Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Små endringer i kostholdet i riktig retning

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Små endringer i kostholdet i riktig retning"— Utskrift av presentasjonen:

1 Små endringer i kostholdet i riktig retning

2 Et lite positivt dytt Det er de små endringene som betyr mest

3 Nudging

4

5 Prøv noe nytt Ha alle ting på tallerkenen Alle må smake men ikke spise
Prøv det samme fler ganger Prøv sammen med noe Beskriv smaken ikke emosjonene først

6 Hvilke endringer ønsker vi oss

7 Byggryn istedenfor ris, pasta og poteter

8 Den beste byggryna kommer fra små møller som Sjåk og Grønvold mølle
Forvarming gir smakfull gryn

9 Bygg binder seg til fettet i maten og gir seinere opptak av energi

10 Betaglukaner i bygg Gir bulk i tarmen
Sveller slik som pasta og binder kolesterol og tungmetaller Er stort nettverk som binder bakterier Tar tid å bryte ned derfor blir blodsukkerstigningen sakte Gir energi til bakterier i siste del av tarmen

11 Grønnsaker først og mest, det demper blodsukkerstigningen

12 Grønkål hele året

13 Ta tilbake gamle sorter

14 Følg årstidene, bruk mere bær

15 Konserver med mindre sukker

16 Suppe metter mer med færre kalorier

17 Mer kostfiber Ikke bare brød Nudler av grovt mel
Grøt kan også stekes kald

18 Legg til rette for små forandringer
Sett grønsakene først på disken, deretter kjøtt og så poteter/pasta til slutt

19 Spis sammen ikke foran tv
Vi spiser 20+ % mer alene foran tv

20 Ha mange retter La måltidet bli langt Snakk om maten
Ikke ta opp konflikter ved matbordet Skryt av kokken

21 Bruk lang tid på måltidet
Når vi spiser sakte spiser vi mindre før vi blir mette Små porsjoner i mange runder blir mindre enn en stor tallerken

22 Avslutt med noe søtt Søtt på slutten av et måltid demper behovet seinere Fett på slutten av et måltid gir mindre fettopptak enn tidligere, spesielt når måltidet er langt (slik at magen allerede begynner å tømme ut i tarmen)

23 Hva betyr det å spise riktig?
Ikke store dramatiske endringer Mere røtter og grønsaker fordi de har lavere energitetthet Mere fisk pga riktig fett og mye protein Mindre lettfordøyelige karbohydrater og mer komplekse karbohydrater (inkl fiber)


Laste ned ppt "Små endringer i kostholdet i riktig retning"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google