COS arbeid i en kommunal barneverntjeneste

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UNGDOM OG PSYKISK HELSE
Advertisements

Teknologi i klasserommet
ROLLEN SOM BARNEANSVARLIG
De dårige følelsene. Veiene ut..
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Hønefoss politistasjon
Birkenes kommune Tidlig intervensjon.
SETT I SAMMENHENG MED ATFERD
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Samarbeid mellom Lærings og mestringssentra og Vårres brukerstyrt senter LMS BUP Klinikk St. Olavs hospital  Dagskurs pårørende forskjellige diagnosegrupper.
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Kapittel 3 oppgave h Sett inn riktig stedsadverb
Nanna Maries hjem har vært et senter for foreldre og barn i regi av Kirkens Bymisjon i 27 år. Vårt arbeid består i å støtte foreldre slik at de kan ta.
Oppgave 44 Preposisjoner og uttrykk.
Samhandling Nyskaping Optimisme Raushet STYRINGSDOKUMENT FOR BARNEHAGEN ER: 1. BARNEHAGELOVEN 2. RAMMEPLAN 3. ENKELTE KOMMUNER HAR UTARBEIDET LOKALE STYRINGSDOKUMENT.
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Kapittel 6 oppgave k Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Kurs i leiing Kommunikasjon.
Barneverntjenestens Ytre Helgeland avd Alstahaug Situasjon pr
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Asker Kommune Svangerskapsomsorgen Barne- og Familieenheten
BARNAS BARNEVERN 2020.
God morgen! Tanker etter i går?
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal? Hva kan kommunen bidra med for at det skal bli enda bedre?
RePULSE- styr dine impulser Presentasjon PPT
”Når jeg ser han får jeg sånn stikk i hjertet” Hverdagen for barn og ungdom når foreldre strever med rusmiddelproblemer En kvalitativ studie utført på.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Adoptivfamiliers erfaringer med hjelpeapparatet En kvalitativ undersøkelse i forbindelse med spesialistpermisjon, foretatt av psykologspesialist Marthe.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har.
Her kommer litt om det vi har gjort på i august, og hva vi skal gjøre i september.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd.
SMISO ROGALAND AUGUST 2016 ER SINNE FARLIG ?. HVA SKAL JEG SNAKKE OM Sinne og aggresjon og problemer knyttet til dette sett i lys av egen oppvekst – og.
Forståelse, reaksjoner, tilpasning og behov Overlege Siri Sandvik Psykologspesialist Sigrid Vanberg
Velkommen til foreldremøte
Time 1 FØLELSER.
Barneverntjenesten i Åmot
Er det godt for barn å vokse opp i Sigdal?
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Være Sammen Kompetanseheving i barnehagen
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Kort om implementering
Helsesøsterkongressen 2017
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se neste.
Vi sorterer etter farger
Psykologisk førstehjelp, mellomtrinnet
Venner og valg Film og samtale.
Psykologisk førstehjelp
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Handlekraft Handlekraft: Implementering av traumesensitiv praksis – erfaringer og resultater i Bufetat region Vest Fredrik Melander Prosjektleder Bufetat.
Studentenes skriveprosess – må hodet alltid bli så «tungt og tomt»?
Fest & følelser Velkommen
Barneverntjenestenes erfaringer med bruk av tolk
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Venner & valg Velkommen.
Invitasjon til Helt sjef!
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se lysbilde.
Sinne Film:
Hvordan støtte barn og unge når ALS rammer familien
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Foreldremøte Laksevåg barnehage « Gode voksne for barn»
Å bygge selvfølelse hos ungdom ved å lytte til dem
HVORDAN FORSTÅ OG STØTTE FORELDRE OG BARN SOM HAR OPPLEVD SEKSUELLE OVERGREP?
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Osloskolen Oslo VO Rosenhof Kurs 2
Heggelimodellen – helhetlig oppfølging i et livsløpsperspektiv
Utskrift av presentasjonen:

COS arbeid i en kommunal barneverntjeneste Laila Grønn-Jensen COS-P erfaringsseminar 04.12.2018

https://tv.nrk.no/serie/fleksnes/1981/FUHA03003981

En rød tråd…… COS er ikke «nok» for å møte utfordringene i familier barneverntjenesten arbeider med Hvordan sikre at COS ikke blir en «frittstående» intervensjon Metodeopplæring implementering evaluering

Min erfaring med COS-P Foreldre til barn 0-6 år Foreldre til barn 12 år og oppover Grupper for besøkshjem Grupper for fosterforeldre Grupper for nettverk i fosterhjem

Grupper for ansatte i barnehager Grupper for ansatte i skolen Grupper for ansatte i SFO Grupper for kollegaer Grupper for helsesøstre Grupper for miljøterapeuter i EM-tiltak

Individuell COS-P Kombinasjon av COS-P og COS-I Brukt COS-P i godkjenning/matching av fosterbarn og fosterhjem I samtale med ungdommen selv

Den tredelte hjernen

Toleransevinduet

Fotballbanen….

COS for ungdomsforeldre Mine erfaringer Hvordan arbeider de i Fjell barneverntjeneste

«Jeg har blitt lederen/den trygge forelder igjen «Jeg har blitt lederen/den trygge forelder igjen. i familien igjen, før var jeg redd ham. Det kan jeg fremdeles bli, og da blir jeg svak - men skjer nesten ikke lengre. Nå kan jeg ta kontakt med familieveileder til å hente meg inn igjen å ta igjen kontrollen. (ungdom) (fra PPT)» «Vi har fått hjelp til å bli mer sensitive og se bak atferden til barna våre. Fått mer forståelse for at vi har stilt for store krav til det eldste barnet vårt, men vi er nettopp begynt. Vi har en lengre vei å gå, ønsker å ha familieveileder med i ansvarsgrupper som støtte (fra PPT)» «Sønnen min sier at jeg har blitt verre etter at jeg gikk på kurs (cos-p). Han sier jeg er blitt mye strengere. Jeg tenker det handler om at før var jeg for svak og ikke en tydelig forelder – jeg er tryggere i foreldrerollen nå og i mitt ansvar for sønnen min og hans engstelse»  

Noen tanker fra ungdomsforeldre som har fått COS i gruppe eller individuelt Jeg vet hvordan jeg skal snakke til han og se han uten at det blir krangling – jeg leser han mye bedre. Før var jeg nesten redd han. Jeg ser han nå i den der sirkelen. Det er veldig bra. Før jul var det helt kaos her, sånn er det ikke lenger. Ja, han merker det – jeg er veldig rolig, jeg går ikke inn i kampene, jeg kan veilede i stedet. Jeg skrek og han skrek tilbake, han kunne bli voldelig – men nå er det ikke sånn. Det hadde bare ballet på seg og jeg hadde ikke orket mer, noen andre hadde måttet ta over. «før så jeg på ham som en drittunge, nå henter jeg meg inn igjen selv om han har gjort eller sagt dumme ting og jeg finner de gode følelsene. Nå vet jeg at han trenger meg hele tiden, selv om han ikke gir uttrykk for det (ungdom)»