Gruppeoppgaver.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Eller hvor gode er de til å beskrive smaken
Advertisements

 Kosthold i fokus  Butikkene blir bedt om å påvirke kundene til å spise sunt  Småbarna bestemmer hva familien skal spise til middag  Ungdom velger.
Grunnleggende ernæring
2. ninajohansenforskienvoksenopplæring 3D figurer av kvinne og mann finner du på denne siden:
POST 1 Hva betyr det at en vare er økologisk? a.At den er liten og litt skrukkete b.At den er framstilt i samspill med naturen, uten kunstgjødsel og sprøytegifter.
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
 Bygd opp på samme måte som planteceller, men med noen forskjeller  Har ikke cellevegg  Har ikke saftrom  Har ikke grønnkorn  Er det andre vesentlige.
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Kapittel 12. Det internasjonale samfunnet Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a.
Helsemyndighetenes arbeid med folkehelse. Myndighetene har det overordede ansvaret for folkehelsa Dette ansvaret skjer på en rekke områder: –Lover knyttet.
Syrer og baser - Stoffer med motsatt virkning. Syrer  Finnes i bær og frukt, men disse er svake syrer  Andre syrer er giftige og etser  Smaker surt,
Sosial kompetanse og empati. Sosial kompetanse Sosial: forholdet mellom mennesker Kompetanse: dyktighet Sosial kompetanse: evnen til å fungere godt sammen.
Energi og næringsstoff Energi tyder evne til å utføre arbeid, dvs rørsle og fysisk aktivitet. Maten blir til energi i form av varme. Varmen bruker vi til.
Omsorg. Omsorg Alle mennesker er avhengig av omtanke og omsorg fra andre.
LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger Skinnvotten Mus Rev Villsvin/gris Hare Frosk Bjørn Ride, ride ranke Bjørnen sover Små rumpetroll Med krøllet hale.
SKRIV EN FAGTEKST OM ET PORTRETT Vurderes i norsk og i kvalitet og dokumentasjon.
FN- Forente nasjoner Bilder og tekst hentet fra
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
SYRER OG BASER - STOFFER MED MOTSATT VIRKNING. SYRER FINNES I BÆR OG FRUKT, MEN DISSE ER SVAKE SYRER ANDRE SYRER ER GIFTIGE OG ETSER SMAKER SURT, ETSER.
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
Cellene – bitte små fabrikkbyer
Kapittel 9: Merkefølelser
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Forkurs Systemer.
Trygg mat og næringsstoffer
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Innvovatoriet i Tønsberg Bakkenteigen
Sett inn bilde av produktet her
Hverdag blant Santalene
Sett inn bilde av produktet her
Julekalender 2014 En meningsfull julekalender
Virkemidler - i reklame.
Dyreskolen Hei! Og velkommen til Dyreskolen :) Det fins mange forskjellige dyr. Noen dyr lever under vann, noen på land og noen dyr flyr i lufta. Noen.
Produktnavn.
Etter denne timen skal du kunne:
1 Egenomsorg og helse.
Korn, Frø og kornprodukter
KARBOHYDRATER.
Kapittel 32 Forholdet til læreren.
Hva vet vi om barn og smak
Smak på maten!.
Hva vet vi om barn og smak
Små endringer i kostholdet i riktig retning
Hva gir oss energi i maten
Planteceller og planter
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
MAI MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Juliusklubb klokken 09.30
Kapittel 23 Årstidene.
Vitaminer og mineraler
Kroppens byggesteiner.
Retoriske appellformer
MatMedSmak.
Alkoholikeren og første linje tjenesten
Tegn røttene til mosene og skriv her: 3 Tegn her:
EGG.
Spill Bridge 2 Kapittel 6: Unntak fra meldereglene.
Velkommen til foreldremøte
Fysisk og psykisk helse
Grønnsaker, frukt, bær og poteter.
«Å være sin egen bestevenn»
Morten H. Abrahamsen BI Stavanger
Vitaminer og mineraler
Fra celle til flercellet organisme
Tannhelseundervisning for innvandrere
Kroppens byggesteiner.
Sangtekstens innhold 5.-7.trinn
Utskrift av presentasjonen:

Gruppeoppgaver

Smak på maten Her er to gulrøtter, smak på begge og beskriv hvilke smaker/egenskaper dere klarer å identifisere. Hvilke egenskaper er det som skiller de to gulrøttene Dette kan gjøres med alle matprodukter, spesielt frukt og grønt er enkelt fordi det er lett å finne forskjellige produkter som smaker forskjellig Det er viktig å finne egenskaper som beskriver lukt, smak, munnfølelse, utseende og farge

26.12.2018

Godsaker fra naturen I gamle dager hadde mange lite penger og det var lite godteri å få kjøpt på butikken. Barna fant derfor på sine egne løsninger og fant planter i naturen som smakte godt (søtt og surt). Gi noen eksempler på naturens eget godteri Rabarbrastav med sukker Sisselrot Surblad Honning fra blomkarse og andre blomster 26.12.2018

Grunnsmakene finnes i naturen Hvilke grunnsmaker har vi og nevn flere eksempler på hver av dem som man finner ute i naturen 26.12.2018

Hvilke hoveddeler består maten av og hvorfor trenger vi disse? Noen stikkord: energi, byggesteiner for muskler, energireserver for siden, beskyttelse mot farer, hjelpestoffer for kroppen og sporstoffer 26.12.2018

Lag eksempler på små puff som kan gjøre at vi spiser riktigere List ting vi kan gjøre for at en spisesituasjon skal bli mer positiv og hvor det er lettere å gjøre riktige valg av mat 26.12.2018

Diskuter hva råvarepriser gjør med maten vår Hvorfor blir billigere mat ofte dårligere? Press på råvarer drar prisen i været, men for oss betyr dette lite. Hvorfor er dette mye verre i fattige land? Nevn flere årsaker til at det blir konflikter i verden? 26.12.2018