Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vann og avløp Øvre Sirdal

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vann og avløp Øvre Sirdal"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vann og avløp Øvre Sirdal
Presentasjonstittel(Bunntekst) Vann og avløp Øvre Sirdal Handeland renseanlegg med tilhørende ledningsnett ble vedtatt bygd i 2002. Dette åpnet opp for at mange eksisterende hytter kunne ordne opp i dårlige VA løsninger samt at nye hyttefelt kunne få en ordentlig løsning. Det ble fra dette tidspunkt satt krav at alle nye hytter som hovedregel skulle tilknyttes offentlig anlegg. Vedtak definerer kommunale ledninger som traseen mellom Handeland renseanlegg og Ådneram. Det ble i hovedplan VA (2003) vedtatt at kommunen ikke skal overta ledninger inn i hyttefelt Hovedplanen ble revidert i Det ble da innført det vi kalte for delfinansierte områder. Dette vil si områder som ikke er definert som kommunalt ansvar men der kommunen likevel går inn med 50% finansiering av utgiftene. Donsen var et av disse områdene. Hovedplan VA revideres i disse dager og det er en fare for at denne ordningen med del finansiering kan bli avsluttet. Donsen er i en særstilling da det er mange hytter som ikke er tilkoblet samtidig som det ikke er nye utbyggingsplaner av betydning

2 Solheimsdalen vel Va donsen Det ble i 2002 utført oppgradering av veg inn til Flesebekk. I denne sammenheng gikk kommunen ut med en undersøkelse blant hytteeierne langs veien. Det var mange som ønsket VA og en fant ut at tilknytningsavgiftene ville dekke nødvendig investering for å få dette på plass. Dimensjonene som ble lagt legger til rette for videreføring til Donsen.

3 Situasjonen i dag Ca. 100 gråvannsutslipp tillatelser gitt
Presentasjonstittel(Bunntekst) Situasjonen i dag Ca. 100 gråvannsutslipp tillatelser gitt Resipientundersøkelse fra desember 2014 konkluderer med en viss sannsynlighet for avløpsforurensing, spesielt nedstrøms Sanndtjern og bekker inn til Raudåvatnet. Drikking av vann fra overflatekilder i hytteområder frarådes generelt. Vedtatt hovedplan legger føringer for at kommunen skal bidra med del finansiering av ledningsnett inn til parkeringsplass.

4 Resipientundersøkelse Donsen 2014
Presentasjonstittel(Bunntekst) Resipientundersøkelse Donsen 2014

5 Presentasjonstittel(Bunntekst)

6 Konklusjon resipientundersøkelse
Presentasjonstittel(Bunntekst) Konklusjon resipientundersøkelse

7 Presentasjonstittel(Bunntekst)
Kommunens ønske Sirdal kommune ønsker alle hytter på Donsen på sikt blir tilkoblet offentlig vann og avløpsanlegg. Utfordrende med mye fjell og berg. Dette vil kreve grunne grøfter og at det ikke lages unødige inngrep i naturen. Første skritt vil være å få vann og avløpsledninger opp til parkeringsplassen Vi ønsker at velforeningen kan gå sammen om et prosjekt der kommunen tilbyr å delfinansiere ledninger samt overta hovedledningene.

8 Alternativer på Donsen
Presentasjonstittel(Bunntekst) Alternativer på Donsen Kommunen har registrert 100 gråvannsanlegg på Donsen Det er dårlige forhold for infiltrasjonsanlegg og det tillates ikke minirenseanlegg for enkelthytter. Dette medfører at det ikke er mulig med nye utslippstillatlser for vannklosett, men at biologiske løsninger må brukes. Vi krever at slamavskiller må være godkjent i henhold til NS Det er krav om vinteråpen bilveg dersom tette tanker skal vurderes Viktig at drensvann fra snurredasser håndteres på en god måte som ikke forurenser. Gråvannsutslipp via godkjent løsning kan være mulig. Kommunen vil sannsynligvis følge opp med ny resipientundersøkelse og nye føringer / vedtak kan bli gjort.

9 Presentasjonstittel(Bunntekst)


Laste ned ppt "Vann og avløp Øvre Sirdal"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google