RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elsie Brenne, prosjektleder, kst. folkehelsesjef
Advertisements

Det er MIN kropp det gjelder! Et sunnere liv for jenter og kvinner med somalisk kulturbakgrunn Pilotprosjekt høsten 2009.
Forum for Sandnes som sunn by 10. juni Rogaland arboret Sakliste: •Referat fra møte •Ny plan for integrering og inkludering •Kort pause.
Kommunal planstrategi.
Kommunal planlegging Orientering – Innherred samkommune – Samkommunestyret sak 16/04, – Johannes Bremer LEVANGER KOMMUNE KOMMUNAL PLANLEGGING.
Program Fauske kl – kl •Innledning v/ ordfører •Fauske 2025 – noen utfordringer og muligheter –Åke Holmstrøm –Gry Janne Rugås –Leif.
Idrettspolitisk dokument
Pause INFORMASJON FRA ADMINISTRASJONEN Rica Hotel Hamar 17. sept 2011.
- Hvordan bidra til helsefremmende samfunnsutvikling i kommunene?
Planer, ideer og visjoner
Frivilligpolitikk i Askim
Universell utforming og folkehelse. Helse i plan som verktøy •Femårig utprøvingsprosjekt i samarbeid mellom MD og Sosial og helsedirektoratet –oppfølging.
Levanger kommune enhet Velkommen! Bunntekst 1. Levanger kommune enhet Bunntekst 2 Kommunedelplan oppvekst Hvorfor lager vi kommunedelplaner? Behov for.
Bystyrets forventninger og rammer Fornye og forankre bystyrets visjon, ambisjoner og strategier fra 2003/2007 Tilrette for en grunnleggende debatt om.
Kommunedelplan oppvekst – mot 2020
Undring! Hvorfor er det slik? Må det være slik? Er det for sent å gjøre det som klokt er….
BMS på gausdøl BUKERUNDERSØKELSER DIALOG VIRKSOMHETSSTYRING
«Sammen om Kvalitet» Informasjon om kvalitet, kvalitetssystem og avvikssystem Kurs tillitsvalgte Utdanningsforbundet 23.mai 2013 Kjell Meen, kvalitetssjef.
Fysisk aktivitet og sunn livsstil
Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.
FRIVILLIGHETSMELDING Hedmark fylkeskommune 1. Verbalforslag årsbudsjett 2011 “Fylkestinget ber fylkesrådet utarbeide en frivillighetsmelding med fokus.
Folkehelsearbeid Nasjonale mål og prioriteringer for kommunene i 2010 Kristiansand
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
Kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet Se veileder V-0798 under Publikasjoner på
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
”Fredrikstad-idretten mot 2010” Hovedmålsetting Fredrikstad-idretten har som mål å opprettholde og styrke et allsidig og mangfoldig tilbud gjennom idrettslagene,
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Østfold Idrettskrets Strømstad, 23. oktober 2010 Per-Kristian Dahl ordfører i Halden Norge starter i Halden.
Ny plan- og bygningslov – ny struktur Planlegging i kommunen med fokus på kulturlivet Arild Axelsen, plan- og bygningssjef Frosta kommune Leder Frosta.
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Spillemidler til idretts-, nærmiljø og friluftsanlegg. Høstseminar 2011 – Asker idrettsråd.
SLT Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak blant barn og unge.
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
Idrettsrådets ansvar og rolle
Ullensaker Idrettsråd Handlingsplan NIF’s strategier ”de 11 løfter” Handlingsplanen 2005 – 2007 til Ullensaker Idrettsråd tar utgangspunkt.
Folkehelseplan (kommunedelplan) for Aurskog-Høland kommune
”What you measure is what you get” Gardermoen 31. Januar 2002
HARSTAD KOMMUNE Bergseng Skole 1 Nasjonal Erfaringskonferanse - BMS.
Regionale forskningsfond
Innherred samkommune 1 KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL 28. februar 2008 Berit Hakkebo.
Planstrategi og planhierarki
Høring kommunedelplan folkehelse
1 Fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Sør-Trøndelag Mål og retningslinjer for anleggsutvikling Revidering Handlingsplan for Fysisk aktivitet.
KIF-planens innhold og formål Innspill til Handlingsprogram Kommuneplan Kunnskapsgrunnlag Kartvedlegg Vedlegg fra Asker Idrettsråd Strategier, mål og.
Samarbeid ordfører og rådmann Fast møte hver mandag Forarbeid til møter Etterarbeid etter møter Løpende avklaringer rundt representasjon og deltagelse.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Ungdomssatsinga til Nordland fylkeskommune. UNG i Nordland Hva? Hvem? Hvor? Hvorfor? Hvordan?
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
KOMMUNAL PLANSTRATEGI – ERFARINGER. Pbl § 10 – 1 « […] Planstrategien bør omfatte en drøfting av kommunens strategiske valg knyttet til samfunnsutvikling,
Regional plan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Akershus
SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.
Kommunal planstrategi
Kommuneplanen – samfunnsdel og økonomi
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
Hvordan står det til med…
Fylkesordførar Jenny Følling
Effektiv kommunal planlegging Oversiktlig plansystem med klar arbeidsdeling mellom plannivåene og plantypene Rådmannen må se kommunal planstrategi.
Tips, råd og verktøy til kommunenes planstrategier
Kulturstrategi for Hedmark fylkeskommune
Plan for universell utforming i Asker kommune
Idrett er vinnere – og mye mer Deltakelse og samarbeid Bringer mennesker sammen, uavhengig av bakgrunn Å vinne, og å delta. Best i toppen, flest i.
Jevnaker kommune, May-Britt Nordli

Å veve sammen et samfunn: sosialøkologi i nærmiljøet
Idrett i Skedsmo; Idrettens innspill til kommuneplanen
Seminar med partiene 14. november 2018
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Larvik - årets kulturkommune?
Utskrift av presentasjonen:

RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV 17.09.2018

Kommuneplan/Bystrategi 2036 Kommuneplan/Bystrategi Hovedplan: Fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv. Strategi -Samfunnsdel Prioritering Nåsituasjon -Ønsker/behov -Fakta Økonomi -Rammer iht ØP

Friskus – byen som er best på folkehelse Globus – den internasjonale byen som er best på utdanning og innovasjon Inspiritus – byen som er best på kultur og opplevelser Relevante innspill i medvirkningsprosessen: arenaer for aktivitet, Frivillighet i fokus, samfunnsutvikling og holdninger, Videre grøntutvikling 17.09.2018

Kommuneplan/ planverk Økonomiplan Mål og resultatstyring (MRS) Virksomhetsplan Brukere Med-arbeidere Økonomi Balansert målstyring (BMS) Folkehelse Samfunnssikerhet Bystrategi Arealplan 4. Årig handlingsplan for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv Bynært friluftsliv Helhetsplaner i Idrettsparkene Premisser Miljø Mangfold og inkludering Lover og regler

Ny visjon og nye mål skal analyseres i prosessen. Gjeldende plan: Visjon Drammen skal være den byen som tilbyr de beste muligheter for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv for alle og gjennom det styrke befolkningens trivsel og helse. Ny visjon og nye mål skal analyseres i prosessen. Delmål I Drammen skal det finnes et mangfold av aktiviteter og anlegg I Drammen skal skolen og skolens nærområde innby til fysisk aktivitet Drammen skal ha et mangfoldig, miljøvennlig og helsefremmende friluftsliv 17.09.2018

Målgrupper iht gjeldende plan Endringer i visjon og mål kan gi andre målgrupper. Barn og unge generelt De som i dag er inaktive Jenter Flerkulturelle De med betalingsvansker

Medvirkning Ekstern arena Administrasjon Intern arena Tverrfaglig kommunal rådgivergruppe Prosjektgruppe Idrettsanlegg Nærmiljøanlegg Anlegg for friluftsliv Styringsgruppe Politisk forankring - saksordførergruppe 17.09.2018

EKSTERNE BRUKERGRUPPER INTERNE VIRKSOMHETER Drammen idrettsråd Friluftslivets representant Ungdomsrådet Minoritetsrådet Eldrerådet Buskerud fylkeskommune Buskerud Idrettskrets Representanter fra elevråd FAU på skolene Andre relevante aktører INTERNE VIRKSOMHETER VNI – (prosjektledelsen) Helse Skole Byplan Byprosjekter Kart og geodata Kultur Barnetalsperson Frivillighetssentralene Rådmannens stab 17.09.2018

17.09.2018

17.09.2018

Tilrettelegging: Anlegg i bydelene Gode aktivitetstilbud for alle Spesialanlegg for hele byen Gode aktivitetstilbud for alle Anlegg for idrett, friluftsliv og nærmiljø = 4- årig prioritert anleggsplan 17.09.2018

Vi reviderer planen for arbeidet: Innspillene er dokumentert i referatet som ble laget etter møtet. Inneholder konkrete ønsker om tiltak/anlegg, men også generelle fokusområder for å skape aktivitet. 17.09.2018

Forventet resultat: Anleggsplan for 2013 - prioritert liste for søknad om spillemidler. Klar høsten 2012 Samfunnsdel rullert. Våren 2013. Ny 4 års anleggsplan klar våren 2013. Rulleringen koordineres med oppstart av arbeidet med ny kommuneplan og bystrategiarbeidet. Konklusjon: Arbeidet blir noe mer omfattende og trekker ut noe mer i tid enn først forutsatt. 17.09.2018

Fordeler ved å tilpasse prosessen: Følger prinsippet om at temaplaner utarbeides etter at strategien er vedtatt og kommer i ”takt” med kommuneplanarbeidet. At vi kan få med føringer fra bystrategien Vi får en komplett plan og helhetlig prosess med god forankring At samfunnsdelen i planen gir føringer for handlingsdelen Unngå risikoen for å måtte revidere planen en ekstra gang i planperioden Lette samordning mot andre sektorer, slik som skole Mindre ressursbruk for både kommune og de som medvirker Planen kan vurderes opp mot de krav søknadsprosessen for OL 2022 stiller til samarbeidskommunene 17.09.2018

17.09.2018

17.09.2018