Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tilflyttingsprosjektet i Nordland 17 og 18 september 2018

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tilflyttingsprosjektet i Nordland 17 og 18 september 2018"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tilflyttingsprosjektet i Nordland 17 og 18 september 2018
Tilflyttingsprosjektet i Nordland 17 og 18 september Nattergalen v\ Marit Tveraabak

2 Nattergalen en mentorordning for studenter ved bachelorutdanningen i sosialt arbeid og barnevern.

3 Nattergalen en møteplass mellom teori og praksis
Mentorordningen har to hovedmål: 1. Å styrke kultursensitiviteten og flerkulturell kompetanse i barnevernet ved at studenter i barneverns- eller sosialfaglig utdanning får økt kunnskap om barn, unge og familier med minoritetsbakgrunn. 2. Bidra til at flere barn og unge med minoritetsbakgrunn får bedre ferdigheter i norsk, økt skolemotivasjon, styrket selvfølelse og flere mestringsopplevelser.

4 Møtene skal gi innsikt i hverandres hverdag og de skal møtes som likeverdige

5 Kunnskap om hverandre skapes i samvær med hverandre

6 Mennesker møtes ikke kulturer

7

8 En mentor forteller: Første gang jeg møtte familien var ubehagelig
En mentor forteller: Første gang jeg møtte familien var ubehagelig. Jeg følte meg ensom, og fikk et lite innblikk i hvordan det er å være en som ikke forstår språket. Selv visste jeg at det hele ville gå over i takt med klokken, men for mange er det den nye hverdagen de må forholde seg til, de skal bo i et land hvor de ikke forstår hva folk sier. De møter granskende blikk, eller blikk som unngår dem, og de vet ikke hva folk ler av . Slik følte jeg første møtet, og jeg så egentlig litt mørkt på de månedene som lå foran meg. Jeg tror det å ha kjent på dette selv om det bare var for noen få ganger i mitt tilfelle, kan gjøre noe med min måte å møte andre på.

9 Betydning av mentoring 1
De (studentene) ser den kunnskapen de utvikler i mentorprogrammet som et resultat av en unik læringsprosess, en prosess som ikke er dekket i det vanlige utdanningssystemet. Læring består av ulike kunnskaper, men det er konteksten (sammenhengen) læring foregår i som er viktigst for opplevelsen av å bli virkelig kunnskap. ( Grander, Fritt oversatt av Marit Tveraabak )

10 Betydning av mentoring II
Mentoren mottar en «usynlig gave» som ikke er formelt anerkjent. Gaven manifestes som nøkkelferdigheter for livslang læring og arbeidsevne. Mentor har betydelig innflytelse på barnet (mentee) som økt tillitt, selvtillit, ferdighetsutvikling og engasjement i pro-sosial adferd. (Melling og Gurjee, Fritt oversatt av Marit Tveraabak)

11 Betydning av mentoring III
Gjennom aktiviteter skapes fortellinger. Fortellinger som kan bidra til å øke evnen til empati, ta andres perspektiv, samt utvikle egen forståelse og kommunikasjonsferdigheter. (Fresko, Reich, Sjöö and Lönroth, Fritt oversatt av Marit Tveraabak)

12 Ettertanke Fortellingen om en tur i svømmehallen Tidligere student \ mentor

13 Nattergalen synger vakkert når den føler seg trygg

14 Hvordan sosiale investeringer ( mentorprogram) kan være nøkkelen for å hindre utelukkelse av utsatte grupper i vårt samfunn Studenter kan være mentor for; Eldre Barn ungdom Skoleungdom


Laste ned ppt "Tilflyttingsprosjektet i Nordland 17 og 18 september 2018"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google