FAGFORNYELSEN hva innebærer det -hvordan jobber vi i Færder

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Morsm å lsundervisning Noen refleksjoner om dens betydning for spr å kl æ ring, fagl æ ring og verdensl æ ring - og sammenhengen med organisering av den.
Advertisements

Samfunnsfagene. Medie- og informasjonskunnskap 1 og 2 Det som gjør dette faget annerledes: Det er mye praktisk arbeid. Mange muligheter: artikler, radioprogram,
Informasjonsmøte om kurset «Barnehagenorsk» Høgskolen i Oslo og Akershus
Foreldremøte Vg1 Studiespesialisering tirsdag 6. september 2016 Velkommen til Et naturlig førstevalg.
V ELKOMMEN TIL FORELDREMØTE D AMSGÅRD SKOLE. M ÅL FOR FORELDREMØTET Dere skal bli bedre kjent med oss Dere skal få god informasjon fra SFO Dere skal få.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
VELKOMMEN til foreldremøte Vg september 2010.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
BRUKERUNDERSØKELSE I SKOLEN INFORMASJON TIL SKOLENE DATAINNSAMLING I dette dokumentet følger viktig informasjon om hvordan dere som skole kan bidra til.
VISJON: Kompetanse for alle i mulighetens skole VELKOMMEN TIL BLOKKHAUGEN SKOLE.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
Innskolingsdagen – 5. juni 2015 Velkommen til foreldremøte.
Hvordan kan vi hjelpe barna våre med matematikk?.
V ELKOMMEN TIL FORELDREMØTE D AMSGÅRD SKOLE. P ROGRAM Orientering ved avdelingsleder Informasjon fra lærere på trinnet.
Andre økt: 12 måter å elske bøker på økt er delt inn slik:  Utveksling av erfaringer og tanker gjort siden sist (15 min)  Innledning til dagens.
Velkommen til foreldremøte 2.trinn Onsdag 30. september 2015.
V ELKOMMEN TIL FORELDREMØTE D AMSGÅRD SKOLE. P ROGRAM Orientering ved avdelingsleder Informasjon fra lærere på trinnet.
Foreldremøte 2A 13.september Vaulen skole. Oppstarten.
Digitale hjelpemidler i Færder-skolen
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene?
Barnesyn og barns medvirkning
FYR - fellesfag, yrkesretting, relevans
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Velkommen til foreldremøte.
3 STRESSMESTRINGSTIPS FOR LEDERE
Delevaluering av prosjektet Haugalandsløftet
9.trinn Velkommen til foreldremøte.
Velkommen til foreldremøte for 7D og 7E
Visjon til RUSK Skolens visjon skal stå i sentrum for all vår aktivitet og vi har 4 verdier som vi jobber etter som er satt sammen ut fra skolens navn:
Glede gjennom mestring
- sammen for en bedre skole!
VELKOMMEN TIL HØSTENS FORELDREMØTE I 2C
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene. 2
Å finne fagets kjerne -dybdelæring og kritisk tenking
Ny læreplan… Høst 2017.
Foreldremøte skolestartere 2018
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Nordberg skole – Den beste starten på fremtiden!
Velkommen til foreldremøte 9. trinn
Fagartikkel Hvordan arbeide med et kapittel i Fabel. Anne-Grete Fostås
Elever og foresatte 10.trinn
Fagfornyelsen og kjerneelementer i fag
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Visjon: Aktiv læring med varme og tydelighet
Foreldreundersøkelsen 2018
Smestad skole Velkommen til Osloskolen! Smestad skoles visjon: Trygge og samhandlende elever med kompetanse for fremtiden lene.
Samtaletrekk B – Samarbeid
Den matematiske samtalen
Bruk av muntlig i fremmedspråk- klasserommet
Samtaletrekk B – Samarbeid
Matematikk på ungdomstrinnet
Foreldremøte nye 8.trinn
Fagfornyelse: ny læreplan i morsmål for språklige minoriteter Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020: LK2020 Aleksandra Kuźnik.
Montessori og teknologi
Systematisk arbeid med motivasjon
Base 1 sine kurs på Aks Uke
Nå er vi spente!.
Bruk av muntlig i fremmedspråk- klasserommet
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i ungdomsskole
Elev/foreldremøte 2. april 2019
Velkommen til foreldremøte
Overgangen barnetrinn - ungdomstrinn B – Samarbeid
FAGFORNYELSEN hva innebærer det -hvordan jobber vi i Færder
Bruk av muntlig i fremmedspråk klasserommet
Inkluderende bruk av digitale hjelpemidler.
Utskrift av presentasjonen:

FAGFORNYELSEN 2020 - hva innebærer det -hvordan jobber vi i Færder

FORELDREMØTE Ditt barn er voksen i 2025! Kom og hør om endring i verden og endringer i skolehverdagen for ditt barn! Til alle foresatte ved barneskolene, foresatte til skolestartere høsten 2019 og ungdomsskolene i Færder kommune! Alle skolene i Norge får nye føringer fra høsten 2020 som vil endre hva som skal læres, og hvordan man lærer på skolen. Føringene er en naturlig følge av at verden, arbeidsplasser, måten vi samarbeider på og måter vi løser problemer er endret. Forandring skjer i stadig raskere tempo; Hva betyr dette for skolehverdagen til ditt barn? Vi oppfordrer alle til komme da arrangementet er ment som et ledd i den viktige dialogen mellom skole og hjem. Derfor kommer denne invitasjonen tidlig, slik at du kan sette av tiden. Velkommen til Nøtterøy kulturhus for å høre mer om dette og spille inn dine tanker (via telefon)! Tid: 9. april, kl. 18.00-19.30? Innlegg ved: Ann Kristin Johansen, prosjektleder for fagfornyelsen i Færder, Yngve Lindvig, veileder for Færderskolene i dette arbeidet

MÅL: SE FAKTISKE ENDRINGER Prosess med lærere Prosess med elever FÆRDERSKOLENE SATSER PÅ: Prosess med lærere Prosess med elever Nye fagplaner, dybdelæring, D-læring BTI, læringsmiljø Språk-skrive og leseplan, språkløyper Digitale læremidler, læringsplattform (Skooler) INKLUDERING OG MESTRING : MÅL: SE FAKTISKE ENDRINGER

FREMTIDENS KOMPETANSER REFLEKSJON: Hva har forandret seg de siste 15 årene? Hva tror dere vil være viktig kompetanse i 2025?

FORSKERE MENER: «Relevant, autentisk og koplet til den virkelige verden» (Fullan og Quinn, 2017) Grunnleggende ferdigheter (lesing, skriving, muntlig, digitalt, regning) 21.st century skills: Evne til å kommunisere godt Evne til kritisk tenkning Evne til å samarbeid Evne til å tenke kreativitet Bygd opp karakteregenskaper Evne til å ta «medborgerskap»

Hvordan lærer vi best?

Livs-mestring implisitt FORSKRIFTEN VÅR: OVERORDNET DEL

Sense of coherens Vi er helsefremmere!!!! vi må tro at vi kan påvirkelige situasjonen vår vi må oppleve at situasjonen er logisk og forutsigbar vi må ha tro på at vi har det som kreves i nye situasjoner for å tenke «dette er overkommelig» (Antonovsky, 2012)

Da må vi: Empowerment: Vi er helsefremmere!!!! 1) gi makt eller autoritet til, 2) gjøre i stand til, og 3) å tillate. (Antonovsky, 2012) Da må vi:

HVORDAN JOBBER VI I FÆRDER FOR Å FÅ VIND I SEILET?

VERDEN ER IKKE DELT OPP I FAG

Koherens og empowerment for elevene: «Mye bedre enn vanlig fordi det er enklere å holde styr på alt. Lettere å huske det vi har lært. Motivasjonen min er mye bedre fordi vi konsentrerer oss mer. Jeg glemmer ofte fort ting. Lærer jeg noe i matte, så naturfag, så engelsk, så går jeg i surr og må starte på nytt igjen hver timen. Mye lettere å huske mer om emnet når vi jobber med det i alle fag. Vi går i surr når vi lærer så mange ting på en gang. Vi liker å ha flere timer på et emnet, og får bestemme litt selv»

Skoleeier, skoleledere og lærere

Koherens Transparens Medvirkning Innovasjon Implementering Alle skal med!! Koherens Transparens Medvirkning Innovasjon Implementering

Refleksjon og spørsmål