Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ELEKTRO PRAKSISDAGER HØST Dine mål og muligheter ›Alle løpene i programområdet fører fram til yrkeskompetanse. Det er mulig å oppnå yrkeskompetanse.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ELEKTRO PRAKSISDAGER HØST Dine mål og muligheter ›Alle løpene i programområdet fører fram til yrkeskompetanse. Det er mulig å oppnå yrkeskompetanse."— Utskrift av presentasjonen:

1 ELEKTRO PRAKSISDAGER HØST 2016

2 Dine mål og muligheter ›Alle løpene i programområdet fører fram til yrkeskompetanse. Det er mulig å oppnå yrkeskompetanse enten ved å ta allmennfaglig påbygging etter VG2, eller etter å ha tatt fagbrev. www.vil.bli.no www.vil.bli.no På Lier videregående skole gis det opplæring i 2 klasser Vg1 Elektrofag 2 klasser Vg2 Elenergi Du som velger elektrofag må kunne arbeide nøyaktig, sikkert og systematisk, og du bør være serviceorientert. Logisk tenkemåte og kreativitet er også viktig, både for å kunne løse konkrete oppgaver og for å utvikle nye produkter. Ofte er det et krav at du har godt fargesyn.

3 Utdanningsløpet ›Utdanningsprogrammet fører til et mangfold av yrker for installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer. Det stilles strenge krav til kvalitet, pålitelighet, sikkerhet og dokumentasjon. ›Går du inn på nettsiden vil.bli.no finner du mer info. om utdanningsprogrammet elektro og hvilke valgmuligheter du har til yrkes- og utdanningsveier.vil.bli.no ›Dagens samfunn er avhengig av en rekke elektriske systemer som må fungere. Systemer som leverer elektrisk energi, og systemer for styring og kommunikasjon brukes både i hjem og på arbeid. Uten elektriske og automatiserte systemer ville det vært vanskelig å oppnå ønsket kvalitet og pålitelighet på viktige områder, som olje- og industriproduksjon, luft- og jernbanetransport og helsestell. Disse kravene vil det være vanskelig å oppfylle uten kvalifiserte fagfolk til å installere og vedlikeholde systemene. ›Den teknologiske utviklingen i elektrofagene krever systemforståelse og evne til omstilling. Opplæringen i elektrofag skal utvikle den enkeltes evne til å se sammenheng fra idé til produkt og fremme helhetstenkning, analyse og system- og sikkerhetsforståelse. Opplæringen skal også fremme entreprenørskap og nyskapning, og bevisstgjøre om hvordan økologiske sammenhenger knyttet til elektriske systemer kan bidra til å sikre miljøet. ›Opplæringen i Vg1 elektrofag skal legge vekt på oppleving, refleksjon, innsikt og bevisste valg knyttet til de elektriske systemene. Sikkerhetsforståelse og grunnleggende forståelse for regelverk skal være sentrale elementer i opplæringen. Opplæringen skal fremme selvstendighet og samarbeid med andre i og utenfor eget fagområde. Videre skal serviceinnstilling og evne til å kommunisere med brukere, supportpersonell og kolleger ivaretas. ›Nøyaktighet, kreativitet og løsningsorientering i utførelsen av arbeidet skal også være sentrale faktorer. Opparbeidelse av grunnleggende planleggingskompetanse, systemforståelse og utvikling av læringsstrategier i virkelighetsnære, tverrfaglige læringsoppdrag skal danne grunnlag for videre fordypning og spesialisering på Vg2, og fungere som byggesteiner for en livslang læringsprosess.

4 Fagene du skal jobbe med på praksisdagen Data og elektronikksystemer ›Programfaget data- og elektronikksystemer omfatter enkle systemer for adgangskontroll, alarm, kommunikasjon, databehandling, lyd og bilde. Integrert i programfaget er kommunikasjon, helse, miljø og sikkerhet, entreprenørskap og bruk av standarder og digitale verktøy. Elenergisystemer ›Programfaget elenergisystemer omfatter enkle systemer for lys, varme, produksjon og distribusjon av elektrisk energi. Integrert i programfaget er kommunikasjon, regelverk, helse, miljø og sikkerhet og bruk av digitale verktøy Automatiseringssystemer ›Programfaget automatiseringssystemer omfatter enkle systemer for motorstyringer, reléstyringer, programmerbare logiske styringer og regulering. Integrert i programfaget er kommunikasjon, regelverk, helse, miljø og sikkerhet, mekanisk arbeid og bruk av digitale verktøy.

5 Oppgaver du får jobbe med på praksisdagen i Data og elektronikksystemer Data- og elektronikksystemer: Koble opp et anlegg for adgangskontroll etter ferdig tegning og dokumentere anlegget ved bruk av spesielt tegneprogram. Kompetansemål fra læreplan for vg1 Elektro: Montere, sette i drift og dokumentere systemer for adgangskontroll. Læringsmål: Gjennom arbeid med denne oppgaven skal du få kjennskap til hvordan du kobler opp et anlegg for adgangskontroll og få kjennskap til hvordan og hvorfor du dokumenterer et slikt anlegg.

6 Oppgaver du får jobbe med på praksisdagen i Elenergisystemer Elenergisystemer: Koble opp et anlegg for lysstyring etter ferdig tegning og dokumentere anlegget ved bruk av spesielt tegneprogram. Kompetansemål fra læreplan for vg1 Elektro: Montere, sette i drift og dokumentere systemer for lysstyring. Læringsmål: Gjennom arbeid med denne oppgaven skal du få kjennskap til hvordan du kobler opp et anlegg for lysstyring og få kjennskap til hvordan og hvorfor du dokumenterer et slikt anlegg.

7 Oppgaver du får jobbe med på praksisdagen i Automatiseringssystemer Automatiseringssystemer: Koble opp et anlegg for motorstyring etter ferdig tegning, testkjøring og dokumentere anlegget ved bruk av spesielt tegneprogram. Kompetansemål fra læreplan for vg1 Elektro: Montere, sette i drift og dokumentere systemer for motorstyring. Læringsmål: Gjennom arbeid med denne oppgaven skal du få kjennskap til hvordan du kobler opp et anlegg, kjennskap til hvordan og hvorfor du må dokumentere et slikt anlegg.


Laste ned ppt "ELEKTRO PRAKSISDAGER HØST Dine mål og muligheter ›Alle løpene i programområdet fører fram til yrkeskompetanse. Det er mulig å oppnå yrkeskompetanse."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google