Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Alkoholikeren og første linje tjenesten

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Alkoholikeren og første linje tjenesten"— Utskrift av presentasjonen:

1 Alkoholikeren og første linje tjenesten
Erfaringskonsulent Frode Rivli

2 Alkoholikeren og de som er rundt han/hun.
Alkoholikeren ser alkoholen som en løsning. De som er rundt alkoholikeren ser alkoholen som ett problem. En alkoholiker som er tørrlagt og i tilfriskning ser alkoholikeren som problemet.

3 Når alkoholikeren kommer til fastlegen er det ?
Mange som kommer etter mye press fra pårørende. Andre ulike konsekvenser. Mange vil ha hjelp til å redusere/fjerne konsekvensene/slik at vi kan fortsette i løsningen våres. Noen av oss ser løsningen som et problem og vil ha hjelp. Ha hjelp med fysiske plager. Ha foreskrevet medisiner som minsker konsekvenser av alkoholen ,angst etc

4 Noen punkter som kan være verdt å reflektere over.
Gi informasjon om behandling, Lisa gruppen. selvhjelp grupper Anonyme Alkoholikere de har nød tlf Ikke være en mulig gjører, Altså ikke gjøre det lettere å være i alkohol løsningen. Øke konsekvensene hvis det er mulig. Det kan redde liv!! Ta gjerne en tlf til nærmeste pårørende og spør hvordan hun/han har det. De lider ofte mye mere en alkoholikeren. Bare nevn for alkoholikeren at det er en veldig dårlig løsning og hvilke konsekvenser den medfører. Familien har prøvd å over bevise han at det er en svært dårlig løsning i årevis uten å lykkes.

5 Han fikk beskjed av legen at han måtte ta avstand fra alkoholen ellers var det stor fare for livet !!


Laste ned ppt "Alkoholikeren og første linje tjenesten"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google