Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bryggen – Våre buffersoner og planer

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bryggen – Våre buffersoner og planer"— Utskrift av presentasjonen:

1 Bryggen – Våre buffersoner og planer
Norges verdensarvforum 2016, Telemark

2 Verdensarvstedet Bryggen

3 Reguleringsplan for Vågen, kaiene og Bryggen
Oppstart planarbeid 1998 – vedtatt 2009 – revidert 2014 Utgangspunkt i pågående arbeid fra RA med områdefredning Formål med planen: Alle tiltak innenfor planområdet og spesielt nærområdet til verdensarvstedet Bryggen skal utformes slik at vernebehovet i og rundt verdenskulturminnet blir sikret. Behovet for en buffersone skal ivaretas gjennom krav til saksbehandling og detaljerte bestemmelser for bruk og utforming av omgivelsene, både sjø- og landarealene.

4 Hele planområdet regulert til spesialområde bevaring
Hele planområdet er innenfor Middelalderbyen Bergen og kulturlag, gatestruktur og stående bygningskonstruksjoner fra før 1537 er fredet i henhold til Lov om kulturminner §4. I tillegg egne spesialområdet definert som Verdensarvstedets nærområder - spesialområdet sikret med plan og bygningsloven og tenkt fungere som buffersoner til verdensarvstedet. Revisjon i 2014: Tiltak som kan medføre økt risiko for setninger i grunnen, f.eks inngrep i bakken og tiltak som kan endre grunnvannsnivået, er ikke tillatt innenfor planområdet.

5 Vern av Bryggen NB!-registeret - Middelalderbyen
Hensynssone for bevaring av kulturminner i KPA Hensynssone fare – Brannsmitteområdet i KPA

6 MEN verdensarvstedet Bryggen har ikke buffersone
Periodisk rapportering i 2006: Status of boundaries of the site: adequate Buffer zone: a buffer zone has been defined Periodisk rapportering i 2013: There is no buffer zone, but there is a need for one There is no formal bufferzone inscribed for Bryggen, but an area around the WH-site, defined in collaboration with all parties concerned, is protected according to the planning and building act and represents a bufferzone in practise. Det som er en klar mangel i dag – som ikke er omfattet av noen form for vern, er de etterreformatoriske kulturlagene som faktisk har en direkte tilknytning til verdensarven…….


Laste ned ppt "Bryggen – Våre buffersoner og planer"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google