Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Studieveien.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Studieveien."— Utskrift av presentasjonen:

1 Studieveien

2 Nye mål for barnehagen og skolen i Oslo – en felles oppvekst- og kunnskapspolitikk
Mål 6: Elevenes grunnleggende ferdigheter, dybdekompetanse i fag og evne til å skape, tenke kritisk, forstå, lære og utforske på tvers av fag skal utvikles gjennom hele skoleløpet. Mål 7: Flere elever og lærlinger skal fullføre og bestå videregående opplæring og være godt forberedt til høyere utdanning og arbeidsliv.

3 «Yrkesveien» og «Studieveien» – utviklingsstrategier for videregående opplæring i Oslo
Oslo kommune Oslo kommune Studieveien Byrådets strategi for studieforberedende utdanningsprogrammer i videregående opplæring Yrkesveien Byrådets strategi for fag- og yrkesopplæringen i Oslo 2016 2018

4 Studieforberedende utdanningsprogrammer i Osloskolen
23 videregående skoler med studieforberedende utdanningsprogrammer elever i videregående opplæring, 80 prosent søker studieforberedende Fordeling på studieforberedende utdanningsprogrammer: elever på utdanningsprogram for studiespesialisering 678 elever på utdanningsprogram for idrettsfag 677 elever på utdanningsprogram for musikk, dans og drama 160 elever på utdanningsprogram for kunst, design og arkitektur (ny 2016) 874 elever på utdanningsprogram for medier og kommunikasjon (ny 2016) 83,6 % har fullført og bestått etter fem år (85,7 % i Norge)

5 Muligheter Studieforberedende bør lære av yrkesfag – faglig spesialisering, praksis og samhandling med omverdenen (f.eks. universiteter, høgskoler og arbeidsliv) Elevene bør utfordres til å gå mer i dybden (ref. TIMSS Advanced 2015) Elevene bør bli bedre forberedt på hva som kreves i en studiesituasjon (ref. NIFU-studie)

6 Mangler ved elevenes studiekompetanse
Selvstendige arbeidsmåter Ferdigheter i skriftlig fremstilling og akademisk skriving Kapasitet til å lese store mengder tekst og strukturere denne Evne til kritisk tenkning Grunnleggende fagkunnskaper Interesse og motivasjon for å lære Evne til å orientere seg og få klarhet i hva som kreves i studietiden.

7 «Studieveien» – foreløpige strategiområder
Oslo kommune 1. Teknikk – studieferdigheter Elevene skal forberedes til å bli studenter, trene studieteknikk og bli bedre kjent med hva som kreves i studier og akademisk og profesjonsrettet arbeid. 2. Dybde – dybdekompetanse Elevene skal stimuleres til å fordype seg, ta fag «til topps» og få mulighet til å møte fagområdet sitt i høyere utdanning og arbeidslivet allerede i videregående opplæring. 3. Profil – faglige profiler på skoler/linjer Skolene skal få tydeligere profil, sterkere fagmiljøer og flere samarbeidspartnere. Studieveien Byrådets strategi for studieforberedende utdanningsprogrammer i videregående opplæring

8 Prosess Utvikles med utgangspunkt i faglige anbefalinger fra Utdanningsetaten, relevant forskning og en åpen og involverende prosess. Strategien legges frem 1. halvår 2018

9 Til diskusjon Hvor godt forberedt opplever dere at elevene er på studier ved Universitetet i Oslo? Hvordan kan Osloskolen gjøre elevene bedre forberedt, både når det gjelder studieteknikk og dybdekompetanse? Hvordan kan vi etablere et tettere faglig samarbeid mellom videregående skoler og institutter/fakulteter ved Universitetet i Oslo (innenfor felles fagområder)? Hvordan kan Universitetet i Oslo og Oslo kommune samarbeide i utviklingen av «Studieveien»?

10 Studieveien


Laste ned ppt "Studieveien."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google