Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
1
fra helsemyndighetene
Kostråd fra helsemyndighetene
2
Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag
La grønnsaker og frukt inngå i alle dagens måltider. 1 porsjon tilsvarer 100 g. Halvparten av «fem om dagen» bør være grønnsaker Poteter er ikke inkludert i «fem om dagen», men hører til i et variert kosthold
3
Spis grove kornprodukter hver dag
Velg grove kornprodukter Nøkkelhull Brødskalaen Velg kornprodukter med høyt innhold av fiber og fullkorn Velg kornprodukter med lavt innhold av fett, sukker og salt
4
Spis fisk Ha fisk som middagsmat to til tre ganger i uken.
Bruk fisk som pålegg. Minst halvparten av fisken bør være fet fisk Laks Ørret Makrell Sild
5
Magert kjøtt og kjøttprodukter
Begrens mengden bearbeidet kjøtt Velg hvitt kjøtt Velg rent kjøtt Velg magre kjøttprodukter med lite salt Velg produkter merket med nøkkelhull
6
Magre melkeprodukter Kesam fremfor rømme Lettyoghurt fremfor yoghurt
Velg lettost Velg melkeprodukter merket med nøkkelhullet
7
Generelt Unngå matvarer med mye salt
Bruk andre krydder samt urter for å sette smak Unngå mat og drikke med mye sukker. Mye sukker i brus, saft og godteri Velg vann som tørstedrikk. Vær fysisk aktiv i minst 30 minutter hver dag.
Liknende presentasjoner
© 2023 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.