Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
1
Smak på maten!
2
Mat er fellesskap Når franskmenn spiser snakker de om maten
3
matglede
4
Maten har egenskaper Smak Lukt Utseende Farge Tekstur/konsistens
Temperatur Lyd
5
Ingenting kommer inn i hjernen uten gjennom sansene
6
Å lære å bruke sansene og sette ord på opplevelsene er kognitiv trening
Det setter hjernen i stand til å begrepssette opplevelser Sensorisk underutvikling skaper mange problemer Mat er en meget viktig kanal for trening fordi den ikke stiller krav om et gitt kunnskapsnivå på forhånd
8
Involvering Vi vet at kognitiv læring ikke er nok, barn må delta aktivt for å endre atferd
9
Barn må ta på maten, delta i lagingen og lære å sette ord på opplevelsen
Dette er intelligensutvikling i praksis
10
Fem sanser
12
Smaken sitter på tunga Søtt, surt, salt og bitter Og umami
13
Hvor sitter smaken?
14
Vi kan lukte 3 mill lukter
Lukt tar opp mye plass i hjernen
15
Hva smaker kanel?
16
Lukt er en «primitiv» sans og den styrer mye atferd
Subliminal lukt kan styre atferd uten kognitiv bevissthet (hormoner)
17
Tekstur, konsistens, taktile opplevelser
18
Hørsel Lyden av et eple eller et knekkebrød er viktig
19
Farge
20
Hvis vi var skapt slik plassen sansene tar opp i hjernen
Munnen betyr mer enn kjønnsorganene Munn og nese tar mer plass i hjernen enn øynene Følelse (taktilt) er viktigst
21
Ingenting er i hjernen uten først å ha vært i sansene
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.