Strategisk kompetansestyring i kommunene

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SYSTEMATISK KOMPETANSEUTVIKLING INNEN PRIVAT OG OFFENTLIG VIRKSOMHET
Advertisements

Morgendagens kompetanse – til virksomhetens beste og til innbyggernes beste! Gudrun Haabeth Grindaker Direktør 19. mars 2012.
Tone Marie Nybø Solheim, direktør helse og velferd KS
Morgendagens kompetanse
Kompetanseutvikling Seminar Bjørnefjorden 09. febr Av
Difi, 1. mars 2012 Sissel Gulbjørnrud
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Realkompetansevurdering i høyere utdanning? Landsmøte til Fagforbundet Gardermoen Dosent Runar Bakken.
Presentasjon – Econa Riksrevisjonens stilling i statsapparatet Riksrevisjonen er direkte knyttet til Stortinget og er uavhengig av forvaltningen.
Strategisk kompetanstyring i kommunene – i lys av Samhandlingsrefomen Rådgiver Hanne Børrestuen, KS Arbeidsgiverutvikling.
Prosjekt Arbeidskraft Hovedformål og delprosjekter Vi tror på muligheter.
Fra uønsket deltid til heltidskultur Jostein Bø/HR-sjef i Asker kommune.
fagakademiet.no1// v/kompetanserådgiver Johan Peter Øren Samhandlingsreform og kompetansebehov.
EIERSKAP Behov og muligheter for politisk styring av selskaper og samarbeid i kommunene Bent Aslak Brandtzæg, Terje Kili og Ailin.
HORDALANDSMODELLEN PERSONALPOLITISK UTFORDRING HVORDAN STYRKE DET FLERKULTURELLE MANGFOLD,ØKE INTEGRERINGEN OG MOTVIRKE FREMMEDFRYKT I HORDALAND FYLKESKOMMUNE.
1. Problemstillinger  I hvilken grad påvirker kompetansesituasjonen kommunenes evne til å levere gode tjenester?  Hvilke utfordringer har kommunene.
Fylkeslege Helga Arianson 1 Utfordringer i samarbeid og erfaringer fra tilsyn Solstrand 28. oktober 2009 Fylkeslege Helga Arianson.
Koordinerende enhet Farsund kommune. Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende.
Kandidatundersøkelsen 2013  Undersøkelsen ble sendt til kandidater som avla en grad ved NTNU i perioden 2009 –2012, og som hadde en registrert post- og/eller.
Agenda: Kort gjennomgang av ARK, innhold og teori Gruppearbeid Presentasjon av rapport fra spørreskjemaundersøkelsen Gruppearbeid Oppsummering med skisse.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
Fylkesutdanningssjefene og fagskolen Rydding i roller Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun RFFs årskonferanse i Trondheim 2. mai.
Februar 2013 IKT-strategi Gruppe 4 Jan Magne LangsethGro Li Sletvold Fridtjov Valde JansonAmel Konjhodzic Anne Berit SkogvangBerit Aarnes Magnus.
KS Folkevalgtprogram Holmestrand. KS – kommunesektorens organisasjon.
Hva er etikk Etikk er læren om moral og kan forståes som vår evne til å gi gode begrunnelser for valgene vi gjør. Dette blir spesielt viktig når vi skal.
1 Meldingen sett med forskerblikk Egil Gabrielsen Lesesenteret, UiS.
Arbeidsgiverundersøkelsen 2017
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Sammendrag av resultater fra FoU-prosjektet:
En introduksjon.
Et prosjekt finansiert av KS for Bergen bystyre
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse Midt – Norge
Fleksibel arbeidstid Hjelpemiddel for å ivareta de verdier som ligger til grunn for virksomheten. Eks. Gi tjenester ut fra brukernes reelle behov Myndiggjorte.
Rapport: Å ville utvikle skolen
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Introduksjonskurs i opplevelsesdesign
Arbeidsmiljø- undersøkelsen på NTNU 2014
Delevaluering av prosjektet Haugalandsløftet
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Evaluering av ”Fritt Fram”
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene. 2
Visjon/Strategi 2020 Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Hva er et tariffoppgjør?
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Prosjekt: Styrket kompetanseutvikling i arbeidslivet. Innhold
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Prosjekt digitalt læringsmiljø
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
Kari Ludvigsen og Hilde Danielsen
FoU KS - Mangfold i ledelse Helle Sekkesæter, Christian Skattum Asplan Viak Anette Thiis Evensen, Kulturell Dialog Undersøkelsen er gjennomført i.
Bosetting av flyktninger og kjennskap til Husbankens virkemidler
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
Gevinstrealisering – hva og hvorfor? En enkel innføring
Lønnsutvikling og lønnsforhandlinger i staten En veiledning for ledere
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Arealeffektiv bruk av skolebygg i videregående opplæring
Forprosjekt Finnmarksmodell barnevernet
Effekter av en heltidskultur:
Prosjekt NAV Værnes Etablering av NAV Værnes KS-samling Gardermoen 25. april 2016 Kjell Fosse (Rådmann, Stjørdal kommune) Roar Vikvang (Leder, NAV.
Matematikk på ungdomstrinnet
AMU juni 2018 Hvor vi er i prosessen
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
NVP – Avstandsoppfølging på Agder Prosjektperiode: 2018 – okt 2021
IA skole Omsorgstjenesten.
Strategisk kompetanseledelse 2019 Programstyremøte 1 feb 2019
Utskrift av presentasjonen:

Strategisk kompetansestyring i kommunene 10.11.2019 Strategisk kompetansestyring i kommunene Oppdrag for KS – kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon Strategisk kompetanseutvikling i kommunene

Problemstillinger i oppdraget Hvordan benytter kommunene strategisk kompetansestyring og kompetanseutvikling som verktøy i arbeidet med å beholde og utvikle medarbeidere, rekruttere og utvikle tjenester? Og hvilke konkrete effekter har dette gitt for organisasjonen og tjenestene? Hvordan få til læring på arbeidsplassen i praksis, i lys av ledelse og bruk av medarbeideres kompetanse slik at det gir gode, målbare effekter for både individ og organisasjon? Hvilke sammenhenger finnes mellom kompetansearbeid og innovasjon og utvikling i kommunesektoren? 10.11.2019 Strategisk kompetanseutvikling i kommunene

Uutnyttet potensial for strategisk og systematisk kompetanseutvikling i kommunene Strategisk kompetanseutvikling omfatter både systematisk planlegging, gjennomføring og evaluering av kompetansetiltak Bare en tredjedel av kommunene har en overordnet kompetanseplan for hele kommunen. En tredjedel av kommunene er i gang med plan, eller har besluttet å utarbeide en plan. Under halvparten at planene er forankret i overordnede planer for kommunen og/eller behandlet politisk 57 prosent av kommunene hadde i september 2009 kartlagt formalkompetansen til alle ansatte (35% for deler av de ansatte), 42 prosent hadde kartlagt realkompetansen til alle ansatte (35% for deler av ansatte). 10.11.2019 Strategisk kompetanseutvikling i kommunene

Utfordringer Evaluering og oppfølging av kompetansetiltak vurderes som krevende Uten strategisk kompetansestyring risikerer kommunene å vokse kvantitativt, men uten nødvendigvis å sikre seg den gode og riktige kompetansen i forhold til de utfordringer sektoren står overfor i årene som kommer. 10.11.2019 Strategisk kompetanseutvikling i kommunene

Gode effekter av å satse systematisk på kompetanse Kommunale ledere som har kompetanseplaner er dobbelt så ofte som andre kommunale ledere enig i at kompetansearbeidet også har gjort dem mer innovative Kommuner som både har overordnet kompetanseplan for hele kommunen og operative delplaner for ulike sektorer i kommunen, gjør det best på et stort flertall av spørsmålene om kompetansetiltak og innovasjon. Kommunale ledere vurderer det slik at mange små stillinger på et arbeidssted svekker læringsmiljøet. Likevel finnes det ingen sammenheng mellom det å ha kompetanseplaner på den ene siden og antall ansatte i små stillinger (heller ikke antall ufaglærte). 10.11.2019 Strategisk kompetanseutvikling i kommunene

Deltakere i kompetansehevende tiltak 10.11.2019 Strategisk kompetanseutvikling i kommunene

Ulike kompetanseutviklingstiltak

Tre sentrale elementer i kommunenes arbeid med systematisk kompetanseutvikling og innovasjon 10.11.2019 Strategisk kompetanseutvikling i kommunene

Ulike kompetansebehov i ulike kommunale sektorer Ansattes utdanningsnivå påvirker synet på hva som er kompetanseutvikling. Ansatte med høyere utdanning ønsker i større grad enn andre faglig solide kurs og gjerne eksterne kurs Om kompetansetiltaket skal føre til formelle kompetansebevis, avhenger av kommunal etat/sektor. Ikke etterspurt i like stor grad i teknisk sektor som i andre sektorer. Ulike muligheter for tilrettelegging på ulike arbeidsplasser i kommunen, etter nærhet til bruker og behov for kontinuerlig drift Etterspørsel etter tverrfaglig kompetanse i kommuneledelsen Både overordnet kompetanseplan og kompetansedelplaner nødvendig for å tilpasse kompetanseutviklingsaktivitetene både til overordnede strategiske behov (eks. tverrfaglig kompetanse) og ulike etats-/sektorbehov 10.11.2019 Strategisk kompetanseutvikling i kommunene

Fellesskap, inkludering og tid viktig for læring God forankring i ledelsen God ledelse. Kommunene satser sterkt på lederutvikling. Inkludering av de ansatte God læring trenger tid og fellesskap Helhetlig tenkning og planlegging før iverksetting av kompetansetiltak Praksisnær kompetanseutvikling Tilretteleggende ledelse og myndiggjorte medarbeidere Ikke for store lederkontrollspenn og ”enhetsegoisme” mellom kommunale enheter Unngå små stillinger og ensomme turnuser i så stor grad som mulig 10.11.2019 Strategisk kompetanseutvikling i kommunene