Nasjonale prøver Sandved skole

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PRØVEPLAN FOR OSLOSKOLEN
Advertisements

Åsmund Sollien Schau og
Hva skjer i den første leseopplæringen? Haugalandet
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Vurdering for læring V/ Trude Slemmen Wille
Nordby skole NASJONALE PRØVER Informasjon til SU og FAU
Foreldremøte 1.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Prøvebanken Per Kristian Larsen, Vurdering 2
STASJONSUNDERVISNING
Vurdering for læring på Linderud skole
Læring av grunnleggende ferdigheter!
KUNNSKAPSLØFTET SØR-VARANGER KOMMUNE
Tidligere læreplaner.
SKOLEÅRET Vurdering For Læring
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Nasjonalt kvalitetsvurderingssystem og nasjonale prøver
Velkommen til klasse- foreldrene
Foreldremøte 4.-5.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE OM UNGDOMSTRINNET
Bokpresentasjon Oslo.
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
Trinn 6 Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving.
Nasjonale prøver.
KUNNSKAPSLØFTET UNNEBERG SKOLE
PORTEFOLIO Ekrom skole.
Ny Stortingsmelding om ungdomstrinnet. Departementet vil innføre valgfag:  Det innføres valgfag på ungdomstrinnet fra høsten  8. trinn får 1,5.
Om vurdering og nye eksamensformer. Hvorfor er dette viktig å snakke om? Mange elever ”skjønner alvor” først når de er midt oppe i eksamen. Det kan virke.
Språk og leseplan 7.trinn Innlandet skole
Lyshovden Oppveksttun!
Nasjonale prøver i regning En del av en praksis med vurdering for læring.
FORMÅLET MED SKOLEN Opplæringen skal, i samarbeid og forståelse med hjemmet, åpne dører mot verden og framtiden og gi elevene historisk og kulturell innsikt.
Gilbert Engelsk 5. – 7. trinn, spesialundervisning ungdomstrinnet.
Helhet og sammenheng - UiU skoleeierkonferanse
Foreldremøte 9. trinn 24. Mars 2015.
Lesing og lesestrategier
Velkommen til foreldremøte 1. rød. Informasjon om 2. klasse  Klassene fortsetter slik de er nå.  Jeg fortsetter som kontaktlærer.  Anbjørg fortsetter.
Grunnskole for voksne. Opplæringsloven Alle som har behov for opplæring i grunnskolefag, kan få slik opplæring gratis i sin kommune Det er mulig å få.
Om å undervise, tilrettelegge veilede, kartlegge, teste, prøve og vurdere elever i en læringsaktivitet Berit Bratholm:
Valg av fag vg1. Hovedregel for studieforberedende utdanningsprogram (SSP og idrett) Alle må ha et 2. fremmedspråk på videregående skole (i tillegg til.
Elev- og lærlingombudet i Nordland Regional elevrådskolering VURDERING.
Velkommen til foreldremøte 7/ rød. Klasse 3 rød 22 elever, 13 jenter og 9 gutter Sosialt miljø: En godt sammensveiset gjeng Inkluderende klassemiljø.
Uke mars Verdiord: Lydighet Vi holder på å lære oss gitargrepet D i musikk. Da kan vi spille «Ro,ro, ro din båt og «Fader Jakob».
Driftsstyrets rolle i arbeidet med kvalitetsvurdering og skoleutvikling.
Foreldremøte 9. TRINN. Saksliste Sak 1: Velkommen v. teamleder Sak 2: Kontaktlærere informerer Visma Lekser i moodle Klasseinndeling, innspill fra.
Stavskrift Zeppelin: stavskrifthefte Bokbind  lettere gjenkjennelig for barna. Følg godt med på elevens sporing. Dette har vi lært på skolen.
Velkommen til møte for foresatte på 1.trinn våren 2016 Agenda: Opplæringsloven v./rektor Sosial kompetanse Matematikk Norsk Erfaringsutveksling Lekser.
Ungdomstrinn i utvikling Om den nasjonale satsingen og arbeidet ved vår skole.
Foreldremøte 2. trinn 14. September Presentasjon av lærere på 2. trinn:
Engelsk på 4.tr Helene Vestli Hellemyr skole 8.sept-16.
23. September  Ønsker at elevene får en god leseopplæring  Ønsker at det skal være et godt miljø  Ønsker at det skal være trivsel.
Studieteknikk Bison.
Velkommen til foreldremøte i 2d
Hole ungdomsskole Visjon: TRYGG, KREATIV OG UTVIKLENDE FOR ALLE.
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
PRØVEKALENDER Obligatoriske prøver
Multiplikasjon – Om flipped classroom-opplegget – Kompetansemål og læringsmål Denne PowerPointen vil gi deg en oversikt over dette flipped classroom- opplegget.
Foreldremøte 10. trinn Velkommen Roar Bjarne Kvamme.
Velkommen til foreldremøte
Agenda Rutiner på skolen Informasjon skole/hjem/SFO STL/ Lesing Fag
Velkommen til foreldremøte
Rykkinn skole September 2017
Velkommen til foreldremøte!
Nasjonale prøver på 5. trinn høst 2017
FORELDREMØTE 8. TRINN Rådgiver –Thomas Kvalvik Siri Myhren Petersen
Leseopplæring 1. trinn FYLL GJERNE PÅ MED EKSTRA INFORMASJON FOR SKOLEN/TRINNET LESEOPPLÆRINGEN LOKALT: INNFØRING AV BOKSTAVER REKKEFØLGE PROGRESJON LESING.
Fokus på matematikk Skien kommune hadde i årene frem til 2013 svake resultater i matematikk Kommunene satte derfor i gang en felles satsing for å løfte.
LESEUTVIKLINGSSKJEMA ET KVALITETSSYSTEM FOR LÆRER OG ELEV
FORELDREMØTE 5B Sagstad skule hausten 2019.
Utskrift av presentasjonen:

Nasjonale prøver Sandved skole Foreldremøte 5. trinn høst 2017.

Hva er Nasjonale prøver (NP)? Digitale prøver Prøvene tar utgangspunkt i Kunnskapsløftets mål gjeldende for 4. trinn. Prøvene ditt barn møter, har vært under utvikling i 1,5 - 2 år, og er grundig testet. NP i lesing/regning er ikke prøver i fag, men i grunnleggende ferdigheter Prøvene i disse to fagene tar derfor ikke bare utgangspunkt i kompetansemålene i norsk og matematikk, men også i andre fag der mål for lesing og regning er integrert. Prøven i engelsk skiller seg fra de to andre prøvene ved at de tar utgangspunkt i kompetansemål i ett fag (engelsk). Gjennomføringsuker er uke 42-44 (16/10-3/11)

Hva er Nasjonale prøver (NP)? Formålet med nasjonale prøver er å gi skolene kunnskap om elevene sine grunnleggende ferdigheter i lesing, regning og engelsk. Informasjonen fra prøvene skal danne grunnlag for undervegsvurdering og kvalitetsutvikling på alle nivå i skolesystemet. Det er ikke primært tenkt som et kartleggingsverktøy for enkeltelever – det er i mye større grad et styrings/utviklingsredskap for skolene. Foreløpige resultater fra nasjonale prøver blir tilgjengelig i rett etter gjennomføring. Dette gjelder ikke nasjonale prøver med åpne oppgaver. Åpne oppgaver i disse prøvene må vurderes og skåres først. De endelige resultatene fra nasjonale prøver blir tilgjengelige omtrent en uke etter at gjennomføringsperioden er slutt (ca. 10/11).

Hva ønsker vi at dere hjemme hjelper til med Hva ønsker vi at dere hjemme hjelper til med? ØV på eksempeloppgavene på UDIR’s sider Matematikk: Mål, vekt, klokketrening, tabellesing, hoderegning, ”snakke” matematikk i dagliglivet.. Lesing: Les sammen med barnet – spør inntil teksten – ”hva leste du nå”? Hva fant du ut? Fortell meg hva det handlet om, hvordan kan vi finne ut det du lurer på? Trene på utholdenhet (motivere for å lese lengre tekster) La elevene lage spørsmål av enkelte setninger. Engelsk: Jevn og god lekseøving, se engelske barnefilmer (gjerne med tekst – men kanskje uten?), trene godt på vokabularet dere har.

https://www.udir.no/eksamen-og-prover/prover/eksempeloppgaver-tidligere-nasjonale-prover/5.-trinn/?path=cefglhg

Eksempel engelsk:

Eksempel regning:

Eksempel lesing:

UDIR skriver: Eleven og foreldre skal få tilbakemelding fra læreren om resultatene fra prøvene. Sammen med annen informasjon om elevenes læring skal de danne grunnlaget for å tilpasse opplæringen. https://www.udir.no/eksamen-og-prover/prover/nasjonale-prover/mestringsbeskrivelser-og-hva-provene-maler/ (mer informasjon om hva NP måler.

Takk for oppmerksomheten.