Engasjement og frivillig arbeid

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Hvordan rekruttere og beholde frivillige?
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Til tjeneste Lions Norge Gode venner som hjelper andre.
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet Dynamikk i godt arbeidsfellesskap Meningsfull fritid Glede og humør!
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
EN SYNLIGGJØRING AV UNGDOMSARBEID I PRAKSIS Beskrevet av Kristina Vestveit Nervold Lesja 2.august
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Helsemyndighetenes arbeid med folkehelse. Myndighetene har det overordede ansvaret for folkehelsa Dette ansvaret skjer på en rekke områder: –Lover knyttet.
Elverum Fotball Kvalitetsklubbprosjektet
​ Stort nasjonalt engasjement for forebygging av overdosedødsfall! Oppsummering fra det nasjonale læringsnettverket1.
Hva har vært vårt fokus i 2007?. –Kvalitet på arrangementene slik at det gir økt opplevelse av verdi for deltakere og slik at det blir attraktivt å være.
Sånn gjør vi det i Rælingen! Bånn gass for fasteaksjonen.
Diktatur I diktaturer er det viljen til én person eller en liten gruppe som bestemmer politikken. Et slikt fåmannsstyre kaller vi ofte for oligarki. Når.
Ledelse av pasientsikkerhet Styreinvolvering. 5 million Lives Campaign. Getting Started Kit: Governance Leadership ”Boards on Board” How-To Guide. Camebrigde,
Nye former for deltakelse Fortsatt bruker rundt tre av fire velgere stemmeretten ved stortingsvalg, men valgdeltakelsen er på et lavt nivå sammenliknet.
VERVETIPS. Verve nye medlemmer Fakta: Sosiale nettverk viktig, flest lar seg rekruttere gjennom bekjentskaper, ikke gjennom nære familie- og vennskapsbånd.
Sportsklubben nord Versjon
Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Kick Off bøsseaksjonen
GIL konferansen 2017 ‘Flest mulig – lengst mulig’ Hvordan kan GIL beholde ungdommen i idretten?
Scenarier Bryting, Judo og Kampsport
Hvordan rekruttere nye frivillige? ...og beholde dem?
Skedsmo FK Jentesamling 1. juni
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE - Videregående opplæring
Kvinner i Lions Engasjement og handlekraft Styrke for lokalsamfunnet
Unge folkevalgte Om rekruttering og frafall blant unge folkevalgte i norsk lokalpolitikk Ved forskere: Frode Berglund og Marte Winsvold NIBR 2005.
Erfaringer med VIPS praksismodell Camilla Lien Johansen Valborg Misund
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Berit Voktor, helsesøster / prosjektleder Bodø
Delevaluering av prosjektet Haugalandsløftet
LOGO OG MOTTO FOR
Foreldreengasjement ved Lassa Skole
Engasjement og rekruttering
Håndtere endringer i organisasjonen
-Læring, trivsel og trygghet for alle-
v/Kristina Ness og Selma Pedersen NBF Kick Off 2017
ICDP i det ordinære helsestasjonsprogrammet
Venner & valg Avslutning.
Presidentens oppgaver til 30. juni
Forbundets etiske retningslinjer
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Valgfag innsats for andre
Verving Thorbjørnrud
Er velforeningen en frivillig forening?
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Årshjul for kommunikasjon
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Yrkesfaglig fordypning – Hva er det egentlig??
Foreldre – Barnas viktigste Forebygger
Stortings- og idrettsvalget 2017
Selvtillit Hvordan kan dere se at denne gutten har selvtillit?
Innspill til programrådsmøte
«Yrkesnettverk» Et rekrutteringsprosjekt i regi av Oslo Vest Rotaryklubb Prosjektgruppe: Agnes Beathe, Cecilie, Per Gustav, Håkon og Nils.
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Partienes funksjoner I
Tverrfaglige tema.
HVORDAN PROMOTERE ROTARACT?
WORKSHOP!.
Anbudsprosessen - Klage
Tilflyttingsprosjektet i Nordland 17 og 18 september 2018
Nasjonalforeningen for folkehelsen Hedmark og Oppland
Utskrift av presentasjonen:

Engasjement og frivillig arbeid KrF 2019 Engasjement og frivillig arbeid

Å vitalisere partiet – arbeid med frivillige Engasjere - inkludere

Frivillige Hvor mange er de? Hvem er de? Hvor ofte gjør de det? 67 % av alle nordmenn deltar i frivillig arbeid (Økt siden 2016) De eldste og de yngste deltar mest og regelmessig. De fleste deltar noen få ganger i året, mens en av ti deltar flere ganger i måneden.

Politikk 8% har deltatt i politisk arbeid som frivillig 11 % er medlem 11% har deltatt i aktiviteter 5% har gitt en gave 38% kan tenke seg å bli styremedlem i frivillig org

Hvordan ble frivillige med? 19 % Har alltid vært frivillige - lojale 15 % Oppsøkte organisasjonen selv – kan nås gjennom reklame etc 16 % Ble spurt av nære venner/bekjente -kan nås ved direkte kontakt

Møte med et nytt medlem Hvorfor ble du medlem? Hva skal til for at du vil ta på deg et frivillig verv? Hva tror du skal til for å vitalisere KrF?

Hvorfor er vi med? En av to vil være med om de opplever at de kan bidra med noe To av fem mener det må være sosialt om de skal stille opp To av fem må se at det har en verdi for samfunnet for å stille opp

Hva kan vi gjøre for å få tak i dem? 1 av 3 mener at de selv må ha kontroll over mengde tid de skal bruke 1 av 5 mener de må ha klare oppgaver 1 av 5 mener det å kunne bruke sin kompetanse i frivillig arbeid er viktig 1 av 5 mener de må kunne påvirke organisasjonen de skal være frivillige i

Hvordan kan vi beholde dem? Ikke slite noen ut Differensiert tilbud Innflytelse på beslutninger Sosiale aktiviteter God opplæring Individuell behandling

Plan for å få med frivillige 1. kvartal Lage en plan Hvorfor rekruttere frivillige? Hvilke oppgaver trengs frivillige til? Hvem rekrutterer dere? Hvor mange trenger dere? Hvem er ansvarlig for de frivillige? Personlig henvendelse til potensielle frivillige

Plan for å få med frivillige 2. kvartal Opplæring og inspirasjon Velge opplæring som gir nytte utover frivillighetsjobben i KrF Samlinger med kurs og «pakker» de kan ta hjemme Delta i kampanjer - verve Invitere til åpne møter osv Juni-aksjonen som treningsarena?

Plan for å få med frivillige 3. kvartal Alle mann på dekk! Samling 3 uker før valget Understrek betydningen av frivillig innsats Tydelig arbeidsfordeling – teamledere blant frivillige Oppgaver som skal fordeles kan være: Stands - dør til dør – pakke løpesedler - koke kaffe - sosiale medier-leserinnlegg, andre ideer? Fest helgen før valget: grillings med frivillige - konsert - noe som gir en takk