Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nettverk for kommunikasjon v/ Kristin

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nettverk for kommunikasjon v/ Kristin"— Utskrift av presentasjonen:

1 Nettverk for kommunikasjon v/ Kristin
Hva er synlighet? Nettverk for kommunikasjon v/ Kristin

2 Hvordan er vi synlige nå?
Oppgave: 5 min på bordet: På hvilken måte er vi synlige i lokalmiljøet? 5 minutter oppsumering om hva som har blitt snakket om rundt bordet viktig stikkord: skjorte, skjerf, profilering eks: av hus, banner, beachflagg, flagg med lilje, medieomtale, friluftslivsnettverk ( kommune) Fylkeskommune og andre kommunale utvalg ( nettverk)

3 17. Mai- synlig! Profilering på speiderhus/ hytter - Synlig! Barnas camp villmark og andre lokale arrangementer- synlig! - viser frem speiding og hva vi gjør! speideraksjonen- synlig- viser frem speiding og engasjement!

4 profilering, aktivitet, engasjement

5 Hvordan kan vi være synlige?
Gjøre speiding mer åpent og tilgjengelig for lokalmiljøet Være en aktiv aktør inn mot andre frivillige organisasjoner, lokalmiljø kommune og fylkeskommune Bruke lokalmiljøet og lokale arrangementer Sosiale medier Media håndsopprekning: hvor mange grupper/ kretser er synlige i lokalmiljøet på 17.mai? Hvor mange grupper/Kretser er med i diverse utvalg/nettverk i kommunen/ fylkeskommunen? Hvor mange grupper/Kretser har “Åpen dag” i speidergruppa si eller er med på andre arrangementer som viser frem speiding? Hvor mange har en sosiale medier side for kretsen ( og gruppene) Hvor mange har vært ute i lokalavisa og vist frem speiding, eller vært en meningsbærer for speiding? Og hvor mange av dere ønsker å gjøre mer av de øvrige nevnte?

6 Håvard har ca 1200 venner på fb
Håvard har ca 1200 venner på fb. Dette er også en måte å vise frem speiding på.

7 hva forteller du med innleggene dine i sosiale medier?
hvor legger du fokuset? spørsmål til salen: Hva selger vi? ( 5 min)

8 Hvorfor skal vi være synlige?
Hva vil vi fortelle? Hvordan vil vi at andre skal snakke om Norges speiderforbund og hva vil du at andre skal? Omdømme. Lokalaviser- inviter! sier de nei, inviter igjen neste gang! Det er MANGE som leser lokalavisa! TIPS: sende inn sak selv, eller invitere journalist :) ( god oppgave for roverne eller andre engasjerte speidere) skal vi bare fortelle at vi får penger? hva forteller det om oss?

9 Det er plass til oss Facebook - inspirere potensielle ledere og speiderforeldre Instagram - inspirere potensielle speidere Nettsider - informasjon og inspirasjon Media - fortjent omtale - Hva er dere stolte av og vil fortelle omverden?

10 Politikk og sånt Norges speiderforbund er partipolitisk uavhengig
Politisk plattform ( Den politiske plattformen beskriver temaer og saker det er naturlig at Norges speiderforbund har en stemme.) På bordet: I hvilke saker kan vi engasjere oss og gjøre en forskjell. Både lokalt og nasjonalt? hvilke saker synes du vi som organisasjon burde mene noe om? Men betyr dette at vi ikke kan vise frem hva vi bryr oss om, og hvem vi er? nei, vi kan engasjere oss i enkeltsaker. Miljø, natur, barn og unge, vern, Friluftsliv, folkehelse ( ref Birdy) ansvar, Kvinnekamp, Pride, listen er lang!

11 Disse innleggene har skapt MEST engasjement i løpet av 2019
Disse innleggene har skapt MEST engasjement i løpet av Begge disse innleggene er politiske.

12 Er det plass til å være politisk engasjert og drive med dette i NSF?
Utfordring Er det plass til å være politisk engasjert og drive med dette i NSF? er det plass: JA- ( 3 min rundt bordet) speiderprogrammets fem områder speiderloven speiderløftet → politisk plattform kommer, men mye av verktøyene og retningslinjene er tilgjengelige pr idag. Hvorfor kan ikke NSF være en stedet hvor rovere føler at de også kan være politisk engasjerte, ref: miljø, natur og kvinnekamp.

13 Synlighet og ungt lederskap
Hvordan kan vi bruke ungt engasjement? utvikle ledere dyre og videreutvikle engasjement ( Prosjekt i tropp/ roverlag) Unge talspersoner? Utvikle ledere Dyrke og videreutvikle engasjement ( Prosjekt i troppen/ roverlag?) unge talspersoner? bruke roveres engasjement til


Laste ned ppt "Nettverk for kommunikasjon v/ Kristin"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google