Arbeidsrettede virkemidler

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
NETF’s kurs i arbeidsdeltakelse – Trondheim
Advertisements

Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Senter for yrkesrettleiing i Hordaland.
Attraktiv for arbeidsmarkedet!
NAV Hjelpemiddelsentral Hva kan hjelpemiddelsentralen bistå med for at flere med funksjonsnedsettelser kan delta i arbeidslivet ? Arbeidsmetoder og.
RAFT Prosjekt hørsel Leif Foss, NAV Lerkendal Marianne Simensen, NAV Sør-Trøndelag.
Virkemidler fra NAV Dialogen som verktøy NAV som støttespiller
Regelverk og tilbud i NAV sin regi Hvordan jobber NAV?
Utvikling av ny strategi for arbeidsdrift i kriminalomsorgen
Deltaking, inkludering og velferd
ASVL Fagkonferanse Hotell Bristol Oslo 20. – 21. oktober 2010 Læringsrommet – individuell kompetanseutvikling gjennom nettstudier og støtte i lokal attføringsbedrift.
Velferd i Norge: Arbeid, aktivitet og trygghet
Agenda - Prinsipper for bistand til brukerne - Rammeverk for arbeidsmetodikk i NAV - Arbeidsevnen i sentrum - Planer og velferdskontrakter - Tiltak og.
NAV-kontor NAV Rogaland
Koordinering og samarbeid NAV lokal og andre enheter
VOKSENOPPLÆRING OG REALKOMPETANSEVURDERING
MetARR Metodeutvikling – arbeidsrettet rehabilitering Jostein Stensrud Køhn Utvikling av faglig og metodisk tilnærming i arbeidsrettede rehabiliteringsløp.
Eldrid Hodneland Rasmussen
Videreutdanning i supported employment Målrettet og systematisk oppfølging til arbeidsgiver og arbeidssøker Videreutdanningen tilbys av Høgskolen i.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Kommunestyremøte Levanger 21. mai 2008 Jan Arve Strand NAV Partnerskap.
Jurist Lene Duesund Svendsen Seniorrådgiver Helene Kløcker
Samordning av NAV-tiltak for spinalskadde Prosjekt på St.Olavs Hospital Finansiert av NAV v.FARVE.
Arbeids- og velferdsetaten Arbeids- og velferdsdirektoratet Spesialenhetene Organisasjonskart fra NAV.
Arbeid med bistand Rapportering.
ARBEIDSRETTET REHABILITERING METODEUTVIKLING
”Få hjula i gang” 17 november 2011 Thon Hotel Ullevål Stadion
NAVs rolle i attføringspolitikken Ingar Heum Arbeids- og velferdsdirektoratet.
INKLUDERENDE ARBEIDSLIV
NAV Vestfold Organisering av Arbeids- og velferdsetaten og lokalisering av forvaltnings- og pensjonsenheter.
Orientering om NAV Drammens oppfølging av ungdom Helse og sosial- og omsorgskomiteen NAV-leder, Steinar Hansen Tirsdag 5. november, 2013.
Flyktningkonferansen 2008
Personalenheten - Fagopplæring Møte på opplæringssted Hensikt med møtet avklares i forkant Deltakere på møtet Lærling Instruktør Faglig leder Tjenesteleder.
Den vanskelige samtalen Rusforum i Nord-Østerdal
Arbeids- og velferdsforvaltningen
NAV-reform Arbeidsevnevurdering Arbeidsavklaringspenger
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
Arbeid er førstevalget
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
Muligheter og begrensinger når utdanning finansieres av NAV
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Tilrettelegging med TG som virkemiddel gir mennesker muligheter!
Prosjekt Aktiv ungdom 16-24
Samarbeid mellom NAV Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommune (NTFK) om opplæring for l ærekandidater og lærlinger med behov for tilrettelegging,
Kommunekonferansen 10. februar 2009 Status og samarbeid med kommunene ved Tor Saglie, Arbeids- og velferdsdirektør.
IA-avtalen IA, Side 2 Myndighetene Arbeidstakere Arbeidsgivere.
ET MED MULIGHETER Leder for NAV-ekspertgruppen Sigrun Vågeng Bedre brukermøter, større handlingsrom og tettere på arbeidsmarkedet.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
«Forsøk med NAV-veileder i videregående skole» er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og velferdsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet. Forsøket finansieres.
Prosjekt STIEN Lavterskeltilbud, kartlegging og tilrettelegging for minoritetsspråklige.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Barnog ungdom som pårørende, 2009 Barn som pårørende Spesialrådgiver/ spesialsykepleier Randi Værholm Kreftforeningen Barnog ungdom som pårørende, 2009.
Foto: Carl Erik Eriksson Mangfoldsrådet og Brukerutvalget : Hvordan kan NAV-kontorene i Trondheim sikre at flere flyktninger kommer i jobb?
SERVICEKLAGER FAKTA: En serviceklage er en klage på hvordan man opplever kontakten med NAV Statistikken over serviceklager er basert på registrerte klager.
Oppbygging NAV NAV lokalkontor NAV fylkesnivå
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Samhandling mellom kriminalomsorgen, NAV og kommune
NAV Andøy Hanne Martine Jacobsen 19. Oktober 2017.
Sundvolden NAV-veiledere i VGS.
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Behovs- og arbeidsevnevurdering
NAV Ålesund Ungdomsteam, Veiviseren og KVP
Bred eller smal – rund eller spiss og klar?
Hvordan tilrettelegge for elever med nedsatt funksjonsevne
Riktig hjelp på riktig sted
Nettverksmøte den
Studieforberedende uker ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold
Ungdom Samarbeidsavtale NAV – Fagopplæring om lærekandidater eller ungdom som har mål om grunnkompetanse.
NAV mulighetenes marked
INNOVI sitt hovedformål er å gi arbeidstilbud til personer som har, eller i nær fremtid ventes å få innvilget varig uførepensjon. Vi arbeider med spesiell.
Utskrift av presentasjonen:

Arbeidsrettede virkemidler NAV Vestfold Arbeidsrettede virkemidler Beathe Løver Tiltaksavdelingen NAV Vestfold

NAV enheter i Vestfold NAV Vestfold Fylkesledd 14 Kommuner NAV Kontaktsenter NAV Vestfold Fylkesledd NAV Hjelpemidler 14 Kommuner 14 NAV-kontor NAV Jobbservice NAV Arbeids- rådgivning NAV Arbeidslivs- senter NAV Vestfold er det overordnede leddet for NAV-kontorene og andre spesialenheter, merket med rødt. NAV Kontaktsenter og NAV Hjelpemidler er i samme styringslinje og er i tett samarbeid med NAV-enhetene, men egne resultatenheter. NAV klage- og anke, NAV Forvaltning og NAV Pensjon tilhører en annen styringslinje, men er de som fatter vedtak på vegne av NAV-kontor og andre enheter med ytelser/tjenester som krever en vedtaksmyndighet. NAV Klage- og ankeinstans NAV Forvaltning NAV Pensjon

Organisering av NAV Vestfold Fylkesdirektør Trine Heibø Holm Avdeling for fag og samfunn Toril Aas Avdeling for tiltak Hanne K. Sedberg Avdeling for admin. og HR Ellen Rivenes

Innsatsbehov Alle mottakere av tjenester fra NAV har et såkalt innsatsbehov. De arbeidsrettede tiltakene NAV kan tilby styres av hvilket innsatsbehov den enkelte har. Innsatsbehovet fastsettes gjennom en behovsvurdering og vedtas på lokalkontoret. Standard innsats Situasjonsbestemt innsats Spesielt tilpasset innsats Varig tilpasset innsats

A Arbeidslinja Fokuset og målet er å få flest mulig ut i arbeid De arbeidsrettede tiltakene skal bidra for å nå målet Varig tilpasset innsats Spesielt tilpasset innsats Situasjonsbestemt innsats Standard innsats A

Utdanning som arbeidsrettet tiltak Utdanning kan tilbys personer som har vedtak på at de har behov for spesielt tilpasset innsats fra NAV. Utdanningen skal vurderes som hensiktsmessig og nødvendig for at vedkommende skal komme i arbeid Veiledning, vurdering og motivering opp i mot kompetansehevende tiltak er en viktig del av NAV veiledernes oppgave. Utdanningen skal vurderes opp i mot den enkeltes ønske og behov, og skal sees i sammenheng med arbeidsmarkedet og muligheter for arbeid i etterkant

Utdanning som arbeidsrettet tiltak Utdanningen skal gjennomføres i Norge Utdanningen skal ikke være lenger enn 3 år (normert tid) Personer som tilbys utdanning via NAV skal være over 26 år Kostnaden på skoleløpet skal ikke overskride maksimal satsene for utdanning (I 2014 er disse: 60 700 kr på et år eller 121 200 kr på hele skoleløpet) Det er mulig å gjøre unntak fra overnevnte punkter, men det må i så fall være grunnlag for å gjøre unntaksvurdering opp i mot tiltaksforskriften.

Hvordan veiledes personer med tilknytning til NAV inn i utdanning? Hvilket mål har bruker for å skaffe eller beholde inntektsgivende arbeid (vil som oftest kunne være flere ulike typer yrker)? Hvilke tiltak/virkemidler er hensiktsmessige for at brukeren skal kunne sette seg i stand til å skaffe eller beholde et yrke bruker kan fungere i? Hvilket av de hensiktsmessige alternativene er nødvendig (skal være det som på korteste/rimeligste måte fører frem til arbeid)? Dersom det er utdanning som ansees som rett tiltak for vedkommende kan utdanningen innvilges

Hvilken oppfølging har vedkommende gjennom skoleløpet? NAV har som hovedregel oppfølging av personer under utdanning en gang i semesteret. Det varierer noe ettersom all oppfølging er individuell, men i de fleste tilfeller innhenter NAV karakterutskrift og uttalelse fra studenten på slutten av hvert semester. Dersom det er behov for ytterligere bistand fra NAV enn det som er avtalt ved oppstart av studiet, må studenten selv ta kontakt med sin saksbehandler

Hvilke utfordringer ser vi i forhold til de som har en finansiert utdanning fra NAV Valg av studieretning Utfordringer med gjennomføring Behov for tilrettelegging som ikke fanges opp Studenter som faller ut, uten at NAV får tilbakemelding Vanskeligheter med å komme ut i jobb etter fullført studie

Overgangen til arbeid etter endt utdanningsløp,- NAVs rolle Skal kalles inn til samtale det siste semesteret med fokus på jobbsøk og behov for bistand opp i mot jobbsøkningsaktiviteter Skal også i denne samtalen kartlegges behov for bistand i oppstart i arbeid, og iverksettes nødvendige tiltak

Ønske om mulighet for studieforberedende kurs NAV Vestfold og HBV har diskutert muligheten for å gjennomføre et studieforberedende kurs. Dette er kun på planleggingsstadiet. Et slik kurs ville kunne forberede og avklare arbeidssøkere som er aktuelle for og vurderer utdanning som et virkemiddel for å komme i arbeid. Gjennom et slikt kurs avklares motivasjon, gjennomføringsevne, studieretning og eventuelle tilretteleggingsbehov. Kurset bør avholdes før det er søknadsfrist på høyere utdanning, og dermed gi deltakeren en mulighet til å korrigere både utdanningsønsker og utdanningssted.

Hvilke arbeidsrettede tiltak har NAV som kan kombineres med utdanning? Arbeidspraksis i ordinær virksomhet (ved deltidsstudier) Arbeid med bistand Oppfølging Mentor Tilretteleggingstilskudd for arbeidssøker Hjelpemiddelsentralen har også mange virkemidler som kan benyttes Tiltak/ virkemidler eller hjelpemidler som NAV skal dekke må være avklart med NAV i forkant av oppstart

Hvilke tiltak har NAV som kan bidra i overgangen til arbeid? De tidligere nevnte tiltakene kan fortsatt benyttes. I tillegg kan NAV bistå med følgende tiltak i overgangen mot arbeid: Jobbsøkerkurs Lønnstilskudd Arbeidspraksis i ordinær virksomhet

Hvilke tiltak kan NAV tilby generelt På NAV.no ligger det god oversikt over tiltak NAV kan tilby https://www.nav.no/no/Person/Arbeid/Oppfolging+av+arbeidssokere/Tiltak+for+a+komme+i+jobb

Rett person i rett tiltak til rett tid Tiltak er et knapphetsgode, og det er NAV veileders vurderinger som avgjør hvem som skal tilbys tiltak. Tilretteleggingsgaranti er det ingen begrensninger i forhold til. Det er klageadgang på tiltak man blir tilbudt, men man kan ikke klage på grunnlag av at man ikke blir tilbudt tiltak Det er alltid en prioritering og vurdering hvem som skal tilbys tiltak. NAV har stort fokus på at vi skal ha rett person i rett tiltak til rett tid, for å hjelpe flest mulig ut i arbeid og for å få avklart den enkeltes situasjon.