Individuell plan og koordinator Hamar kommune

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester Seniorrådgiver Liv Telle Stjørdal,
Advertisements

Forelesning i SO Ann Christin Nilsen
Nasjonale føringer og suksesskriterier for gode koordinerende enheter for habilitering og rehabilitering Konferanser høsten 2010 avdelingsdirektør Bente.
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Samhandling vedr tilbakehold i institusjon uten eget samtykke
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
Hege Rismoen Kort om Elverum kommune  innbyggere  implementerte system for IP 2005  alle fagavdelinger har et ansvar  systemkoordinator.
Rehabilitering i Frostating Status og videreføring Steinkjer 12. februar 2007.
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
1 Valg av system •Hadde et elektronisk ”hjemmelaget system” med en del begrensninger. •Overbevise ledelse om behov for nytt system. •Opprettet en prosjektgruppe.
INDIVIDUELL PLAN MED FENGSELET SOM ARENA. Hvem har krav på en individuell plan?  Det er personer som har behov for langvarige og koordinerte helse –
Individuell plan.
Nett-basert-individuell plan SamPro
Årsmøte 2010 Autismeforeningen i Norge Akershus fylkeslag.
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Ettervern og samarbeid
INDIVIDUELL PLAN Presentasjon ved Kristin Langtjernet
Individuelle planer etter helse- og sosiallovgivningen
Rehabiliteringskonferanse i Østfold
Tverrfaglig samarbeid Skien kommune
Organisering av sentralt Service- og forvaltningsteam
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Velkommen til opplæring- en ny start!
Tillitspersonforsøket i Drammen Kommune. Formål med tillitspersonforsøket Prøve ulike modeller og metoder for oppfølging Fremme sosial inkludering og.
Kommunestyremøte Levanger 21. mai 2008 Jan Arve Strand NAV Partnerskap.
Joachim Bjerkvik
 Utfordringer etter at «Opptrappingsplan for rus» er over..  Lovhjemler, rettigheter, organisering, mv Yngve Osbak, prosjektleder Fylkesmannen.
barn og unge med funksjonshemming
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Nordnorsk Kompetansesenter-Rus
Nettverksmøte FUNNKe 18.juni 2012 Elektronisk meldingsutveksling Forberedelser.
HVA ER HABILITERINGSTJENESTEN FOR BARN OG UNGE?
BESTILLERKONTORET Pårørendeskole
Sør-Odal kommune Prosjekt barn og unge
Helhetlig tjenestetilbud for barn og unge med sammensatte funksjonshemminger -Administrativ ansvarsgruppemodell i Kvæfjord kommune.
Fugleinfluensa hos fugl Pandemigruppen i Drammen kommune Består av følgende personer: Beredskapssjefen Distriktssjefen for Mattilsynet Smittevernlegen.
Barnevernet – Kommunenes stolthet Tidlig innsats og samordning av tjenester til utsatte barn og unge Generalsekretær Randi Talseth.
NAV alene, eller sammen med andre? Hvordan kan NAV inngå som en del av et helhetlig velferdstilbud i kommunene?
Tilsyn med kommunale helse- og omsorgstjenester til voksne personer med psykiske lidelser og samtidig langvarig rusmiddelmisbruk. Seniorrådgiver Arild.
Hva kjennetegner god ansvarsgruppe jobbing Rakkestad 19 mars 2015
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Tjenester, koordinering og samarbeid om barn og unge med habiliteringsbehov Bydel Grorud.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: OPPVEKST OG UTDANNING Tverrfaglig samarbeid for barn og unge TVERRFAGLIGE MØTER 22. SEPTEMBER 2016 HEGE DYRLAND.
Individuell plan DPS behandlingsplan NAV ARBEID attføringsplan KOMMUNAL RUS/PSYKIATRI behandlingsplan LEGE OVERORDNET INDIVIDUELL PLAN.
Lov om sosiale tjenester, kap. 4A Kompetansebehov og utfordringer – sett fra spesialisthelsetjenesten v/ Nils-Øivind Offernes.
Individuell plan og koordinerende enhet Innspill til KOSTRA arbeidsgruppen Seniorrådgiver May Cecilie Lossius.
Koordinerende enhet Farsund kommune. Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende.
Øyeblikk - om å gjøre det beste ut av her og nå 24. sept Marit Elin Hansen.
 2001: Forskrift om individuell plan  2004: FoU-prosjekt:  2006: SamPro breddes ut i store deler av Midt Norge  2015 :
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Fokus på koordinerende enhet
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Vil du vite mer om verktøyet Stafettloggen?
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Top 10 IT Issues Årsplan USIT IT-direktør Lars Oftedal
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Velkomen til Møteplassen 2017.
BTI- Stord kommune.
Velkomen til Møteplassen 2017.
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Plan for bruk av skoleplattformen
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Velkommen til koordinatorskolen i Steinkjer kommune
Seksjon barn og familie
Velkommen til grunnopplæring for koordinatorer
Hva er intensjonene bak KE, sett fra et overordnet faglig perspektiv?
Koordinerande eining i kommunen
Koordinatoropplæring
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Individuell plan og koordinator Hamar kommune Vår rolle i Hamar: Henvendelsessted for behov for IP og koordinator. Opplæring og veiledning av koordinatorer. Vi er selv koordinatorer. Systemansvar for IP/koordinator. Har et interkommunalt samarbeid med andre i tilsvarende stillinger i andre kommuner, men spesielt Stange og Løten. Individuell plan og koordinator Hamar kommune Gry Akre og Anette Christiansen, Koordinerende enhet Fylkesmannen i Hedmark 9.11.2016

Hva er individuell plan ? Et planleggingsverktøy som skal bidra til brukermedvirkning og god samhandling mellom tjenesteytende instanser Felles verktøy på tvers av fagområder, nivåer og sektorer i form av et plandokument For at bruker kan nå sine mål. IP er en paraplyplan, overordnet plan. Detaljene ligger i ulike tiltaksplaner og delplaner. Oversikt over tiltak og hvem som er ansvarlige. Brukers plan, ikke en fagplan. IP gir ingen større rett til tjenester, bare rett til å koordinere de tjenestene man har.

Hva er en koordinator ? En tjenesteyter som skal sikre nødvendig oppfølging og samordning av tjenestetilbudet samt framdrift i arbeidet med individuell plan I Hamar blir koordinator oppnevnt ut fra brukers ønsker og i samråd med nærmeste leder til koordinator. Vi i KE vurderer hvor det er hensiktsmessig at koordinator oppnevnes fra. Ulike fagpersoner som er koordinator, som en del av jobben som tjenesteyter. Vi kommer nærmere inn på koordinators rolle litt senere.

Henvendelse om behov http://www.hamar.kommune.no/category4379.html Henvendelsesskjema Samarbeidsparter Samtykke Ønske om koordinator http://www.hamar.kommune.no/getfile.php/Bilder/Hamar/Artikkelbilder/Organisasjonen/Levek%C3%A5r/koordinerende-%20henvendelsesskjema.pdf

ACOS IP Nettbasert program Økt brukermedvirkning Mer levende plan Klar ansvars- og arbeidsfordeling Alt rundt IP-arbeid er samlet i ett system. Innkallinger, møtereferater, mål, tiltak, ressurser. Bruker/verge styrer hvem som skal delta og ha tilgang til plan. Bruker/verge kan selv utforme mål og tiltak, får tilgang til det samme som tjenesteyterne. Det er enkelt å gjøre endringer i planen når det blir behov for det. Den følger bruker, ikke tjenesteytere. Ikke så sårbart når det er skifte av tjenesteytere. Enkelt å oppdatere seg. Det blir tydelig hvem som har ansvar for hva, og når. Mål, tiltak og referat tilgjengelig for alle til enhver tid. Alle kan bidra!

Oppstart Samarbeidet er etablert. Formalisering Informasjonsbrev med kopi til verge Etablere samarbeidet ved Igangsette koordinering: Koordinerende enhet starter koordinering Koordinator starter

Koordinators rolle Brukers hovedkontaktperson Legge til rette for brukermedvirkning Sørge for at bruker er aktiv i planarbeidet Hovedansvar for IP og koordinering av tjenester Sikre fremdrift i fht mål i IP Bidra til oversikt over aktuelle tjenestetilbud, ev. sørge for å henvise til instans som kan informere Tilrettelegge for tverrfaglige koordineringsmøter ved behov Sørge for referater og dokumentasjon av arbeidet Ajourføre plandokumentet

Hvordan bidra? Være brukers representant Bruke ACOS IP (nettbasert IP) I utarbeidelse av mål Tale brukers sak Representere alene eller sammen med bruker i møter I dialog med koordinator og samarbeidspartnere Bruke ACOS IP (nettbasert IP) Logge seg inn Målarbeid Innkalling, møtereferater Meldingsutveksling