Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
1
Små endringer i kostholdet i riktig retning
2
Et lite positivt dytt Det er de små endringene som betyr mest
3
Nudging
5
Prøv noe nytt Ha alle ting på tallerkenen Alle må smake men ikke spise
Prøv det samme fler ganger Prøv sammen med noe Beskriv smaken ikke emosjonene først
6
Hvilke endringer ønsker vi oss
7
Byggryn istedenfor ris, pasta og poteter
8
Den beste byggryna kommer fra små møller som Sjåk og Grønvold mølle
Forvarming gir smakfull gryn
9
Bygg binder seg til fettet i maten og gir seinere opptak av energi
10
Betaglukaner i bygg Gir bulk i tarmen
Sveller slik som pasta og binder kolesterol og tungmetaller Er stort nettverk som binder bakterier Tar tid å bryte ned derfor blir blodsukkerstigningen sakte Gir energi til bakterier i siste del av tarmen
11
Grønnsaker først og mest, det demper blodsukkerstigningen
12
Grønkål hele året
13
Ta tilbake gamle sorter
14
Følg årstidene, bruk mere bær
15
Konserver med mindre sukker
16
Suppe metter mer med færre kalorier
17
Mer kostfiber Ikke bare brød Nudler av grovt mel
Grøt kan også stekes kald
18
Legg til rette for små forandringer
Sett grønsakene først på disken, deretter kjøtt og så poteter/pasta til slutt
19
Spis sammen ikke foran tv
Vi spiser 20+ % mer alene foran tv
20
Ha mange retter La måltidet bli langt Snakk om maten
Ikke ta opp konflikter ved matbordet Skryt av kokken
21
Bruk lang tid på måltidet
Når vi spiser sakte spiser vi mindre før vi blir mette Små porsjoner i mange runder blir mindre enn en stor tallerken
22
Avslutt med noe søtt Søtt på slutten av et måltid demper behovet seinere Fett på slutten av et måltid gir mindre fettopptak enn tidligere, spesielt når måltidet er langt (slik at magen allerede begynner å tømme ut i tarmen)
23
Hva betyr det å spise riktig?
Ikke store dramatiske endringer Mere røtter og grønsaker fordi de har lavere energitetthet Mere fisk pga riktig fett og mye protein Mindre lettfordøyelige karbohydrater og mer komplekse karbohydrater (inkl fiber)
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.