Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Julekalender 2014 En meningsfull julekalender

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Julekalender 2014 En meningsfull julekalender"— Utskrift av presentasjonen:

1 Julekalender 2014 En meningsfull julekalender

2 1. desember Hei! Jeg heter Elvira. Jeg er 7 år.
Dere har kanskje ikke sett meg før, for jeg har nettopp flyttet inn på New Hope. Det er litt rart å leve uten mamma og pappa, men jeg har fått meg en fin, stor familie her. Hver dag i desember vil jeg fortelle og vise deg litt av mitt liv på barnehjemmet i mombasa. Håper du liker det!

3 2. desember Dette er broren min Kevin. Han har ikke lært seg noe engelsk ennå, så han må snakke swahili. I dag skal han lære deg noen ord. Swahili er språket vi snakker i Kenya. Jambo = Hei Habari gani? = Hvordan går det? Asante = Takk Ndio= Ja Hapana = Nei Cheza mpira = Spille fotball Hvordan hadde det vært i klassen din hvis alle snakket forskjellig språk?

4 3.Desember Dette er skolen min!
For noen år siden gikk det bare 50 elever her. Etter hjelp fra dere i Norge har skolen blitt stor og veldig fin. I dag går det nesten 500 barn her. Hva tror du er forskjellen på en skole i Kenya og Lommedalen skole?

5 4. desember http://youtu.be/ntOLuojWEH4
Lillian er søsteren min, selv om vi ikke har samme mamma og pappa. Vi er også bestevenner! Sammen elsker vi å lære nye ting. Her har Lillian lært seg å telle på norsk. Trykk på linken nede til høyere så kan du se  Kan du telle på noen andre språk?

6 5. desember Her ser du hvordan det ser ut i landsbyen jeg bor.
Området heter Mishomoroni. Det er ganske frodig og grønt her når det har vært regntid. I mellom husene kan du finne både banantrær og mangotrær. Hva dyrker dere i Norge? Pleier dere å sanke inn deres egen mat?

7 Kunne du ønske du måtte ha skoleuniform på deg hver dag?
8. desember I Kenya må vi bruke skoleuniform hver dag. Noen ganger er det fint og andre ganger kan det være litt kjedelig. Kunne du ønske du måtte ha skoleuniform på deg hver dag?

8 Her har vi akkurat fått nytt sengetøy. Se så fint det har blitt!
9.Desember Her har vi akkurat fått nytt sengetøy. Se så fint det har blitt! Vi er 28 barn som bor på barnehjemmet. 17 gutter på gutterommet og 11 jenter på jenterommet. Noen ganger kunne jeg ønske jeg hadde et eget rom... Hva synes du er fordelen med å ha et eget rom? Er det kanskje bedre å dele?

9 10.Desember Gym er favorittfaget mitt. Men vi har ingen gymsal eller noe utstyr, så vi må bruke fantasien vår ute i skolegården. Trykk på linken under så kan du se! Hva ville du og klassekameratene dine ha gjort i gymmen uten gymsal og utstyr?

10 11.Desember Når vi skal handle mat, må vi dra på marked i byen. Hvis vi har fått penger av dere kan vi handle inn mat for flere måneder. Da kjøper vi ris, bønner, mais, linser, mel, sukker, og noen grønnsaker. Hvis vi er heldige, kan det hende vi får en frukt også. På barnehjemmet spiser vi nesten det samme hver dag. Hvordan er det i Norge? Kan dere velge hva dere vil spise?

11 12. desember Her ser du meg og søsknene mine med det kenyanske flagget. 12. desember er nasjonaldagen til Kenya. Da feirer vi frigjøringen fra Storbritannia i Nå er Kenya republikk, det betyr at vi har en president. Litt fakta: Innbyggere: Hovedstad: Nairobi President: Uhuru Kenyatta Språk: Engelsk og swahili Valuta: Kenyansk shilling Hvorfor feirer dere nasjonaldagen i Norge?

12 15. desember Selv om jeg bare er 7 år, må jeg holde orden på tingene mine selv. Jeg pusser skoene mine hver dag for at de skal se fine ut og vare så lenge som mulig. På søndager må jeg pusse dem ekstra godt, for da skal vi i kirken. Omtrent 80% av befolkningen i Kenya er kristne. Er du flink til å ta godt vare på dine ting? Hva gjør du hvis noe blir ødelagt?

13 16. desember I går fortalte jeg dere at jeg pusset skoene mine selv. Jeg må også vaske klærne mine selv og bære vann. Før vasket vi klær i baljer, men nå har vi fått vasker med vann i kranen  Vasker du klærne dine selv? Har du andre oppgaver du må gjøre hjemme?

14 17. desember Vi har ikke tilgang på like mye medisiner og legehjelp som dere i Norge. Det er veldig fint når vi får fylt opp medisinskapet vårt. Det er ganske trist å være syk uten en mamma eller en pappa i nærheten. Hvordan tror du det føles?

15 18. desember Det er alltid hyggelig når det kommer noen fra Norge på besøk. Da får vi litt ekstra oppmerksomhet og det er alltid noen overraskelser på lur. Marte Torill har vært her mange ganger. Til og med Anine har vært å besøkt oss. Hva synes du er det beste med å ha besøk?

16 19. desember Hver gang Heidi og Marte er på barnehjemmet lager de alltid fest for oss. Da kan vi få pizza, brus, frukt og godteri. Det er det beste vi vet! Hvis du vil se hvor glade vi blir kan du trykke på lenkene under. Hvor ofte får du brus og godteri?

17 God jul fra oss på new hope!
Her ser dere bilder fra vår julefeiring. Tusen takk for hjelpen dere gir oss! Stor klem fra Elvira og resten av New Hope familien!


Laste ned ppt "Julekalender 2014 En meningsfull julekalender"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google