Innsats for villreinen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv
Advertisements

Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Kurs Utdanningsforbundet Halden Vann Landsmøte 2012 Kvalitet i utdanning. Hva dreier det seg om? Dagrun Lunsvoll.
Samhandlingsreformen – status og utfordringer Grenlandstinget 20. januar 2012.
Samhandlingsreformen med særlig fokus på psykisk helse- og rusfeltet
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
Presentasjon til seminar om deponering av gruveavfall
Ved Ola T. Heggem Statssekretær Landbruks- og matdepartementet Jordvern og arealpolitikken.
Bymiljøavtalene – styring og organisering av oppfølging
Tromsø, den 23. oktober 2012 Reidar Nilsen Norges Fiskarlag Bør næringa selv ta ansvaret for en effektiv fiskeriforvaltning?
Fra fylkesdelplan Rondane til regional plan for Rondane-Sølnkletten
Våre villreinutfordringer ----
Sikring av friluftslivsområder Seniorrådgiver Morten Thaulow Molde, 17 juni 2011.
Vannforvaltning som regional planlegging - Verktøy for teknokrati eller politikk? Fagkonferansen, HIOA, 24. oktober 2013 Sissel Hovik.
Er vi rusfaglig klar for samhandlingsreformen?
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Visjoner for samhandling Geiranger Christian Bjelke.
Demokratisk fornyelse Lokale praktiske erfaringer og mulig implementering i nasjonal politikk. Tone Tellevik Dahl-bydelsutvalgsleder Morten Nordlie-kultur-
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Klima- og bærekraftstrategier i DK Status Framtidens Byer – 4 departementer, 13 bykommuner – intensjonavtale : Areal og transport Stasjonær energi.
Forventninger til samhandlingsreformens betydning for funksjonshemmede Hva er, hvem har behov for koordinerte tjenester?
Forvaltning av Forollhogna. Den grønne nasjonalparken Stort, sammenhengende, og i det vesentlige urørt fjellområde. Plante- og dyreliv. Villrein. Kulturminner.
KNUTEPUNKT SØRLANDET: FORSTUDIE SAMARBEID INNEN OMSORG, HELSE OG SOSIAL. SAMARBEIDSAVTALEN. Seminar
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter.
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Rjukan – Notodden Industriarv Nominasjon til Unescos Verdensarvliste
Heiplanen i Valle kommune Knut Erik Paulsen Rådgjevar plan og GIS
Nordlandskartdagene GeoNordland 2005 Satsing på Arealis og Geovekst Magnar Bakksjø Enhet for plan og miljø Kultur- og miljøavdelingen.
Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen Norges Jeger- og Fiskerforbund Innføring i organisasjonen.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Boligutfordringer i Oslo og Akershus Innlegg ved politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet.
Hva vil vi med kystsonen? Fevik august 2014 NJFF skal arbeide for å: - sikre en bærekraftig forvaltning av de marine ressursene og deres leveområder.
FNF Finnmark. FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV FNF har sitt utspring fra et samarbeid mellom Norsk Friluftsliv (FRIFO), Friluftsrådenes Landsforbund (FL),Friluftsrådenes.
Kreativ planlegging for en kreativ region?. Evalueringen av Felles fylkesplan Startet rundt årsskiftet 2004/2005 Har fulgt planprosessen fram til høsten.
Side 1Navn på seminar / Botilbud til unge som er utsatte for tvangsekteskap eller trusler om tvangsgifte Handlingsplanen mot tvangsekteskap,
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Kommunereform - hva skjer?
Kommunereformen i Nordland
Regional planstrategi
Står politiet i Vestoppland bedre rustet etter 22.7? Beredskapsmøte i Gjøvikregionen, Sillongen, 16. november 2012.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
VEFSNAKONFERANSEN 2016 Vefsna - en fantastisk viktig faktor for å berge villaksen Vefsna - en fantastisk mulighet for næringsutvikling, rekreasjon og tilbud.
1 Innledning på plankonferansen Utbygging av IC-triangelet innen sammen om bedre og mer effektive planprosesser.
NVF-seminar Forvaltningsreformen og samferdsel Plan- og beslutningsprosesser KVU/KS1-prosesser og planprosess etter plan- og bygningsloven Marit Winther.
1 Stjørdal 8. september Seniorrådgiver Inga Gjerdalen Statlig styring av kommunesektoren.
Deltakelse i europapolitisk samarbeid. Hvorfor engasjere seg? Intensjonen med å delta i europeisk regional- politikk på kort og lang sikt er å bidra i.
Kommunalt selvstyre Kommunalrett valgfag Hvorfor kommunalt selvstyre? Demokrati –Deltakelse i valg og mellom valg lede kommunen, åpenhet, medvirkningsordninger.
Mulighetenes Oppland Regional plan for Rondane - Sølnkletten Bygger på «Fylkesdelplan for Rondane» «Skal legges til grunn for regionale organers virksomhet.
Ny organisasjonsmodell og samarbeidsavtale innen rus og psykisk helse mellom Fræna og Eide kommune «SAMMEN OM MESTRING»
Planstrategitorg 21. september 2011 fylkesvaraordfører Svein Christoffersen Styringsutfordringer, prioriteringer og samhandling.
1 FORSLAG TIL FOKUS- OG INNSATSOMRÅDER Sak 19/2015 Forslag til handlingsplan OSU Øystein Lappegard, samhandlingssjef Hallingdal Eva Milde, leder.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: SAMHANDLINGSREFORMEN LOSBYSEMINARET 2011RÅDMANN TRON BAMRUD.
Fylkeskommunene ”Fra tjenesteprodusent til regional utviklingsaktør” – sykehusene over til staten Ansvarsreformen Regionreformen
Europapolitisk samarbeid Orientering på miniseminar 20. januar 2012, Gunn Marit Helgesen Leder av internasjonalt fagpolitisk utvalg i Østlandssamarbeidet.
KOSTRA arbeidsgruppene Gjennomgang av eksisterende data/nøkkeltall og kvalitetsindikatorer.
Kommune-og fylkestingvalg høsten 2007 – hva gjør vi? generalsekretær Harald Tronvik FRIFO.
”Nasjonal arealpolitikk med vekt på hyttebygging og forhold stat-kommune” FNF – samling 29. August 2006 Seniorrådgiver Olav Stav Planavdelingen Kommunalseksjonen.
Finansiering av VOK Fylkeskommunen bevilger inntil , - til finansiering av lokal vannområdekoordinator i vannområdene for årene 2016 og 2017 Midlene.
KNUTEPUNKT SØRLANDET: SAMARBEID INNEN OMSORG, HELSE OG SOSIAL
FAGGRUPPER OG PROSJEKTGRUPPER
Forvaltningsplaner og andre planer
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Fjellheimen Villreinkonferanse 2017 Myrkdalen hotel
Oppfølging av regionale planer PH og TSB
Frivillighetserklæring – hva, hvorfor og hvordan?
Få inn bilder + navn/posisjon på de som sitter i panelet!
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Nasjonal ramme for vindkraft
Utskrift av presentasjonen:

Innsats for villreinen Forvaltning av villreinen har alltid opptatt jegerne og NJFF Fulgt opp inngrepssaker Villrein og samfunn Nasjonale villreinområder Regionale forvaltningsplaner Landsmøte 2018 Villreinen skal løftes bedre fram Utrede mulige tiltak for å bidra til en bærekraftig forvaltning

«Simlebevegelsen» Samarbeidsavtaler – villreinutfordringene skulle adresseres Internt seminar Norges Fjellstyresamband, DNT og NJFF november 2018 Enighet om viktigheten av å medvirke til bærekraftig forvaltning og villreinen og dens leveområder «Simlebevegelsen» NJFF påtok seg ansvaret som pådriver/nav Oppstartsmøte

Villreinsamarbeid Målsetting: Virkemidler Felles løft for villreinen Definere flaksehalser Lovverket Øvrig rammeverk Virkemidler Fellesuttalelser Møter Politisk oppfølging ved behov

Villreinsamarbeid Vilkår for deltakelse Ingen bindinger Fra sak til sak Ingen økonomiske eller ressursmessige forpliktelser NJFF koordinerer og tar initiativ Intensjon om å samles av og til – årlig? I oppstartsfasen – må videreutvikles

Status Fellesuttalelser Villreininteresser i vilkårsrevisjoner E 134 Sira Kvina Aura E 134 NJFF-uttalelse med oppfordring til oppfølging Innsigelsessak hyttebygging i Ringebu kommune Mulig eksempelsak for oppfølging overfor Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomite

Utfordringer Regionale forvaltningsplaner under press Hyttebygging i Ringebu Eidfjord Resort Næringsutvikling i fjellområder Nasjonal ramme for vindkraft Fokus på tilrettelegging/kanalisering av ferdsel CWD