Hvordan sette innovasjon på dagsorden i en kommune…

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tilbakeblikk på Arendalskonferansen - og hvor er vi egentlig nå? Innovasjonsalliansen 8. september 2010.
Advertisements

Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i april og hva vi skal gjøre i mai.
ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi allerede for å inkludere? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Hvilke første skritt kan vi ta? 5.Avslutning.
Hvordan kan vi arbeide med innovasjonsarbeid i egen kommune?
Kunsten å lykkes med innovasjon i kommunen… Flekkefjord legger stein på stein for å få etablert en innovasjonskultur i organisasjonen…
Trond Haukedal AS Hordaland Fylkeskommune - LO - NHO Læreplasskonferansen 2016 Bergen den 11.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi bra? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Våre første steg 5.Hvem tar ansvar?
Gode opplevelser for den enkelte Samspill på tvers av generasjoner Rekruttering til eldreomsorgen Mulighet til frivillig deltakelse Livsglede for alle.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
1 Tilfredse og kompetente IKT-brukere i Flekkefjord kommune. Utfordringer.
«En god barnehagehverdag» Bergheim Friluftsbarnehage Oktober, 2014.
 ”Noen vet kanskje hva et barn er, men ingen vet hva det kan bli.  Noen vet kanskje hva en barnehage er, men ingen vet hva den kan bli.
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
1 ​ Vedvarende forbedringer og spredning ​ Læringsnettverk 3, 27. mars 2014 ​ Mette Fredheim.
Fleire Gründerar – korleis? prosjekt kommunal næringsutvikling.
FORELDREKURS FOR BARN OG UNGE SOM SPILLER DATASPILL Fjerde møte Foto og ill.: dreamstime.com istockphoto.com...et samarbeid mellom Blå Kors, Senter Oslo.
” Medarbeiderskap” - en krevende utfordring for hvem?
PRAKTISKE OPPGAVER.
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Samhandlingsreformen – St. meld nr 47 ( )
Må verdier telles for å telle?
Voss kommune Regionsenter Ca innbyggarar
Plan for økten - Forklare hva det vil si at skolen er med i Dembra
Hvordan sikrer kommunen langsiktig økonomisk styring?
Øvelser med kommunal kriseledelse
Familieråd En for alle, alle for en
v/Hanne-Lisbet Løite Pilotklasseansvarlig i NDLA
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
Hvordan lese rapportene
Idretten er så stor del av identiteten min.
Meg.
- sammen for en bedre skole!
Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder.
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
24 november 2017 Elisabeth Wold
FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv.
«Alle med… Går ikke på bare 123»
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Hva er en konfirmant? Hvem er din konfirmant?
Arbeidskultur i Drammen kommune
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Bærum inviterer Bærum 2035 Tenke langt – handle nå 22.August 2018
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Den matematiske samtalen
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Veiledende mal for oppfølging av medarbeiderundersøkelsen i ledergruppene Avdeling for HR Høst 2018.
Prosjekt NAV Værnes Etablering av NAV Værnes KS-samling Gardermoen 25. april 2016 Kjell Fosse (Rådmann, Stjørdal kommune) Roar Vikvang (Leder, NAV.
Matematikk på ungdomstrinnet
Foreldre – Barnas viktigste Forebygger
Velkommen til førskoledager HASLE SKOLE på Brynseng
Kommunesektorens bruk av FoU
Velkommen til dugnad i kommunen
Læringsreiser Mandat Veien fremover Organisering
Vold og overgrep Hvordan avdekke og følge opp vold og overgrep på helsestasjonen – hvordan kommunisere med barneverntjenesten? Hvordan er vår praksis i.
Evaluering eBorger Pilot
Lokale lønnsforhandlinger i Sjøsand kommune
Fysisk og psykisk helse
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Nettverk for kommunikasjon v/ Kristin
Pendelforsøk Hvor høyt kommer kula når den slippes?
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Hvordan lærer vi best? Kurs 4
Utskrift av presentasjonen:

Hvordan sette innovasjon på dagsorden i en kommune…

Flekkefjord legger stein på stein for å få etablert en innovasjonskultur i organisasjonen…

Innovasjon i Flekkefjord

Noen refleksjoner… Risikovilje og mulighet for å mislykkes Tillit og frihet Risikopenger og økonomiske resultater Mulighet for omprioriteringer og effektivisering Fremdrift Vilje til vekst og sulten nok Tro nok og stå løpet Arbeidsglede og stolthet Relasjoner og forankring Kulturbygging Involvering

Pådriverne sier om hva som har vært viktig og om veien videre… «Snakker positivt om innovasjonsprosjektet! Skaper entusiasme og engasjement!» «Ved nye problemstillinger – dette er verktøyet vi bruker – vi bør lage en mal og system (pådrivergruppen og rådmannens ledergruppe)» «Tverrfaglige innovasjonsceller/ grupper (etter modell denne gruppen)» «bør ha en interaktiv arena for å melde problemstillingen» «Tror på det vi gjør» «Utholdenhet – komme sammen over tid» «Rause – tenker omdømme og reklame» «Samarbeid på tvers – spille på lag» «Faste samlinger med egen tanker» «Forankring rådmann og kommunalsjef»

Pådriverne sier videre… «Forankring nedover i org – på tvers, må jobbe med nye større, på tvers» «Utfordrer hverandre på positiv måte, en utenfra er bra, nærmer oss offensivt til problemstilling» «Får til små suksesshistorier til å bygge videre på» «Nyttig å bli utfordret fra andre som kunne stille kritiske spørsmål, bør ha en plan for det» «Holdning – dette ordner vi, dette fikser vi» «Små prosjekter til må bli store – de positive» «Holde tak i og bruke mellomroms-kompetansen»

Renholdsleder sier om hva det har betydd for henne… «BLT ligger i hodet - ikke vente hele tiden, testing umiddelbart» «L var så stor hele tiden før, med gedigne løsninger som du ikke klarte å sette i gang, nå små l-er som testes ut» «jobber i team, begynne med en liten gruppe så får du med de andre» «team og forankring - både ut i organisasjonen ( både de som jobber med og de som blir berørt) og i ledelsen» «målet er "oppe" men løsningen ligger "ute" hos de ansatte» «smelte sammen kunnskap – kjøkkensjefen hadde erfaring med store omveltninger, spesielt kunne han si noe til de ansatte om viktigheten av å delta og skape samarbeidskultur»

Regjeringa sin strategi for innovasjon i kommunesektoren «Kommunane sjølve har ansvar både for å utvikle organisasjonen og tenestene sine – og å tilpasse dei ei annleis framtid. Regjeringa ønskjer å gjere rommet for innovasjon større for den enkelte kommune. Me vil vise fram gode løysingar og stimulere kommunar til å samarbeide med kvarandre og andre aktørar om betre tenester til innbyggjarane sine» Liv Signe Navarsete kommunal- og regionalminister

Våre innovasjonsprosjekter…

SVEGE VERKSTED Finne verdiskapende arbeidsoppgaver som er meningsfulle til voksne med store hjelpebehov.

Ungdom som ikke kommer på skolen

Tilfredse og kompetente IKT-brukere i Flekkefjord kommune.  

 

Innovasjonssamling 29.01.13

Bilde som illustrerer vårt prosjekt : Untold stories / historiene vi ikke forteller om. Historien bak bilde: onsdagsklubb – dagtilbud for hjemmeboende – frivillig – hummer til frokost – vi kjente lukten – gav positiv tilbakemelding – gikk forbi

Arbeid for alle Jeg er mer enn Psykisk syk, jeg har arbeidsevne!

For å gi dere en bakteppe før vi tar fatt i selve prosjektet ønsker jeg å si litt om omfanget på tjenestene Tjenester for funksjonshemmede. Vi er en stor og omfattende tjeneste med ca. 100 årsverk, fordelt på 190 ansatte. Vi har heldøgnsbemanningen fordelt på 7 enheter, noen enheter ligger mer sentralt enn andre, og vi har også en enhet ute i distriktet. På de største enhetene har vi 50 ansatte og den minste enhetene har vi 10 ansatte, de andre er mer i størrelsesorden midt i mellom. I tillegg leverer vi tjenester i private hjem i form av personlig assistenter, støttekontakter og avlastning. Mange ansatte og små stillingsstørrelse byr på et utfordrende arbeid når det gjelder organisering.