Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene. 2

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til nytt skoleår 2015/16
Advertisements

Den grunnleggende ferdigheten å kunne regne Introduksjon.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
«Byen» - et læringsspill for elever i ungdomsskolen om samfunn, skatt og arbeidsliv.
1 Naturfag i norsk skole Besøk fra Danmark 1. februar 2016 Anders Isnes Naturfagsenteret.
FORELDREMØTE 8. TRINN Rådgiver –Thomas Kvalvik & Siri Myhren Petersen Emne: Nye fag på 8. trinn.
Ludvigsenutvalget NOU – fremtidens skole Hovedspørsmålene i utredningen er følgende: Hvilke kompetanser vil være viktige for elevene i skolen,
STUDIESPESIALISERING ● PROGRAMOMRÅDE FORMGIVNINGSFAG ● SSP FO.
Ny læreplan for grunnskolen Kunnskapsløftet  Bygger på L97  Generell del lik  Læringsplakaten.
ELEKTRO PRAKSISDAGER HØST Dine mål og muligheter ›Alle løpene i programområdet fører fram til yrkeskompetanse. Det er mulig å oppnå yrkeskompetanse.
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene?
Eilert Sundt videregående skole
Engebråten tilbyr følgende valgfag på 8. trinn:
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Studieveien.
Våre familier Skoleåret 2017/2018 Framtid - Samspill - Skaperglede.
Velkommen!.
Informasjon om fagvalg 8 trinn
Å finne fagets kjerne -dybdelæring og kritisk tenking
Foreldremøte november 2017.
Tverrfaglig uke for LUT
Ny læreplan… Høst 2017.
Idrettsfag (IF) Kunst, design og arkitektur (KD)
Vurdering for læring -erfaringsdeling
Informasjon til vg2 Valg for neste skoleår.
Informasjon til vg1 Valg for neste skoleår.
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Velkommen til foreldremøte 9. trinn
Fagartikkel Hvordan arbeide med et kapittel i Fabel. Anne-Grete Fostås
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Informasjon om fagvalg ST vg1
Fagfornyelsen og kjerneelementer i fag
Orientering om fagvalget for 3. klasse skoleåret
Presentasjon av Kine Vålbekk
Naturfaglig kompetanse B – Samarbeid
Reiseliv og språk © Leena Pedersen, Vadsø.
Velkommen til Osloskolen
Hetland videregående skole
Bruk av muntlig i fremmedspråk- klasserommet
Fagfornyinga Innleiing på samling for Utdanningsforbundet og KS i Trøndelag 16.mars 2018 Av Torbjørn Ryssevik, spesialrådgjevar i Utdanningsforbundet.
Presentasjon av vårt nye undervisnings-materiell
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Begrepsforståelse i matematikk B – Samarbeid
Oppgavene løses kommunevis, eller pr bord dersom kommunen deltar med flere enn 10 personer Velg oppgave 1, 2 eller 3! Disse er sendt ut på e-post med link.
Fagfornyelsen Vi skal fornye læreplanene ved å gjøre dem mer relevante for framtiden. Fagene skal få mer relevant innhold, tydeligere prioriteringer.
Fagfornyelsen i grunnopplæringen og de tre tverrfaglige temaene
Hvilke planer har vi på vår skole?
Fagfornyelse: ny læreplan i morsmål for språklige minoriteter Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020: LK2020 Aleksandra Kuźnik.
Nye fag på 8.trinn Fremmedspråk/engelsk fordypning/arbeidslivsfag
FAGVALG KUNST, DESIGN OG ARKITEKTUR EDVARD MUNCH VIDEREGÅENDE SKOLE
Fagfornyelse: ny læreplan i morsmål for språklige minoriteter Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020: LK2020 Aleksandra Kuźnik.
FAGVALG EDVARD MUNCH VIDEREGÅENDE SKOLE
Fagfornyelsen Hva skal fornyes og hvorfor
Vg1 Studiespesialisering Onsdag 23. januar 2019
Fagfornyelsen og kjerneelementer i fag
Tverrfaglige tema.
Nå er de revidert!.
Nå er vi spente!.
Bruk av muntlig i fremmedspråk- klasserommet
LÆREPLAN I FELLES PROGRAMFAG I VG1 BYGG- OG ANLEGGSTEKNIKK
Digitale medborgere -Hva er det? -Og hvordan blir vi det?
Critical Literacies and Awareness in Education
Overgangen barnetrinn - ungdomstrinn B – Samarbeid
FAGFORNYELSEN hva innebærer det -hvordan jobber vi i Færder
Bli kjent med forsøkslæreplanene for FVO
Fagfornyelsen Høring av læreplanene 22.mai 2019
Læreplan i samisk som førstespråk
FAGFORNYELSEN hva innebærer det -hvordan jobber vi i Færder
Bruk av muntlig i fremmedspråk klasserommet
Norsk som skolefag og studiefag
Utskrift av presentasjonen:

Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene. 2 Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene? 2. utkast til skisser i kjerneelementer– 23. oktober 2017

Hva er fagfornyelsen? Vi ønsker dine innspill Vi har laget nye skisser til hva som kan være kjerneelementer i de ulike fagene. I arbeidet har vi jobbet videre med å komme fram til en tydeligere prioritering av hva som skal inn i læreplanene tverrfaglige temaer, relasjon til ny overordet del, grunnleggende ferdigheter og andre fag Vi fikk inn 1200 innspill på skissene i første runde. Skal vi lykkes i dette arbeidet, er vi avhengig av å få gode innspill gjennom hele prosessen fra alle som jobber med læreplaner til daglig. Hva er fagfornyelsen?

Frem til sommeren 2018 skal vi prioritere innhold i fag utvikle kjerneelementer i fag beslutte hvordan verdigrunnlaget og ny overordnet del skal integreres i fag utvikle og beslutte hvordan de grunnleggende ferdighetene og de tverrfaglige temaene skal integreres i fag finne ut hvordan teknologi, kreativitet, innovasjon og entreprenørskap skal integreres i faget finne ut hvordan læringsstrategier skal integreres i fagene utvikle god sammenheng i fag og på tvers av fag

Ny mulighet til å gi innspill Vi skal fornye alle fagene i grunnskolen og de gjennomgående fagene i videregående opplæring. I arbeidet med fagenes kjerneelementer har vi gruppert alle fagene i 15 grupper som vil dekke mange læreplaner. norsk samisk finsk som andrespråk naturfag fremmedspråk musikk kunst og håndverk/duodji kroppsøving arbeidslivsfag samfunnsfag, geografi, historie engelsk KRLE/religion og etikk matematikk mat og helse utdanningsvalg

Hva er fagfornyelsen? Fagene skal få mer relevant innhold tydeligere prioriteringer som gir mulighet for dybdelæring bedre progresjon og sammenheng i og mellom fagene Vi skal beholde dagens fag, men innholdet skal fornyes. Elevene skal lære på nye måter. Kritisk tenkning og refleksjon vil bli en viktig del av hva elevene skal lære, og de praktiske og estetiske fagene skal styrkes. Hva er fagfornyelsen?

Kjerneelementer er det viktigste i faget Fagets kjerneelementer er det elevene må lære for å kunne mestre og anvende faget det mest betydningsfulle innholdet elevene skal lære på skolen sentrale begreper, metoder, tenkemåter, kunnskapsområder og uttrykksformer i faget Kjerneelementer skal prege innholdet og progresjonen i læreplanene og bidra til at elevene over tid utvikler forståelse av innhold og sammenhenger i faget.

Spørsmål til de videre skissene til kjerneelementer I hvilken grad mener du at gruppen har kommet fram til en riktig prioritering i denne skissen? Hva mener du er de mest sentrale kjerneelementene i faget med utgangspunkt i denne skissen? Hvis du mener at andre kjerneelementer skal inn - hva mener du da skal tas ut? Synes du skissen ivaretar de tverrfaglige temaene - bærekraftig utvikling, demokrati og medborgerskap og folkehelse og livsmestring - på en relevant måte for faget? Det skal bli tydeligere hvilke sider av de grunnleggende ferdighetene, lese, skrive, regne, muntlig og digitale ferdigheter, som er relevante i faget. Hvordan synes du skissene ivaretar dette? Ny overordnet del beskriver verdigrunnlaget for skolen, og skal integreres tydeligere i fag. Hvordan synes du skissene ivaretar dette? Hva er fagfornyelsen?

Spørsmål til de videre skissene til kjerneelementer Innspill om samisk innhold Synes du skissene til kjerneelementer i de ulike fagene legger til rette for å inkludere samisk innhold, det vil si kunnskap om den samiske folkegruppa, om samisk språk, kultur og samfunnsliv? Innspill på tvers av fagene I læreplanverket skal vi få til god helhet og sammenheng i fag og på tvers av fagene. Har du noen innspill for å få til dybdelæring og sammenheng på tvers av fagene - basert på skissene? Hva er fagfornyelsen?

Hva er fagfornyelsen? Bli med å gjøre innholdet i skolen enda bedre! Vi ønsker gode innspill til prioritering i fag Du trenger ikke å svare på alle spørsmålene Send oss tilbakemeldinger på det du er opptatt av Les alle utkastene til fagene og send oss dine innspill: udir.no/om-udir/hoyringar Frist for å gi tilbakemelding: 10. november Hva er fagfornyelsen?