Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk UHRs rolle

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Termer på Terminus Terminologi i det nasjonale kvalifikasjonsrammeverket UHR og NPHs konferanse om kvalifikasjonsrammeverket Bergen 25. – 26. januar 2010.
Advertisements

Kvalifikasjonsrammeverk v/ seniorrådgiver Tone Flood Strøm NRT 25.oktober 2007.
Ny statistikkdatabase for fagskoleutdanning
Ny statistikkdatabase for fagskoleutdanning. Bakgrunn: ”Arbeidsgruppe for fagskolestatistikk”, høringsrunde knyttet til denne og Prop. 1 S ( )
Etikkutvalg for fagskolen
Læring på arbeidsplassen
Bakgrunn og rammer for revisjon av rammeplan for ingeniørutdanning Seniorrådgiver Ole Bernt Thorvaldsen.
Status og planer landet rundt om forkurs/realfagskurs, tresemesterordning og Y-vei: 1.Hva har vi gjort, og hva planlegger vi for å tilpasse alternative.
Organiseringen av det helse- og sosialfaglige området i UHR
Melding til Stortinget…
Nye lærerutdanninger «8-13-reformen».
Kvalifikasjonsrammeverket - en pedagogisk reform
Private høyskolers rapportering til departementet
Eksternfinansiert virksomhet F Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet.
Skoleeier – was nun? Hva tenker fylkeskommunen som forvalter og eier om fagskolen nå?
Side 1 Frosta, Levanger og Verdal - felles formannskapsmøte 19. september Jørund K. Nilsen Frosta, Levanger og Verdal - felles formannskapsmøte.
Copyright Sissel Eeg-Larsen HiO/SU Lov om helsetjenesten i kommunene av 1982, med endringer av 21.desember 2000.
Personalseminar Avdeling for IT Høgskolen i Østfold 18.mars 2005
Norsk høyere utdannings og forsknings framtid? En kommentar fra landsdel Sør-Vest Torunn Lauvdal, Universitetet i Agder.
Nye lærerutdanninger «8-13-reformen». Nye rammeplaner for fem lærerutdanninger Praktisk-pedagogisk utdanning for allmennfag (PPU-A, ennå ikke vedtatt)
ECVET NHO’s perspektiv – kan ECVET svare til bedriftenes behov? Svein Harald Larsen Norsk Teknologi.
Forskningsrådets policy for forskning ved de statlige høgskolene Bakgrunn: Nye rammebetingelser Universitets- og høgskoleloven av 2005 Rådets høgskolestrategi.
Oppland og Hedmark: I hovedsak felles høringsuttalelse fra fylketingene og høgskolene Mål: Universitet i Innlandet – søknad i 2012 –Grunnlag: 9000 studenter/
De nasjonale rådenes utvikling Profesjonsutdanningene vi snakker om her i dag er knyttet til: Lærerutdanningene Helse- og sosialfagutdanningene Ingeniørutdanningene.
Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Gjøvik Prosjektbasert fra 2005 Offisielt åpnet høsten 2006 Viktigste oppgaver –Et større forskningsprosjekt.
Ny handlingsplan for økt tilgjengelighet i Presentasjon - Soria Moria erklæringen - Statsbudsjettet for 2007.
Orientering om felles rammer og innhold i fagskoleutdanningen i helse- og sosialfag Aud Larsen Leder NUFHS.
Siste nytt fra NUFHS (Nasjonalt utvalg fagskoleutdanning i helse- og sosialfag) Aud Larsen leder.
EQF- hvor står vi nå Terje Bogen. Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk på høring Kunnskapsdepartementet har nå sendt et forslag til et nasjonalt kvalifikasjons-
MELLOM KVALIFIKASJONER OG KVALIFIKASJONSRAMMEVERK I EUROPA Nasjonal konferanse, Bergen, 25. – 26. januar 2010 Sjur Bergan, Europarådet.
Royal Norwegian Ministry of the Environment Frist for behandling av private forslag om regulering12 uker Rapporteringsplikt i reguleringssaker som tar.
1 Kvalitetssikring av Tres og Y-vei - Momenter fra arbeidsgruppe i NRT.
LUB og nasjonale planer
Om barne- og familievernet
Nye nasjonale fagspesifikke planer
Hovedpunkter høringsuttalelsene kvalifikasjonsrammeverk v/ seniorrådgiver Tone Flood Strøm.
Ot. prp. nr. 58 ( ) om lov om etikk og redelighet i forskning Statssekretær Åge R. Rosnes.
(atg-nettverk nov-2011) –Årsmøte i Utdanningsforbundet Bergen mars Det deltar 111 delegater. –Årsmøtet er den viktigste arenaen for å være.
Rådet for Offentlige Fagskoler Bernt R. Almedal
Status 3+2 prosess farmasi
Avgrensning og definisjon av formidling Resultatbasert finansiering av forskingskomponenten i UH- budsjettet En forskingskomponent – Vitenskapelig Publisering.
Innledning om implementering av nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gun Svartaas.
1 Kvalifikasjonsrammeverk og terminologi Universitetenes felles samrådsseminar om implementering av kvalifikasjonsrammeverket NTNU 16. juni 2009 Eirik.
Evaluering av læringsutbytte NOKUTs evaluering av læringsutbytte: Planer for oppfølging ved Handelshøyskolen i Trondheim.
Evaluering av samfunnsvitenskap Hvem skal med? Informasjonsmøte 19. februar Jon Holm.
1 Hva er kvalifikasjonsrammeverket Presentasjon for programrådsledere HF
Inntak med søknadsfrist 1.februar
Inntak med søknadsfrist 1.februar
Kommunal planstrategi
Kvalifikasjonsrammeverk

UHRs utdanningsutvalg 23. september 2008
Kvalifikasjonsrammeverket
Et kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning
Saker som tilsynet jobber med av interesse for medlemmer av DNA
Rapportering fra porteføljekontakter til nasjonalt porteføljekontor i 2017 Revidert januar 2017.
Hvorfor en tilsynsdugnad for barns skolemiljø
Struktur i høyere utdanning – SamarbeidArbeidsdelingKonsentrasjonSammenslåing Allmøte SVT 5 desember.
Revisjon av sentral godkjenning våren 2017

Gjennomføring av tilsynet
Kvalitetssikring av studieprogram ved Nord universitet
ILU 5/17: Orientering om arbeid med strategiplan
Samarbeidsarenaer som virkemiddel for å fremme god læring Teknologisk forum, TNM-Porsgrunn 15. mars 2017 Randi T. Holta Visedekan for profesjonsutdanningene.
Utdanningskvalitet – Studentenes rolle og bidrag
Implementering - sentralt
Etablering av program for antikorrupsjon i Helse Midt-Norge
Prosess rundt spørrebatteri
Avdeling for utdanning seniorrådgiver Hege Skarsfjord
Rapportering fra porteføljekontakter til nasjonalt porteføljekontor i 2017 Revidert januar 2017.
Utskrift av presentasjonen:

Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk UHRs rolle

Departementets brev 17. november 2008 Orientering om at departementet bearbeider høringsuttalelsene Endelige beskrivelser ca januar/februar 2009 UHR vil bli bedt om å utforme eventuelle læringsutbyttebeskrivelser for kvalifikasjonstyper som faller utenfor hovedrammen 5. mars 2009 Bestilling til UHR om å vurdere behov for egne beskrivelser for: To-årig høgskolekandidat 4-årig allmenn- og faglærerutdanning Erfaringsbasert mastergrad

Departementets brev – forts. 20. mars 2009 Fastsettelse av nasjonalt rammeverk Oversikt over hvilke kvalifikasjoner som er omfattet av rammeverket Institusjonene får frist til utgangen av 2012 med å tilpasse fag og studieplaner til rammeverket

Hva har UHR gjort? Kontaktet samtlige studiesjefer Kontaktet de nasjonale rådene Kontaktet de nasjonale fakultetsmøtene Kontaktet Nettverk for private høyskoler Kontaktet studentorganisasjonene Hatt spørsmålet til behandling i Utdanningsutvalget

Hvilke svar har vi fått? Veterinærhøgskolen er eneste institusjon som har meldt tilbake at den har et 2-årig høgskolekandidatprogram som kanskje kan trenge egne beskrivelser NRØA ønsker å fase ut høgskolekandidatgraden NRLU ønsker ikke å sette i gang med egne læringsutbyttebeskrivelser nå, men vil se dette i sammenheng med arbeidet med rammeplaner for de nye lærerutdanningene Nettverk for private høyskoler har meldt tilbake at de sannsynligvis er helt på linje med statlige institusjoner Studentorganisasjonene har ikke meldt om behov for egne beskrivelser

Utdanningsutvalget Foreløpig ønskelig med en pragmatisk holdning: Det finnes mange ulike ordninger i dag, og blir vi for finsiktet i forhold til hva som krever egne beskrivelser og tilpasninger vil vi gjøre videre arbeid svært komplisert. Toårige høgskolekandidater: Dette er en ordning som sannsynligvis er på vei ut og utvalget tilrår ikke at det utarbeides egne læringsutbyttebeskrivelser for denne kvalifikasjonen. Fireårig allmennlærerutdanning og faglærerutdanning kan dekkes av bachelornivået, men en bør avvente rammeplanarbeidet før en tar en avgjørelse. Erfaringsbasert mastergrad: Utvalget tilrår ikke egne beskrivelser. Vil arrangere konferanse til høsten