Ramstadtoppen 14 desember 2018.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Se mulighetene!. Bygdekompasset Basert på det svenske suksessprosjektet Bondeföretagaren. Kom til Norge som et pilotprosjekt i Trøndelag i Er tatt.
Advertisements

Trondheim fagskole Fra ladehammeren til Byåsen videregående skole.
Boligbygging i planperioden (antall boliger) Kommuneplan for Asker
Meldal kommune - attraktivitetsundersøkelse 2010.
Alternativer til nett Enova og Statnett starter FoU-prosjekt for å få fram de beste totalløsningene Nasjonal kraftsystemmøte, Gardermoen, Jan.
Medarbeiderkartlegging Driftsenhet / Avdeling Dato Foto: Rune Nilsen/News on Request.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
Fremtidas byggenæring - undersøkelse 1. Hvor relevant opplevde du møtet om framtidas byggenæring? På en skala fra 1 – ikke relevant meget relevant.
Prosjektorganisering av arbeidet med enslige mindreårige i Bufetat region nord. desember 2015 – desember 2018 OSO barnevern
PROSJEKTOPPGAVE gruppe 2 FASE 3 – Høsten Presentasjon av gruppe 2: Herbjørn Henningsen – Finnmark Linda Ellingsen – Nordland Arvid Storegjerde –
TEMAMØTE 22. OKTOBER Reiseliv, fritidsbebyggelse, skiløyper/brøyting, landbruk, miljø og utmark. «Bakgrunnsteppe» for arbeidet med kommuneplanens.
Leverandørmøte – felles bransjemøte Utfordringer Vegdirektør Terje Moe Gustavsen 20. mai 2009.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
Slik ble Kommune-Norge bedre (og dårligere) i 2015 Ole Petter Pedersen | Kommunal Rapport | 22. juni 2016.
Myke trafikanter Falkeid idrettslag ønsker å legge til rette for myke trafikanter og vil ha mest mulig av trafikken bort fra selve idrettsområdet.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
Vannskuterforvaltning KS
Sammendrag av resultater fra FoU-prosjektet:
Prosjektpresentasjon – Før du starter
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
kort om FYR retter seg mot alle elever på YF utdanningsprogram
Bærekraftig samfunnsutvikling
Arbeidsmiljø- undersøkelsen på NTNU 2014
Landbruksnæringen i den nye kommunen vil bli en del større
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Bærekraftig samfunnsutvikling
Samarbeid og medbestemmelse
Statsbudsjettet mangler klarspråk. Eksempler fra delen «Hovedtrekk».
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Fagråd digital samhandling Sør-Trøndelag
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
TILKNYTNING AV KUR-ANLEGG
Sametingsvalget mellom Karasjok og Tønsberg
FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv.
ROS Trøndelag ”ville, vakre, trygge Trøndelag”
Gruppeprosess Dialog som ramme for gruppeprosessen Lokalt fokus
Sammen er vi en stjernehimmel
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Sørlandets Maritime Park & Akvarium
Tredje rullebane Avinor Oslo Lufthavn
Husbankens Hovedkontor flytter til Drammen - Oppfølging av storbymelding og byutvikling i Drammen Miljøsjef Ole Bjørn Edner.
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
Prosjektpresentasjon – Før du starter
Matematikk på ungdomstrinnet
Modul 2 – Undersøke skolens vurderings- og oppfølgingspraksis
Velkommen – presentasjon av deg selv
Velkommen til førskoledager HASLE SKOLE på Brynseng
Bærekraftig byfornyelse
Vann og avløp Øvre Sirdal
Avdeling for skoleanlegg
Hva er Lillestrøm? Byen med den sterkeste veksten i landet
Ved å stille spørsmålet får vi nyttig informasjon og innsikt i brukernes ønsker og behov.  Vi ønsker å gi brukerne en bedre hverdag ved å tilby tjenester.
PROSJEKT E6 ARNKVERN-MOELV Informasjonsskriv Uke 11 og
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter 1.
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Klubbutvikling oppfølging
Livsstilsendring Uke 6.
ORGANISASJONSSPØRSMÅL
Den skandinaviske biogasskonferansen 2018
Nå er vi spente!.
Oppfølging av etterlatte – Bruk av etterlattesamtaler
We serve.
Vedtatt av styret i Landbrustjenester Hedemarken
Presentasjon av Høringsdokumentene
Ny IA-avtale - hva innebærer dette for oss?
Livsstilsendring Uke 6.
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Strategisk kompetansestyring i kommunene
Utskrift av presentasjonen:

Ramstadtoppen 14 desember 2018

Bussholdeplass Gang- og sykkelvei til skole

Ramstadtoppen – Hovedpunkter fra høringsinnspillet Attraktiv boform for mange med korte avstander til barnehage, skole og nærhet til uberørt natur. Infrastrukturen er på plass (barnehage, vann og avløp, gang- og sykkelsti). Kommunen investerer 55 mill kroner på ny barnehage. Ramstadtoppen vil gjøre at kommunen kan utnytte sine barnehagemidler bra og kommunens ressurser effektivt. Det er investert vesentlig i vann- og avløp langs Åsgreina (fram til 2015). Flere abonnenter gir positive bidrag til de investeringer som er gjort. Dyrket eller dyrkbar mark berøres ikke, i tråd med nasjonal jordvernstrategi fra 2015 Utbygging bidrar til bedring av kollektivdekningen i Åsgreina. Området virker å være geografisk godt tilpasset mot framtidige klimaendringer. Ramstadtoppen er et sikkert alternativ på Åsgreina med gjennomførings- og samarbeidsevne. Ramstadåsen med 255 mål er utsolgt på 3 år (2015-18). Dette viser behov for slike boområder. Felles interesse med kommunen om rask gjennomføring. Vi ber kommunen om å prioritere Ramstadtoppen for å ha et sikkert alternativ i Åsgreina i kommende planperiode.

Ramstadtoppen er området vest for Ramstadåsen (Gnr/Bnr 91/1) : 1,2-2 km fra barneskole. Vedtatt barnehage på naboområdet. 400-1400 meters avstand fra nærmeste bussholdeplass (max 750 meter luftlinje). Ramstadtoppen er en oppfølging av Ramstadåsen med nytte av bomiljø og infrastrukturtiltakene som allerede er på plass. Sikrer dagens kollektivbetjening, styrke ytterligere. Tilgang til friområder og variert med rike opplevelser sommer som vinter Utbyggingen vil ikke bygge ned dyrket mark. Utbyggingen vil styrke Åsgreina som tettsted

Plan for området Ca 200 dekar Ca 120 tomter gir eksempelvis 150-200 boenheter, alt etter andelen av tomannsboliger. Detaljplanlegging vil avgjøre endelig tall. Frittliggende småhus på tomter i størrelsesorden 700 – 1000 m2. Høydedrag på midten blir et fint naturområde. Mulighet for skitrase i nord-østre del. Godt bomiljø med høytliggende og fri beliggenhet som gir lys og utsikt til alle kanter.

Ramstadtoppen – et familieprosjekt med lokal forankring i Åsgreina Prosjektet er en videreutvikling av Ramstadåsen. Nåværende generasjon Ramstad (Kari, Hilde, Jørgen) ønsker å videreutvikle området. God erfaring fra Ramstadåsen (grunneiere, kommunen, entreprenører, naboer). Vi ønsker videreføre god dialog i prosessen for å sikre godt bomiljø på Ramstadtoppen

Ramstadtoppen vil ta med seg erfaringen fra Ramstadåsen Ramstadåsen har blitt populært og bygger oppunder Nannestads visjon om å være Romerikes beste bokommune. Boligkjøpere både fra bygda og folk utenfra ønsker å flytte til Ramstadåsen. Utviklingen av Ramstadåsen har gått raskere enn antatt : Pr. midten av mai 2018 er 91 av 105 enkelttomter, 3 av 4 områder for konsentrert småhusbebyggelse og tomt til barnehage solgt. Huskjøpere som trekkes mot Åsgreina ønsker en- eller 2 mannsboliger i nærhet til naturen. Det er etterspørsl etter alternativer til sentrumsnære blokkleiligheter, kanskje spesielt barnefamilier. Vi stiller tomtekjøper fritt til selv å velge boligleverandør. Dette åpner opp for lokale entreprenører og byggmestre som oppfører hus i «småskala» og etablerer næringsvirksomhet. Boligkjøperne får trygghet ved at de i ettertid vil ha kontakt og oppfølging lokalt. Ramstadtoppen bygger på de positive tilbakemeldinger i markedet fra Ramstadåsen

Spørsmål ?