentasjonen og i de innsatte word-dokumentene. Når du er ferdig med føre inn de opplysningene du ønsker, sletter du bare det som du ikke trenger å svare på, slik at din presentasjon beskriver ditt undervisningsopplegg. OBS! Når du skal angi tittelen på ditt undervisningsopplegg må du gå til Vis, Maler, Lysbildemal og erstatte <Sett inn tittel> med din egen tittel. Her kan du også sette inn et bilde som vises på alle sidene under Innholdsbanneret. Klikk deretter på Lukk malvisning. Slik vises tittelen (og bildet) på alle sidene. Åpne Fil-menyen og velg Lagre som… og lagre dokumentet som en PowerPoint-fremvisning. Når du har fullført alle sidene (husk å lagre underveis) kan du distribuere ditt undervisningsopplegg. Utarbeidet av Unni Raaum sammen med lærerne på trinnet ved Fryal skole Dokumentasjon

2 Undervisningsopplegg
I løpet av to dager skal elevene gjennomføre seks stasjoner om ulike ting fra Harry Potter sin verden som kan utnyttes i skolesammenheng. I disse dokumentene finner du all informasjon du trenger. Slik setter du inn et nytt objekt: Åpne Sett inn på menyen og velg Objekt… Sjekk om den filtypen du har finnes ved å bla i rullefeltet Objekttype: Så merker du av for Opprett fra fil og klikk for Bla gjennom… og finn den filen som du ønsker å sette inn.. Velg Vis som Ikon og trykk på endre Ikon, deretter skriver du en beskrivende tekst i tekstfeltet Tekst: og trykker OK Plasser ikonene nederst på bildet. Du kan åpne Vis-menyen, velge Rutenett og støttelinjer… og klikke av for Vise rutenett på skjermen, så vises et rutenett som hjelper deg med å ordne ikonene på linje.

3 Læringsressurser Klikk på linkene: Om forfatteren
Rumpeldunk Forfatteren J.K. Rowlings egen side Her kan du legge til andre ressurser som du vil bruke i ”opplegget”. Fyll ut mer…………

4 Evaluering Dagene forløp veldig bra. Elevene koste seg på de ulike stasjonene. Noen stasjoner fant ut, etter en del gjennomkjøringer, at det ble litt kjedelig for lærerne. Det var spesielt lytte og skildre gruppen. De endret derfor litt på hva som skulle leses eller lyttes til. På grunn av tidsmangel i etterkant fikk ikke elevene bilde av borgen til å sette i heftet sitt. Dette må aller helst gjøres med en gang. Ellers var elevene veldig aktive under rumpeldunk turneringen. Alle følte de kunne noe, da dette var helt nytt for dem. Dokumentasjon Eksempler: Lag ett dokument som beskriver deg og din skole. Sett gjerne inn bilder som viser deg og dine elever i læringssituasjoner. Bruk Word eller PowerPoint. Lærervurderinger: Tanker og kommentarer fra deltakende lærere, samt råd til nye gjennomføringer.

5 Lærer- & Skoleinformasjon
Fryal skole ligger på samme område som ungdomsskolen og Søndre Land-Hallen, ca. 2 km syd for Hov sentrum. Fryal skole ligger i Søndre Land kommune. Skolen ligger i vakre omgivelser nær kommunesenteret HOV, på østsida av Randsfjorden. Skolen ble bygd i 1952, og samler skolebarn fra 7 tidligere skolekretser. ”Fryal” var det gamle navnet på bygda på begge sider av fjorden.  Fryal skole Om kommunen Søndre Land Kommune Mitt navn er Unni Raaum. Jeg er 27 år gammel og jobber på mellomtrinnet her på Fryal skole. Her har jeg jobbet siden jeg var ferdig på Lærerhøgskolen på Elverum/Hamar Kun avbrutt med et års fødselspermisjon.


Laste ned ppt "Litteraturuke i et tverrfaglig perspektiv."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google