Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Anbudsprosessen - Klage

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Anbudsprosessen - Klage"— Utskrift av presentasjonen:

1 Anbudsprosessen - Klage
PFO Anbudsprosessen - Klage

2 Kommunens Avgjørelse 26. juni 2018 fattet formannskapet vedtak om at drift av Hornemansgården skulle legges ut på anbud ( sak 148/18 ) I vedtaket fra sak 28/19 har formannskapet enstemmig vedtatt: Vedtak 1. Formannskapet tar saken om anskaffelsen av driften av Hornemansgården til orientering. 2. Formannskapet viser til at driften av Hornemansgården i sin tid ble gitt som en honnørgave til byens eldre. Formannskapet mener dette understreker at Hornemansgården skal videreføres som eldres hus, drevet for og av byens eldre. Dette skal vektlegges i forbindelse med anbudskonkurransen. 3. Formannskapet ber om at sak om tildeling av tjenestekonsesjonskontrakt kommer til politisk behandling."

3 Anbuds- konkurranse 13. februar 2019 sendte kommunen ut anbudskonkurransedokumentene for driften av Hornemansgården Frist for å levere tilbud var 01. april 2019, kl. 12:00 Tilbudet skulle være en virksomhetsplan for drift av Hornemansgården

4 Grunnlag og Kravspesifikasjon
I punkt 1.2 i tilbudsinnbydelsen viser kommune til følgende politiske grunnlag : - formannskapet 158/17, 27. juni 2017 - formannskapssak 148/18, 26. juni 2018 - formannskapssak 28/19, 5. februar 2019 I punkt 5 av tilbudsinnbydelsen stilles følgende krav : Oppdraget er å drifte Hornemansgården i tråd med honnørgaven som ble gitt til eldre i Trondheim kommune, herunder i tråd med Hornemansgårdens vedtekter.

5 Kommunens vurdering Trondheim Kommune har vurdert at Stiftelsen Trondhjems Hospital har levert det beste tilbudet Kommunen synes Trondhjem Hospitals plan for brukerstyring er mye bedre enn PFO´s TH planlegger å opprette et brukerråd. Et brukerråd har aldri mulighet å bestemme, de kan kun løfte `fromme ønsker `men avgjørende organ er vil alltid være TH styre! PFO drives med et demokratisk prinsipp, noe som gjør at pensjonistene selv har direkte mulighet til å styre Hornemansgården.

6 Klage PFO har pr. dags dato sendt inn klage på Trondheim Kommunes avgjørelse For det første er ikke konkurransen gjennomført på en lovlig måte. Dette har PFO påklaget via sin advokatforbindelse i Bjerkan Stav Advokatfirma. For det andre mener PFO at Trondheim kommunes administrasjon ikke har gjennomført konkurransen slik politikerne har instruert dem om. Hornemansgården skal driftes av og for de eldre, ikke styres over hodet på de eldre.  Dersom konkurranseresultatet ikke endres, vil pensjonistene miste sin bestemmelsesrett over Hornemansgården. Men Kommune tok ikke hensyn til dette , hvordan bli TH drevet av eldre for eldre ??? I tillegg har Trondheim Kommune gitt feil informasjoner om virksomhetsovertakelse

7 Konklusjon Trondheim Kommune må avlyse konkuransen
Vi må stå på for våre rettigheter! Alle må ta det opp med «sin» politiker PFO oppretter en underskriftskampanje som kan signeres både elektronisk og på papir. Alle engasjerte pensjonister tar oppstilling utenfor rådhuset tirsdag 06. august for å uttrykke sin misnøye over TKs utforming og gjennomføring av konkurransen. Vi krever at Formannskapet ikke tar tilbake gaven de har gitt Trondheims pensjonister!

8 Forslag til Handlings-plan
Det utarbeides et informasjonsskriv som deles ut til alle pensjonister som ønsker å engasjere seg i saken. Informasjonsskrivet kan brukes som et grunnlag for kontakt mot politikerne. PFO vil sette inn en helsides informasjonsannonse i Adressavisen. PFO oppretter en underskriftskampanje som kan signeres både elektronisk og på papir. Styret oppfordrer til at alle engasjerte pensjonister tar oppstilling utenfor rådhuset tirsdag 06. august for å uttrykke sin misnøye over TKs utforming og gjennomføring av konkurransen.


Laste ned ppt "Anbudsprosessen - Klage"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google