Samskipnadsmøte 2015 Seniorrådgiver Monja Marie Evdahl og

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Internasjonalisering av utdanning Stortingsmelding nr. 14 ( )
Advertisements

Kunnskapsløftet – hvordan skal det bli regional virkelighet? Kunnskapsminister Øystein Djupedal Regjeringens kontaktkonferanse med fylkeskommunene 7. mars.
Seminar 1. juni 2011 Norges Kreative Fagskole Avdelingsdirektør Joar Nybo Database for statistikk om fagskoleutdanning.
Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
Mulighetenes Oppland Hvilke lovverk bør du som rådsmedlem ha kjennskap til? En kort gjennomgang av de mest sentrale lovene.
Skogbruksplanleggingen framover – rapport fra en arbeidsgruppe
”Kvalitet i hver kvadratmeter” Hva er gode barnehageledere?
Landskonferanse IKVO 2010 Bjørn Holden IMDi Analyse og tilskudd
Velkommen til Kommunikasjonsmøtet 2013 Studentsamskipnadenes utfordringer – fra velferd til service KOMMUNIKASJONSMØTET 22.MAI 2013 LISBETH DYRBERG LEDER.
Eierskap og styring i høyere utdanning
Fordelingsnøkkel Fordeling •Utvalget bestemte seg for å navngi de ulike dimensjonene som: –68 %: Sportslig (tidligere kalt 68 %) –10 %: Kommersiell.
Statsbudsjettet 2008 Charlotte Rustad Nettverkskonferansen 11. oktober 2007.
Fylkeskommunenes forvaltningsansvar
Om kostnadsutviklingen i studentboligprosjekter Presentasjon av rapport til Kunnskapsdepartementet 2007 Samskipnadsrådet, Alta 15. oktober 2007 Avdelingsdirektør.
Private høyskolers rapportering til departementet
Noen utdanningspolitiske temaer i NPH-perspektiv Arne J. Eriksen sekretær for NPH.
Seminar om rundskriv F-20-07
Eksternfinansiert virksomhet F Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet.
| 1 Øyeblikkelig hjelp Prosjektdirektør Jon Hilmar Iversen Helsedirektoratet –
Tilskudd til private barnehager i 2011 Presentasjon private barnehager 10. februar 2011.
Oppfølging av studenter: Kontroll av registrering og betaling Det er nødvendig å føre kontroll med registrering av studenter hvert semester. Vi har rapportering.
Konferanse om fagskoleutdanning
Budsjettsituasjonen i landets kommuner. 2 Konsekvenser av statsbudsjettet – rådmennenes forslag til budsjetter i kommunene  Et utvalg(68) av kommunenes.
Signaler for rus og psykisk helse i Prop 1S og Meld. St. 30 – Se meg!
Presentasjon ved Knut Hove på allmøte
HVA BETYR STJERNØUTVALGETS FORSLAG I FORHOLD TIL FUSJONSPROSESSEN MED NVH? Terje Holsen.
Avd. direktør Joar Nybo, Kunnskapsdepartementet
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Fylkesnettverk for karriereveiledning i Nord-Trøndelag Namsos, april 2013.
Siste nytt fra NUFHS (Nasjonalt utvalg fagskoleutdanning i helse- og sosialfag) Aud Larsen leder.
Torbjørn Torsheim, Førsteamanuensis Universitetet i Bergen
Finansieringssystemet
Statsbudsjettet 2010 Avdelingsdirektør Joar Nybo 19. oktober 2009.
Anne Line Wold NPHs nettverkskonferanse 2009
NPHs arbeidsseminar 21. januar 2008 KDs tilskuddsbrev og institusjonelt strategiarbeid Avdelingsdirektør Erik Blom-Dahl.
Statsbudsjettet 2007 Direktørmøte 12. oktober 2006 Strategidirektør Bård Øistensen.
Rapportering av fagskoledata til DBH Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun. MUF-konferansen 2013 Color Magic 27. november 2013.
IKVOs landskonferanse oktober 2006 Voksenopplæringens plass i det kommunale integreringsarbeidet Statssekretær Libe Rieber-Mohn.
1 Kommuneproposisjonen 2006 – Levanger formannskap Kommuneproposisjonen 2006 Utdrag av departementets presentasjon for fylkesmennene Noen tabeller.
Finansieringssystemet for universiteter og høyskoler
Nils Olai Heimark1 Gjennomgang av studentsamskipnadsordningen Gruppens helhetlige konklusjon er at: ”Studentsamskipnaden er en velegnet organisasjonsform.
Evaluering av publiseringsindikatoren Oppfølging fra Det nasjonale publiseringsutvalget Vidar Røeggen Seniorrådgiver Universitets- og høgskolerådet.
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
Om Kunnskapsdepartementets bruk av CRIStin-data
Fagskoleutvalget André Kristiansen Fagskoleutvalget, sekretariatet 22. september 2014.
Utfordringer for Universitets- og høyskolesektoren Per Botolf Maurseth, Innledning UHRs direktørskole
Finansiering av grunnutdanning i helseforetakene v/seniorrådgiver Helga Festøy.
Samordnet praksis for budsjettering og regnskapsføring av forsknings- og utviklingsprosjekter innen helse Presentasjon i møte for Nasjonal fagstrategisk.
Agenda: –Kort om Utdanningsdirektoratet –Rammen for møtet –Føringer i St. prp. nr. for 2009 – KOSTRA-grunnlaget 2007 – Presentasjon av satsberegningene.
Presentasjon av problemstillinger til utvalgsmøte Sekretariatet i samarbeid med utvalgsleder Norges forskningsråd.
Strukturreform i universitets- og høgskolesektoren Hva med KHiB? KHiB seminar
Fagdag om Startlån Bodø 12. mai 2011 Startlån i praksis i Bodø kommune.
Nytt og nyttig fra Stiftelsestilsynet Stiftelsesforum i Trondheim – 18.sept 2014 Øystein Fosstvedt, seniorrådgiver.
Tittel Molent lam aut que et auditas perorum voloremo ommodis ant ommod ut aturiatas et officiaspe rerum voluptat. Digitalisering for kvalitet: Hva må.
Landbruks- og matdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 4 Landbruks- og matdepartementet ©Torbjørn Tandberg Henriette Evensen og Guro Bolstad Fagsamling,
Forvaltningsreformen – Konsekvensene for fagskolene Fagopplæringssjef Gunnar Pedersen.
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 4 Kunnskapsdepartementet LMU-forum 2016 Tromsø 20.oktober Bodil Marie Olsen.
Kommuneøkonomikonferansen 2016 – Trond Erik Lunder
Nye forskrifter - på vei mot en kvalitetsmelding
Pilotering av tilsyn Introduksjonsprogrammet Gro Sevheim, rådgiver
Lisbeth Dyrberg Leder av Samskipnadsrådet ORGANISASJONSSAKER.
BUDSJETT 2008 Prosess Budsjettforslag
Revisjon budsjettfordelingsmodell IMB
Ny tilskuddsordning for fagskoleutdanning
Fylkeskommunal tilskuddsforvaltning
Nettverksmøte for fagskoletilbydere i helse- og sosialfag
Direktørmøte i Tønsberg Bård Øistensen Strategidirektør
Ny finansieringsmodell til private barnehager
Studentboligbygging – en brukbar krisepakke?
Folkehelse som regionalpolitisk satsingsområde
Utskrift av presentasjonen:

Samskipnadsmøte 2015 Seniorrådgiver Monja Marie Evdahl og Seniorrådgiver Øystein Holmedal-Hagen Haugesund 13. oktober 2015

Statsbudsjettet 2016 Post 74 Tilskudd til velferdsarbeid 21.09.2018

Fordeling av post 74 for 2015 A- konto utbetaling for første og annet halvår er utbetalt. Den endelige fordelingen av posten vil finne sted innen utløpet av 2015. For 2015 er det ikke øremerkede midler til studentbarnehagene, men det vil bli tatt hensyn til studentbarnehagene i tråd med tidligere fordelingsnøkkel. Fordelingen knyttet til studentbarnehagene over kap. 270 post 74 videreføres i 2016. 21.09.2018

Sammenslåing av studentsamskipnader Meld. St.18 (2011-2015) Konsentrasjon for kvalitet – strukturreform i universitets- og høyskolesektoren. Organiseringen av studentsamskipnadene vurderes i sammenheng med endringer i strukturen i universitets- og høyskolesektoren. Det ansees som hensiktsmessig at en institusjon i utgangspunktet kun skal betjenes av én studentsamskipnad. 500 000 kr i tilskudd + beholder grunntilskuddet gitt over de kommende tre årene som om studentsamskipnadene ikke var sammenslått   21.09.2018

Post 75 Tilskudd til bygging av studentboliger

Finansierings/og budsjetteringsmodellen for studentboligbygging Kostnadsrammene og tilskuddsatsen videreføres. (800 000/300 000 og 700 000/ 240 000). Budsjetteringsmodellen for tilskudd til bygging av studentboliger ble endret i 2015 slik at man nå følger kontantprinsippet (20 – 60 – 20 over tre år). Kommer til uttrykk gjennom tilsagnsfullmakten som er på 617,2 mill. for 2016 – dekker opp for nye og tidligere gitte tilsagn. 21.09.2018

Studentboligtilskudd for 2016 Invitasjon til å søke om tilsagn om tilskudd til studentboliger for 2016 er lagt ut på vår nettside. Det vil bli lagt vekt på godt gjennomarbeidede prosjekter med mulighet for snarlig oppføring. Frist på én måned Fordeling av tilskuddene på nyåret. 21.09.2018

Fagskoler og studentsamskipnader Studentsamskipnader og fagskoler må være enige om tilknytning til studentsamskipnaden. Forslag i NOU 2014:14 Fagskolen – et attraktivt utdanningsvalg: "Utvalget foreslår at departementet foretar en gjennomgang av fagskoleloven og studentsamskipnadslovgivningen med siktemål å innføre pliktig medlemskap for fagskoler i studentsamskipnader." Stortingsmelding om fagskoler i 2016 21.09.2018

Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet Samskipnadsmøte 2015 Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet Haugesund, 14.oktober 2015

Tilskudd skal gå til formålet Tilskuddet skal bare brukes til tjenester til studentene ESA-dommen og segmentregnskap Halvparten av samskipnadene bryter statsstøtteregelverket Departementet vil følge dette opp i økonomiseminaret, i tilskuddsbrevet og gjennom kontroll Tittel på presentasjon 21.09.2018

Utnyttelse og verdibevaring av studentboligene 37069 hybelenheter med en gjenanskaffelseskost på ca 29 milliarder kroner Viktig med gode strategier for å sørge for høyest mulig belegg (samarbeid med inst.) Godt vedlikehold og renovering gir økt bokvalitet og bedre kapitalforvaltning. For mange boliger fases i dag ut Tittel på presentasjon 21.09.2018

Takk for meg!