Naturen som møteplass Oslo og Omland Friluftsråd Ingvild Kavli

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Markedsføring, rekruttering og lojalitet
Advertisements

Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
LEK - Livsstilendringskurs
”Jeg kan, jeg vil, hjelp meg å få det til..”
Det er MIN kropp det gjelder! Et sunnere liv for jenter og kvinner med somalisk kulturbakgrunn Pilotprosjekt høsten 2009.
Hvordan stimulere barns lek i naturen
Pårørendetilbud ved lett traumatisk hjerneskade
Østgård skole ”Så lenge du er i bevegelse, kan du nå så langt du vil!
”Prosjekt selvbestemmelse” Nordmøre og Romsdal
BOMILJØTJENESTE INTERKULTURELL BOMILJØTJENESTE. Prosjektrammer Samarbeidsprosjekt mellom Bergen Bolig og Byfornyelse Mottaks –og kompetansesenter for.
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Inkludering og læring 1.aman Jorun Buli Holmberg 29.august 2005 Inkludering.
Metakommunikasjon Kommunikasjon på flere plan
Elevenes læringsmiljø og skolens brede mandat
Fysisk aktivitet og sunn livsstil
Nesten lokallag av frivillige organisasjoner i Norge Anslagsvis 10 mill. medlemskap Verdiskapning i 2009: 98 milliarder kr Frivillig sektor er.
Tiller videregående skole
Fysisk aktivitet i institusjonen
Den Norske Turistforenings satsing på skole Studieforbundet Natur og miljø, Orkanger 24. april 2004.
Kultur og samarbeid Kultur i strategisk folkehelsearbeid Deltakelse og opplevelse.
Intervju med de voksne 1. Hvordan tolker dere begrepet identitet? 2. Hvordan jobber barnehagen med språk, kultur, religion og mat? 3. Hvilke.
MSFs opplæringsplattform Ledermøte MSFs opplæringsplattform Sentralt lovverket MSFs rammeverk Vedtekter Handlingsprogram Planstruktur (under.
Hvordan tar vi imot nye medlemmer?. Mine temaer ● Hvem er de nye medlemmene – og hvem er vi? ● Hva må vi mestre for å gjøre nye medlemmer aktive? ● Hvordan.
"God bagasje på livets reise."

Barnehagen som språkarena
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
Barnehageloven §2 tredje ledd Barnehagen skal ta hensyn til barnas alder, funksjonsnivå, kjønn, sosiale, etniske og kulturelle bakgrunn, herunder samiske.
Positiv fritid!. Hovedmål for NIF Å organisere idrettsaktivitet for alle funksjonshemmede ved at alle særforbundene tar det fulle ansvar for å gi et tilbud.
Horten vidergående skole
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Oppfølging i bolig- nye grep i bydel Stovner
Lek og Læring i barnehagen
Fritid med Bistand.
Samtaleverktøyet «Gode vaner for god helse» er utviklet av Kreftforeningen i samarbeid med helsesøstre og fysioterapeut. Målgruppen for samtaleverktøyet.
Velkommen til et nytt skoleår!
SFO Kultur- og fritidsaktiviteter. Skal være tilpasset barna og foreldrenes behov.
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Utfordringer Foreldre som ressurs Tanker rundt: Engasjement Rekruttering Deltagelse.
Skiftetøy merket med navn
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
NORSK FOLKEHJELP OSLO OASEN Kvinner Krysser Grenser ”Motivasjon og realitetsorientering”
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Kroppsøving # Formål # Hovedområder # Vurdering # Mål og tiltak.
Møte for foresatte 1.trinn IBN vår Klassemiljø – sosial kompetanse MÅL: trivsel og faglig utvikling PERSPEKTIV: nå og i framtiden (skolens visjon)
SKOLEKONKURRANSE ET PEDAGOGISK PERSPEKTIV PÅ SKOLEKONKURRANSE Vibeke Steenstrup.
Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV FNF AKERHUS – HVEM ER VI EGENTLIG? v/ Maria R. Tesaker Fylkeskoordinator FNF Akershus REGIONAL PLAN FOR FYSISK AKTIVITET,
Yrkesrollen Faglig mestring og praktisk dyktighet.
Lekens egenverdi.
«Det inkluderende samfunn» - Røde Kors til stede for alle Miniseminar 2- Distriktsårsmøte i Geiranger 2015.
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
Oslo/Akershus Bandyregion arrangerer Trener 1
FRILUFTSSKULER YST sine erfaringer og gleder
Samarbeid om god helse og livskvalitet
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
REalfagskommune!.
Livsstil og god helse Tekst, figur, bilder etc..
Fritidserklæring - Fra ord til handling
Hva er karnevel for oss i Sommerly?
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
NAV mulighetenes marked
Tilhørighet, kunnskap og glede!
Tospråklige lærere i Asker Kommune
Forprosjekt: områdesatsing olsvik og Loddefjord
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Naturen som møteplass Oslo og Omland Friluftsråd Ingvild Kavli FÅ15- erfaringskonferanse,1. Des 2015 Oslo og Omland Friluftsråd Ingvild Kavli

Bakgrunn for prosjektet Årlig sommerleir for flyktningfamilier arrangert første gang i 2006 Samarbeid mellom OOF og Avdeling for migrasjonshelse i Bærum kommune Støtte fra Akershus Fylkeskommune og spillemidler via Friluftsrådenes Landsforbund, og egeninnsats fra Bærum kommune

Prosjektets formål Bidra til inkludering i og deltagelse i det norske samfunnet gjennom å tilrettelegge for og motivere til friluftsaktiviteter, som er en viktig del av kultur og fritid i Norge. Gi et ferietilbud og gode opplevelser for personer med begrensede ressurser og kjennskap til ferieaktiviteter Gi deltagerne økt kunnskap og forståelse for normer og regler ved friluftsliv og ferdsel i naturen, inkludert vurdering av risiko ved vann og erfaring med ulike aktiviteter Inspirere og motivere til økt egenaktivitet og deltagelse i friluftsliv i etterkant Bidra til styrkede familierelasjoner, identitetsbygging og tilhørighet i et nytt samfunn og nye omgivelser

Organisering og innhold Kommunen står for rekruttering og organisering av deltagere til ferieleiren Målgruppe: Bosatte flyktningfamilier i kommunen. Voksne og barn i uke 1 Ungdom i uke 2 OOF planlegger, organiserer og gjennomfører aktiviteter for deltagerne. Aktiviteter Morgensamling med morgengym, gjennomgang av viktig informasjon Fisketurer, kanopadling, bading, grill, krabbefiske, ballspill

Utfordringer Kulturelle utfordringer Traumatiske opplevelser Begrenset motivasjon for deltagelse under ramadan Menn, kvinner og familierelasjoner Språk og sikkerhet Traumatiske opplevelser Konflikter mellom grupper Båtflyktninger

Suksesskriterier Koble ferieleiren til kommunens oppfølging av bosatte flyktninger Obligatorisk for flyktninger i norskopplæringsprogram Frivillig for ungdom og familier God oppfølging og motivering av deltagere i forkant Gode opplevelser, mestring og morsomme aktiviteter Morgengymmen setter en leken standard og virker samlende på deltagerne Aktiviteter som gir mestring for på alle nivåer Aktiviteter som foreldre og små barn kan gjøre sammen

Evaluering og innspill fra et integreringsperspektiv Mange av disse elevene har traumatiske bakgrunner, som blant annet resulterer i søvnproblemer, tapt identitetsfølelse og opplevelse av manglende tilhørighet. Stolthet og trivsel “Det å gjøre erfaringer, stimulere kropp og sanser, enten det er bak huset, i parken, i skogen, på fjellet eller på sjøen gir grunnlag for økt forståelse av en selv i nye omgivelser” identitet og tilhørighet “Det å gjøre noe aktivt sammen med andre fremmer sosial tilhørighet og gir mulighet til lettere å forstå hva det vil si å være en del av denne nye kulturen. Aktivitet i seg selv gir mulighet for mestringsfølelse og etter hvert en identitet.” Anne Jeanette Christie, Bærum Flyktningkontor

Minner fra ”Naturen som møteplass” https://www.dropbox.com/s/r293fj19l463s78/Ferieleir%20med%20OOF.m4v?dl=0