Folkehelse - et felles ansvar

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Folkehelsearbeid i Møre og Romsdal Hva gjøres i Kristiansund
Advertisements

Planer, ideer og visjoner
FYLKESMANNEN I AUST-AGDER Fylkesmannens rolle i folkehelsearbeidet i lys av ”Nasjonale mål og hovedprioriteringer” Kristiansand Sidsel Birkeland.
Universell utforming og folkehelse. Helse i plan som verktøy •Femårig utprøvingsprosjekt i samarbeid mellom MD og Sosial og helsedirektoratet –oppfølging.
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Hva er planlegging? Hva mener vi med begrepet bærekraftig planlegging?
Idedugnader med en rekke frivillige organisasjoner, ungdomsorganisasjoner, faggrupper og profesjoner En egen idedugnad om kvinnehelse Utstrakt samarbeid.
Partnerskap om folkehelse i Møre og Romsdal
FRIVILLIGHETSMELDING Hedmark fylkeskommune 1. Verbalforslag årsbudsjett 2011 “Fylkestinget ber fylkesrådet utarbeide en frivillighetsmelding med fokus.
Arealpolitikk Ole Haabeth, fylkesordfører Østfold Fylkesordførernes sommermøte 8. aug 2011.
Bruk av ulike plantyper og utredninger
1 Dag Henrik Sandbakken statssekretær, 12 K strategiseminar, Langesund 2006 Nye regioner, kommunenes muligheter?
Hva skjer akkurat nå? Ny organisering i Sosial-, helse- og barnevernsavdelingen hos Fylkesmannen Embetsoppdraget/samhandling. Familieveiviserprosjektet.
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Nasjonalt forventningsbrev Statens forventninger/erfaringer
Regionale forskningsfond
Norwegian Ministry of Fisheries Lokal og regional næringsutvikling – fiskeriforvaltningens rolle Fylkesmannsmøtet i Florø 2. – 4. juni 2004 Fiskeriminister.
Tilskudd til friluftslivsformål i Rogaland fylkeskommune 1.Regionalt UtvklingsProgram (RUP) 2.Tilrettelegging i friluftslivsområder, RFK 3. Statlige friluftslivsmidler.
Ragnhild Johnson Mail: Kompetansemegling for Innovasjon i offentlig sektor.
Sammen om mestring Veileder i lokalt psykisk helsearbeid og rusarbeid for voksne.
Friluftslivets år 2015 «Nå er det din tur!» Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal håper skoler og barnehager bruker Friluftslivets år til å sette fokus på.
KIF-planens innhold og formål Innspill til Handlingsprogram Kommuneplan Kunnskapsgrunnlag Kartvedlegg Vedlegg fra Asker Idrettsråd Strategier, mål og.
1 Fylkesplan for Østfold med fokus på klima og energi Fylkesplan  Tre grunntemaer  10 satsingsområder  6 mål og indikatorer for miljø Levekår.
Hva kan regionale politikere tilføre folkehelsearbeidet? Thore Westermoen Fylkesordfører.
Ny planlov, nye muligheter Morten Strand, spesialrådgiver i KS.
Samling for AER Norge  Arbeid i komité 2 – folkehelse og sosialpolitikk Aase B. Rennesund1.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Kommunal planstrategi Temadag Regionalt planforum 12. april 2016.
Helsemyndighetenes arbeid med folkehelse. Myndighetene har det overordede ansvaret for folkehelsa Dette ansvaret skjer på en rekke områder: –Lover knyttet.
1 Helge Kolstad (AP), Østfold fylkesting Landskapsvern og regionpolitikk Hensikten med en estetikkveileder.
Akershus fylkeskommune 2010 Internasjonal strategi Østfold fylkeskommune Kjersti Helene Garberg 21. april 2010.
Kultur og helse Teatervirksomhet blant ungdom kan redusere deres risikoatferd ½ time med meningsfull musikk- og sangaktivitet 2 ganger i uka for demenssjuke.
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
Møte i Regionalt forskingsnettverk for habilitering 25. mai 2011 Edith V. Lunde.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
Sogn og Fjordane Fylkeskommune Regionalavdelinga FOLKEHELSE I SOGN OG FJORDANE Frå regional organisering til lokal handling i Sogn og Fjordane.
Folkehelsa som regionalpolitisk tema- partnerskap som strategi Foredrag Fredrikstad Roar Amdam Høgskulen i Volda
KOMMUNAL PLANSTRATEGI – ERFARINGER. Pbl § 10 – 1 « […] Planstrategien bør omfatte en drøfting av kommunens strategiske valg knyttet til samfunnsutvikling,
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Sola Kari Helene Rosenlund
Strategiplan
På sporet av en lokal frivillighetspolitikk?
Bakgrunn Fylkesinndelingen for Oslo og Akershus står i veien for utvikling av en mer funksjonsdyktig hovedstadsregion Etter 40 år med forsøk på å lande.
Regionrådet for Hamarregionen
Hvilket planstadie er klubben på?
Trondheim, Terje Svendsen, President NFF
KS Nord-Trøndelag – Strategikonferansen 2005
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
BAKGRUNN STORTINGSMELDING 18 (2015–2016)OM FRILUFTSLIV:
Lørenskog kommune PUBLISERT: 11. OKTOBER 2015
TJELDSUND KOMMUNE ca 1250 innbyggere Fastlandet, Hinnøy og Tjeldøy
Master / Folkehelsevitenskap - natur og miljø, helse og livskvalitet Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, Ås Katinka Evensen Karrieredagen.
Gruppe 3: samarbeid i partnerskap
Fritidserklæring - Fra ord til handling
Økt digital kompetanse hos innbyggerne på fosen
Hvor er vi nå og hvor vil vi?
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Bærekraftig byfornyelse
- Sandesundsveien barneskole
Råd for skriving av søknader og rapporter
KULTURSTRATEGI FOR TRØNDELAG
Grenland Stabbestad 10 januar 2019.
Diskusjonsframlegg frå styret
Tverrfaglige tema.
Vennskap og læring på tvers av generasjoner
Konsept regionalutvikling
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Lokalsamfunn, folkehelse og kulturarv
Utskrift av presentasjonen:

Folkehelse - et felles ansvar Thomas Tvedt Avd. for regional utvikling Akershus fylkeskommune

Hva er Fylkesplanen et strategisk dokument vise utviklingsmål og strategier for hovedstadsregionen ikke Akershus fylkeskommunes virksomhetsplan. være førende for de ulike regionale aktører danne grunnlag for aktørenes felles satsinger

Organisering Fylkesplanutvalget har ledet arbeidet 7 politikere fra AFK 1 politiker fra hver region 1 fra Oslo Fylkesmannen Arbeidet er koordinert med: Oslo kommuneplan og Andre statlige regionale planer

Hovedtema Det ble nedsatt temagrupper for de hovedtemaer som Fylkesplanutvalget valgte å fokusere på: Areal og transport Verdiskaping og kompetanse Folkehelse

Bedre fysisk og psykisk helse for alle innbyggere i Akershus Hovedmål folkehelse Bedre fysisk og psykisk helse for alle innbyggere i Akershus 06.05.2019

Strategier Fysisk helse Fysisk aktivitet i natur og sitt nærmiljø Fremme et sunt kosthold og gode matvaner Redusere bruk av tobakk og rus Sikre valgmuligheter i aktiviteter Fokusere på nærmiljøet Forankre et sunt kosthold i institusjoner

Strategier psykisk helse Utvikle gode og trygge lokalsamfunn Likeverdige levekår Ta vare på barn og unges selvrespekt Fokus på utforming av fysiske omgivelsene Utvikle gode møteplasser og stedsidentitet Utvikle gode boligprogram og sosiale tiltak

Spesielle utfordringer Nytt satsingsområde for fylkeskommunen Forankre en ny regional forståelse av begrepet helse og forebyggende arbeid Bedre utnytting av samfunnsressurser -forebygge mer for å reparere mindre Skape gode lokalsamfunn

Hva gjør vi annerledes? Satsingen er forankret i regionrådene Bygger partnerskapet nedenfra fra lokalt til regionalt Fokus på ønsket samarbeid fra kommuner og organisasjoner Synliggjøre tiltak i en kjede - lik Østfold

Spesielle fora innenfor Folkehelse Spillemiddelforvaltningen ”Tredje sektor” frivillig organisasjonsliv Kontaktutvalg for barn og unge(KUBU) Eldrerådet Fylkesrådet for funksjonshemmede LA 21 og Miljøutviklingsprogram Tettstedsutvikling