Massehåndtering og kulturminner

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forskrift om konsekvensutredning - KUF
Advertisements

Hvorfor det - hva snakker vi om?
UU og Fylkesmannens rolle
AREALPLANLEGGING ETTER PBL
Standardisering av reguleringsbestemmelser – Innherred samkommune.
Saksbehandling i ht Plan- og bygningsloven
Ny plan- og bygningslov og nye muligheter for uu-arbeidet
Nyere tids kulturminner i kommuneplanens arealdel
Grimstad kommune Planbehandling - ønsker og praksis -
Tidsfrister i planleggingen
Arkitektbransjens erfaringer og opplevelse av prosessen
BEHANDLING AV BYGGESØKNADER I MARKA
Samarbeidsavtale mellom Plan- og bygningsetaten og bydelene
Samspill mellom de nye plantypene
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Ansvarlig søkers rolle i byggesaker
Reguleringsplaner.
Ny plandel i plan- og bygningsloven. 2 Miljøverndepartementet februar 2008 Ny plandel i PBL Ny plandel av plan og bygningsloven Lovforslaget lagt fram.
Royal Norwegian Ministry of the Environment Frist for behandling av private forslag om regulering12 uker Rapporteringsplikt i reguleringssaker som tar.
Nils Marstein Riksantikvarens rolle i byggesaker.
Elise Nordskag Rådgiver areal og plan Bykle kommune
Line Bårdseng rådgiver
Verktøy i pbl. Kulturminner, kulturmiljø og landskap.
§ 11-8 Hensynssoner Vise hensyn og restriksjoner for bruk av arealer
Planbestemmelser.
Ny plandel i plan- og bygningsloven
Bydelsseminar 2012 Plan- og bygningsloven
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Informasjon og nyheter: Ny plandel til plan- og bygningsloven Framtidens byer - Fornebu Seniorrådgiver Øyvind Aarvig.
Kommunale arealplaner
Søkerkurs for tiltakshaver Tirsdag  Går du med byggeplaner til sommeren? Vi inviterer til et enkelt ”søkerkurs” på ca 2,5 timer 20. mars og.
Plan- og bygningsloven
Barnehageseminar i Bergen, 16. april 2008
Forslag kommuneplanens arealdel Januar 2015.
Byggesaksbehandling Tiltak som krever søknad og tillatelse Tiltak som krever søknad og tillatelse, uten krav om ansvarsrett Tiltak.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Tema: Plan- og bygningsloven Veiledninger.
Reguleringsplaner OMRÅDE – OG DETALJREGULERING Grete Sildnes
Reguleringsplan - planprosess
Kommunens plikt til å forfølge ulovlige forhold
Mulighetenes Oppland Regional plan for Rondane - Sølnkletten Bygger på «Fylkesdelplan for Rondane» «Skal legges til grunn for regionale organers virksomhet.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Arealplanlegging Kommunestyret Fagområde - Plan Medarbeidere: Wenche Hagestuen Dale, kommuneplanlegger Gunhild Haugum, arealplanlegger - 2.
Foto: Bjørn Erik Olsen Forskrift om konsekvensutredninger for tiltak etter sektorlover – Akvakulturloven Elisabeth Karlsen 10. mars 2015.
Kommunedelplan for kulturminner og kulturmiljøer Høringsfrist: 31. mars.
Samfunnssikkerhet i ny plan- og bygningslov Geir Henning Hollup Fylkesmannen i Østfold.
Dialog i plansaker Bodø 21. april Pbl. § 1-1, andre ledd Planlegging etter loven skal bidra til å samordne statlige, regionale og kommunale oppgaver.
Fylkeskommunene ”Fra tjenesteprodusent til regional utviklingsaktør” – sykehusene over til staten Ansvarsreformen Regionreformen
Retningslinjer for planlegging og lokalisering av vindkraftanlegg Vindkraftseminar i Nordland 14. mai 2007 Jørgen Brun MD, Avd. for regional planlegging.
1 Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: –Samfunnsdel –Arealdel – «Arealplanen» Hensikt: Samordne den fysiske, økonomiske, sosiale, estetiske.
Forholdet til KULTURMINNER OG KULTURMILJØER i ny PBL (Plandelen) v/ Lars Ole Klavestad rådgiver/landskapsarkitekt Fylkeskonservatoren i Østfold.
Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser.
Arealforvaltning etter plan- og bygningsloven
Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: Samfunnsdel
Hva betyr helhetlig vannforvaltning for lokal forvaltning og saksbehandling? Rådgiver, Lars Ekker Nordland fylkeskommune/ vannregionmyndigheten i Nordland.
Regional plan for masseforvaltning i Akershus
Roller, offentlige planer og forvaltning - eller «Liv og røre i buffersonen» En plan-praktikers erfaringer og refleksjoner VERDENSARVFORUM 2016, TELEMARK.
Private aktører - veilednings- og kompetansebehov
Bryggen – Våre buffersoner og planer
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Markarådet 5. mai 2015 Bjørn Bugge 2015 Markarådet Mai 2015.
Områderegulering for Øvre Sem
1. LEDERUTVIKLING Fylkesmannen ansvarlig
Fylkesmannen i Buskerud
Seksjon byggesak.
UU og Fylkesmannens rolle
Hjemmelekse Nettverkssamling klimatilpasning Østfold
Av direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Hjemmelekse Nettverkssamling klimatilpasning Østfold
Vassdrag, flom og skred i arealplanlegging
Utskrift av presentasjonen:

Massehåndtering og kulturminner Trude Aga Brun Vestfold fylkeskommune 26.04.2017

Innhold Kulturminneloven og PBL Kulturminneloven Undersøkelsesplikten § kml 9 Søknadspliktige tiltak Behandling av saker Noen eksempler på kulturminner og massehåndtering

Kulturminneloven Definerer hva som er kulturminner Regulerer hva som er lovlig og ikke lovlig Regulerer hvordan tillatelse til inngrep kan skje Lovfester undersøkelsesplikten (§ 9)

Undersøkelsesplikten i kml § 9 «Ved planlegging av offentlige og større private tiltak plikter den ansvarlige leder eller det ansvarlige forvaltningsorgan å undersøke om tiltaket vil virke inn på automatisk fredete kulturminner på en måte som nevnt i § 3 første ledd, jfr. § 8 første ledd «.

Søknadspliktige tiltak «Alle tiltak som kan virke inn på automatisk fredete kulturminner…» kml § 8.1. Alle offentlige og større private tiltak Mindre private tiltak der kjente automatisk fredete kulturminner kan bli berørt Tiltak innenfor RPBA kulturmiljø Alle offentlige og større private tiltak : Reguleringsplaner/ byggesaker/ dispensasjoner Mindre private tiltak Tiltak innenfor RPBA kulturmiljø – må forankres i kommuneplan

RPBA kulturmiljøer Vestfold interaktivt kart på Vestfold fylkeskommunes nettsider I alt 37 miljøer helhet med landskapsrom_funnpotensial_kildeverdi_opplevelsesverdi_tidsdybde-egenart-variasjon

Aktuelle saker Offentlige og større private tiltak Kommuneplaner Retningslinjer/ bestemmelser om massehåndtering i RPBA kulturmiljø Reguleringsplaner og byggesaker Deponiområder (Midlertidige og langsiktige) Mindre private tiltak Søknader som omhandler massehåndtering Mindre private tiltak – det som er søknadspliktig

Saksbehandling Kulturminner berørt? Behov for feltundersøkelser? Muligheter for vern? Alle automatisk fredete kulturminner er av nasjonal verneverdi og skal primært bevares.

Utfall når det er kulturminner i et planområde Tas vare på i hensynssone Dokumenteres og fjernes (ved dispensasjon) Tas ut av planområdet Innsigelse Breimyr – Langemyr - E18 deponiområder – Bommestad-Sky

Utfall når kulturminner berøres i byggesak Finne nytt areal Kulturminnet dokumenteres og fjernes (ved dispensasjon) Tiltaket blir ikke realisert

Eksempelvis Utvidelse av deponiområde E18 Breimyr - Langemyr teina