Her er kollegahjelperne:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Landskonferanse LEVE Lillehammer 28. mai 2005
Advertisements

FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
24. juni Trygghet for deg og din familie også i privatlivet.
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
1 Likemannsarbeid i LHL Generell presentasjon utarbeidet i november 2011.
Sosiale medier - utfordringer for tillitsvalgte. Facebook større enn VG.
- Utvikling siste 10 år.  Tall på dager/timer ferie og fritid er kraftig redusert ◦ utviklingen på tilskudd følger ikke kostnadsutviklingen.  Timeprisen.
Forandringsfabrikken
Tomrommet som oppstår ved manglende eller mislykket kommunikasjon, fylles raskt med rykter, sladder, vrøvl og gift.” Henry Louis Mencken Hovedverneombudet.
Plass for psykologien i psykiatrien? Faget, makten og æren
Likemanns- arbeid.
Om veiledning II.
Eksternfinansiert virksomhet F Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet.
Viktige lover og regler
Tre spørsmål Hvor mange har (oppdaterte) kriseinformasjonsplaner? Hvor mange har gjennomført kriseøvelser det siste året? Hvor mange har det siste året.
NY LOV OM HELSEPERSONELL
Erfaringer med og nytte av tilsyn « Sjølmeldingstilsyn» – Stavanger kommune Helsesøsterkongressen – balansekunst i hverdagen Torsdag 24. april 2014 Torunn.
GRUPPEARBEID FORVENTNINGER.
Lærerprofesjonens etiske plattform – veien videre
Veiene videre for Utdanningsforbundets arbeid med profesjonsetikk
Etiske retningslinjer for Seksjon helse og sosial
HTV-konferanse 5. februar 2013 Sosiale medier i helse og omsorg – veilederen Jo Cranner Seniorrådgiver NSF.
Oppfølging av stipendiater ved ISS.. phd- studentene ved ISS Ca 65 phd- studenter ved ISS som er tilknyttet et av våre phd-program (sosiologi eller statsvitenskap)
LOBBYVIRKSOMHET Hvordan få gjennomslag for våre meninger og standpunkter hos politikere? Jon G. Olsen Styreleder VOFO-Akershus Daglig leder Akershus musikkråd.
*BEST Coaching Strategi – Organisasjonsutvikling – Executive Search - Coaching 1.
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Farlig avfall 2010 Nye krav til farlig avfallsbransjen og andre viktige budskap til de frammøtte 14. September 2010 Rica Nidelven Hotel i Trondheim Harald.
Evaluering av rådmannen ved Finn Christian Brevig
Ordfører Bente Elin Lilleøkseth i utvidet ledergruppe onsdag
RETNINGSLINJER FOR PRESENTASJONEN Denne presentasjonen er tenkt brukt for å rekruttere nye medlemmer Hensikten med å lage en standardisert rekrutteringspresentasjon.
Kommunereformen Noen tips til tillitsvalgte. Sørg for å bli med i prosessen! Dersom du som tillitsvalgt hører om lokale prosesser og arbeidsgiver ikke.
Kognitivt perspektiv Kirsti Lauvås
Strategi- og aktivitetsplan
Ue.no Studentbedrift Høyere utdanning FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
Klubben og klubblederrollen Skolering av nye tillitsvalgte Lokal introduksjon Utdanningsforbundet Bergen 2013.
Den gode barndommen, de store utfordringene Grete Herlofson Norske Kvinners Sanitetsforening 5/10-15.
«Saman om ein betre kommune» Mål for prosjektet: FAGFORENINGENE VIL HA EN HETIDSKULTUR I ELVERUM KOMMUNE.
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
Finnmark – lokallagsledere og HTV Reidun Blankholm, sentralstyret.
Lederdialog 8. – 10. juni. Samlingens innhold Status: Hvor er vi? Hvor langt er vi kommet? Hva er særlig viktige utfordringer fremover? Refleksjon: Hvordan.
Utfordringer Madla FK er en klubb i sterk vekst, og trenger NYE inntektskilder som setter oss i stand til å bli den ledende klubben i området. I Madlaområdet.
Eldrerådsopplæring Øygarden eldreråd Sigmund Olsnes 1Arna Rådgivning Sigmund Olsnes.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Prosjektleder valg 2015 Bente Huuse VALG EN NYBEGYNNERS BEKJENNELSER.
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Åpen høring i Stortingets næringskomite,
Vurdering for læring i Fysikk 1
Forberedende samtaler
Hydrocephaluspoliklinikken
ERFARINGER MED KOLLEGASTØTTE Legeforeningen Støttelegers syn på støttekollegaordningen Tidsskr Nor Legeforen nr.4, 2016 Psykologforeningen Retningslinjer.
Profesjonsetiske retningslinjer for veterinærer
Medlemsmøte NTF Klubben ASKO Midt-Norge
Voksne for Barn Voksne for Barn 2013 Hvem er Voksne for Barn? voksne som bryr oss om barn ideell medlemsorganisasjon etablert i 1960 fremmer.
Fag / tema Digital kompetanse som støtte og verktøy i ulike fag på ulike trinn Trinn 3.trinn og oppover Elever skal få trening i å se mulighetene ved å.
Velkommen til foreldremøte på SFO
God vakt. Konferanse, Tønsberg 16
Innspill til utkast: «NTNUs retningslinjer for håndtering av personkonflikter, trakassering, utilbørlig opptreden mv.» Trondheim – Gjøvik – Ålesund Retningslinjene.
Kapittel 1 SAMSPILL.
Barnehagepolitisk offensiv
Kommunikasjon i helsetjenesten
Snakker vi med hverandre eller forbi hverandre?
Hvordan gjøres dette i Gerica
Menighetsutvikling i folkekirken – bakgrunn og anliggende
Ved å stille spørsmålet får vi nyttig informasjon og innsikt i brukernes ønsker og behov.  Vi ønsker å gi brukerne en bedre hverdag ved å tilby tjenester.
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Rollen som lederkommune i ASSS barnevern
Erfaringsutveksling og praktisk info
Likeperson Navn:……………
Utskrift av presentasjonen:

Her er kollegahjelperne:

Bakgrunn for opprettelsen Veterinærforeningen har erfart at det er behov for et lavterskeltilbud til medlemmer i krevende livssituasjoner: Sykdom Død Problemer mellom kolleger Problemer med tilsynsmyndigheter

Dette gjør Kollegahjelperne Svarer på telefonhenvendelser og direkte kontakt Siden opprettelsen i 2008: Rundt 40 henvendelser (7-8 i året) - En henvendelse kan medføre mange oppfølgingssamtaler

Fakta om Kollegahjelperne Opprettet av Den norske veterinærforening i 2008 Kollegahjelperne mottar ingen lønn eller godtgjørelse «Profesjonsetiske retningslinjer for veterinærer» er grunnlaget for virksomheten http://www.vetnett.no/yrkesetisk-rad

Mer om oppgaven Kollegahjelperne er samtalepartnere, ikke terapeuter Ved behov skal det henvises til profesjonell hjelp Kollegahjelperne har absolutt taushetsplikt om det de måtte få vite i kraft av sin rolle Kollegahjelperne møtes minst en gang i året for erfaringsutveksling

En trygg og god hverdag er viktig Veterinærforeningen arbeider for at medlemmene skal ha: En trygg og god hverdag Sterk faglig kompetanse God økonomi   Utgangspunktet for Kollegahjelpen er hentet fra våre profesjonsetiske retningslinjer: Punkt 3.2: Veterinæren veileder, hjelper og støtter kolleger som trenger det.