MatMedSmak.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 1 Generelt om Fiskesprell Norges sjømatråd Husk å sette inn ditt navn på denne foilen, introduser.
Advertisements

FISKESPRELL Gøy for barnehagen, godt for barna Del 3 Måltidet i barnehagen Norges sjømatråd Husk å sette inn ditt navn på denne foilen, introduser deg.
fra helsemyndighetene
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Mat i barnehagen Forskrifter og andre dokumenter
På barnehagens lunsjmeny!
Helseetaten Forskrifter og andre dokumenter
Gustadmoen barnehage Med for ditt barn
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Se her!. Dagsrytme Romsdalshorn Frokost (sunt pålegg ) Aktivitet, samling, leik, tur Lunsj Aktivitet, samling, leik, tur, sove/kvilepause.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
Velkommen til foreldremøte Stokkavannet og Mosvannet.
Medarbeiderkartlegging Driftsenhet / Avdeling Dato Foto: Rune Nilsen/News on Request.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
HORDALAND FOTBALLKRETS Fair Play i Barnefotballen.
Miljøsertifisering Hvor står NØK NØK produserer og leverer bare miljøvennlig energi! Vi har internt høy fokus på HMS Kraftbransjen var (er) av enkelte.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE TORSDAG 22. SEPTEMBER 2016.
Personalet på… Skrukketroll Mari – pedagogisk leder Line – barne- og ungdomsarbeider Alexander – pedagogisk medarbeider Stankelbein Maren – pedagogisk.
Velkommen til nytt barnehageår på Låven. Satsingsområder på Roligheden gård barnehage- Låven Bygge gode relasjoner barn-barn, barn-voksne Alle skal få.
Uke 39: Skoguke på Lekestua, høsten Det er tid for høstens skoguke. Vi gleder oss! Skogen innbyr til mye forskjellig lek. Den byr på utforsking,
+ Mestringstro Lise Andersen – Sykepleier Vårkurset i Oslo 22.April 2016.
Orkla Matbarometer - en nordisk kostholdsundersøkelse
Skolefruktskolen – «kurs» for skoler med Skolefrukt
Barnesyn og barns medvirkning
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Kvalitet I barnehagen Presentasjon
Vi har ledige plasser på Sommerkurs hos Askim Rideklubb
Delevaluering av prosjektet Haugalandsløftet
Muligheten for bedre elektronisk bestilling ved bruk av ehandel.
«O «Det fins ingen kjærlighet mer oppriktig enn kjærligheten til mat»
Velkommen til Livea Livsstilskurs!
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
SFO «Skal være en del av skolens helhetlige læringsmiljø, hvor formålet er å gi barna omsorg, trivsel og trygghet gjennom et stimulerende, lærerikt og.
Ukeplan MINSTEN UKE 39: SKOGUKA høst Mandag Tirsdag 26.09
BARNAS GRØNNE DAG Barnas grønne dag 2017
Årshjul rødbasen
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Årshjul grønnbasen
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Lysaker Idrettsbarnehage Åpen dag tirsdag 20.februar kl. 17:00-18:30
MatMedSmak.
1 Egenomsorg og helse.
Små endringer i kostholdet i riktig retning
Arealeffektiv bruk av skolebygg i videregående opplæring
MatMedSmak.
MatMedSmak.
U-landsforeningen Svalene
MatMedSmak.
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Base II Toppåsen Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag 20.09
Matglede for barn og unge i Trøndelag
Velkommen til foreldremøte
Foreldremøte Maurtua.
Livea Xpress Tallerkenmodellen.
Lisbeth Haugan, rådgiver Fylkesmannen i Vestfold, Landbruksavdelingen
MatMedSmak.
Autoritativ barnehage
Nå er vi spente!.
Velkommen til foreldremøte
LEK d EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL Grønn hverdag:
Grønnsaker, frukt, bær og poteter.
Vitaminer og mineraler
Tannhelseundervisning for innvandrere
Vestskogen SFO.
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST SEPTEMBER
Utskrift av presentasjonen:

MatMedSmak

MatMedSmak – et pedagogisk måltid

Definisjon av MatMedSmak KJERNELEVERANSER 70% MatMedSmak er navnet på måltidskonseptet vårt i Norlandia. Mattilbud skal alltid være i henhold til næringsmiddellovgivningen og myndighetenes retningslinjer for mat og måltider i barnehagen. Vi tilrettelegger for barn med spesielle behov, og tar alltid hensyn til allergier og matintoleranse. Måltidene skjer i en hyggelig atmosfære og er en arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller. Ved bordet snakker man om mat og kosthold i en naturlig sammenheng, og barna tar til seg ny kunnskap om mat og egen helse. Kjennetegn, som fremkommer i pedagogiske planer og dokumentasjon: Barna medvirker /gis kunnskap gjennom Dekke bord Rydde etter måltidene Med jevne mellomrom bidrar barna med å sette opp menyer, innkjøp og tilberedning Tilpassede matporsjoner og begrensning av matsvinn (systematisk veiing) Kjennetegn pedagogisk måltid: En arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller Tema mat og kosthold bidrar til å utvikle barnas kunnskap om mat og grunnleggende forståelse for hvordan man kan ta vare på egen helse Frukt og grønt til alle måltidene Arena for utvikling av sosial kompetanse og inkluderende fellesskap   Alle beskriver på nettsidene

Borgeenga barnehage I Borgeenga barnehage har vi full kost som innebærer 3 måltider om dagen. Tre dager i uken serverer vi næringsrik varm lunsj, som er laget fra bunnen av med gode, ferske og sunne råvarer. Vi er en «fem om dagen» og «fiskesprell» barnehage, så måltidene inneholder frukt og grønnsaker hver dag og det er fisk til varmmat en gang i uken. Vi har egen kokk i 50% stilling. Kostpenger utgjør 450 kr pr. måned. •Det serveres havregrøt til frokost hver morgen •Smøremat/varmmat serveres på formiddagen. Smøremat består av ferskt brød med et godt og variert utvalg av pålegg. Egen meny for varmmat legges ut på hjemmesiden.Melk eller vann til drikke. •Mellommåltid serveres ca kl 13.30 og består av frukt samt brødmat/knekkebrød. Vann til drikke. Vi vil skape matglede og ønsker at barna får en god opplevelse av måltidet. Måltidet er et større begrep som innebærer grunnleggende verdier om råvarer, matlaging, hvordan maten ser ut, hvilket miljø og med hvilke mennesker. Vi vil vekke barnets nysgjerrighet med spennende smaker.