MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS August 2017

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
Advertisements

Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
Månedsbrev fra Blåklokka
Augustbrev for FROSKENE 2104 Viktig info for dere som er tilbake fra ferie VELKOMMEN TILBAKE -VI GLEDER OSS TIL SNART ET NYTT BARNEHAGEÅR Månedsbrev blir.
Månedsbrev Februar Hovedtema: -Karneval Sentrale datoer: 07.02: Adrian 6 år 11.02: Tore Gustavo 5 år 13.02: KARNEVAL 25.02: Abdurrahman 6 år Nyttige opplysninger:
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Månedsplan for Froskene Mai 2015
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS AUGUST 2016 Velkommen til nytt barnehageår! Håper dere alle har hatt en fin sommer, og ferie, til tross for at været ikke har vært.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS JANUAR 2016 Godt nytt år til dere alle! Håper dere hadde noen fine, rolige dager på tampen av 2015 Forrige måned… I desember var.
Velkommen til nytt barnehageår på Pytten og Dinglebein! I år har vi hilst velkommen til hele 12 nye barn og 2 nye voksne. Det har vært en del tårer, men.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS MARS 2016 Så er vårmåneden endelig her! Det er godt å vite at vi går lysere, og forhåpentligvis varmere tider i møte. Dersom man.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS FEBRUAR 2016 Da er vi kommet til årets korteste måned, som dette året er 1 dag lenger siden det er skuddår i år. Hvorfor har vi.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Sosial kompetanse er vårt hovedfokus i alt vi gjør, og vi.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene.
Her kommer litt om det vi har gjort på i august, og hva vi skal gjøre i september.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
September fløy forbi og vi skriver oktober. Dagene så langt har vært preget av mye lek, både inne og ute. Barna koser seg med biler, dyr, bøker, sykler,
Velkommen til foreldremøte for lynghumlene høsten 2016.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2015 Høsten har så langt vært ganske så flott, med flere dager med sol og lite vind. Da er det litt vanskelig for barna.
Mainytt! Dinglebein Hva gjorde vi i April: Vistestølen barnehage
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
Mars på Dinglebein Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Juninytt Da har vi sagt farvel til mai og ønsket juni velkommen! Mai har vært preget av mange gode fellesopplevelser, og mye kjekk lek inne og ute. Vi.
Juninytt HURRA!! Månedens jubilanter: Thomas blir 27 år 12.juni
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Lag dere en rolig og stemningsfull adventstid!
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2017
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Mars på Pytten Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR APRIL Hva har vi gjort i mai?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS februar 2017
April på Pytten Tiden som gikk:
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Januarnytt 2017 Månedens pedagogiske tips: Månedens jubilant:
Sommermåneder på Pytten
TROLLUNGANE – REVEHIET
Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ KLØVER- OG LYNGHUMLENE
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS november 2017
Vi sorterer etter farger
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS DESEMBER 2017
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS -februar 2018
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Periodeplan for februar 2019
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
Velkommen til SFO Høvik Verk skole
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS mai 2019
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS november 2018
HIPP HURRA FOR 17-MAI EVALUERING OG OPPSUMMERING AV MAI
AKTIVITETSUKER Juni og juli
Foreldremøte SFO høsten 2019
BARNEHAGEÅRET 2019/2020  SEPTEMBER HUSK: MERKEDAGER:
Periodeplan for juli Emilie ferie 28
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST. MÅLTIDER
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST SEPTEMBER
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV
MÅNEDS-/ INFOBREV FOR TYRIHANS august 2018
Utskrift av presentasjonen:

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS August 2017 Velkommen til nytt barnehageår! Vi håper dere har hatt en fin sommerferie, alle sammen Denne utgaven av månedsbrevet er i stor grad et informasjons- brev om hva som skjer på avdelingen denne måneden. Personalsituasjonen dette året… Nina fortsetter i 80% stilling, dette året har hun fri på onsdager. Planen er at Marzena skal dekke de resterende 20%, men pga. personalbehov på andre avdelinger er det foreløpig uklart når hun kommer til oss. Aysel er tilbake hos oss, etter 1 år hos de små. Hun har en 100% stilling, men siden hun nå skal i gang med siste år på barnehagelærerutdanningen vil hun i perioder ha permisjon i forbindelse med forelesninger og praksis. Trolig vil Hafifa være vikar når Aysel er borte. Siv Tove fortsetter som pedagogisk leder i 100% stilling. Videre fortsetter Karoline hos oss, foreløpig 60%, og Selda kommer til oss ca. 40%. De er ansatt ved Ressurssenter for styrket barnehagetilbud, og skal følge 2 barn på avdelingen. Blir det endringer i personalsituasjonen, vil dere få info om dette.

Alle de små Tyrihansene da…. Vi har sendt avgårde 5 spente gutter til skolen, Hugo, Sudais, Deniz, Trond Ivar og Stefanos. Og vi skal i løpet av de 2 neste ukene ønske 5 nye barn velkomne. Maria, lillesøsteren til Elias, og Qie, lillesøsteren til Run begynner denne uken. Neste uke kommer Nojus Kajus og Selma til oss. Vi er glade for at Elias, Victoria, Odin, Theodor, Loke, Run, Maja, Magdalena, Oliwia, Elieta, Zara og Suha fortsetter hos oss! Hva er så fokuset vårt denne måneden… August vil være preget av tilvenning av de nye barna, de skal bli kjent med, og trygge på barn, voksne og ny barnehagetilværelse. Videre skal de «gamle» barna føle seg ivaretatt og trygge, og få sjans til bli kjent med de nye barna. Når nye barn begynner på avdelingen endres gruppedynamikken. Nye vennskap dannes og barna får ofte en annen rolle enn de har hatt tidligere. Man er den plutselig den eldste, eller man er ikke lenger «det nye barnet». Vi må derfor gi alle barna rom og tid til å finne plassen sin i gruppa, og være tilstede dersom barna har behov for hjelp og støtte i denne overgangen.

Vi har foreløpig ikke lagt en plan for faste opplegg, fordi for å kunne gjøre det må først det praktiske være på plass, som møtetider o.l. Vi kommer tilbake med ukeplan når denne er fastsatt. Men allerede nå begynner vi med fokus på vennskap. Vi vil observere barna slik at vi i best mulig grad kan hjelpe dem Med å danne gode relasjoner, og vi vil veilede de barna som har behov for støtte i denne prosessen. Dette er noe vi jobber med gjennom hele året, og det er naturlig i denne sammenhengen å trekke inn språk/ kommunikasjon, følelser, ulike former for aktiviteter, osv. I denne sammenhengen, som i alle andre, er vi avhengige av at dere foreldre forteller oss hvordan barna sier de har det i barnehagen, hva de liker å holde på med, hva de strever med, osv. Tilslutt ting å huske på… *Barnehagen er stengt fredag 18. august. *Barna må ha med mat til frokost og lunsj fram til 1. september. Drikke får de i barnehagen. *Dere må smøre barna med solkrem på morgenen, vi smører etter behov i løpet av dagen. *Ring eller send SMS til nr. 951 40 353 dersom barnet ditt skal ha fri, er syk, eller kommer etter kl. 9.45. Ha en fin augustmåned! Aysel, Nina, Karoline, Selda og Siv Tove