Velkommen til foreldremøte

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SETT I SAMMENHENG MED ATFERD
Advertisements

Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
VELKOMMEN TIL STØVER SKOLE
BARNS TRIVSEL - VOKSNES ANSVAR
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
VELKOMMEN TIL MADLAMARK SF
Grunnleggende verdier for oss:
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Velkommen. Agenda  Forventninger  Fag  Klassemiljø  Info fra klassekontakter og Fau.
Foreldremøte Høsten STAVANGER KOMMUNE Jeg skal si litt om: ■ Skole-hjem-samarbeid ■ Gjensidige forventninger ■ Trivsel – læring – mestring – motivasjon.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
Foreldremøte 7. September 2016 OPPVEKST | Søm barnehage.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
 Fra 1. august starter vi innskolering av de nye barna på SFO.  Alle vil få mail om oppstart på SFO.  Der er to valg av SFO plass.  Dersom barnet.
Her kommer litt om det vi har gjort på i august, og hva vi skal gjøre i september.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
Foreldremøte klasse xx FAU ved Bøler skole Osloskolen FAU Bøler skole.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Velkommen til nytt barnehageår på Låven. Satsingsområder på Roligheden gård barnehage- Låven Bygge gode relasjoner barn-barn, barn-voksne Alle skal få.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE!. PROGRAM Quiz Info om klassemiljø, lekser, leksehjelp, foreldreundersøkelsen, lesediplom, utviklingssamtaler, kontakt med.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Bli med! Barn.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter:
ER SINE BARNS FØRSTE OG VIKTIGSTE LÆRERE
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Mars på Pytten Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
April på Pytten Tiden som gikk:
FORSKJELLER MELLOM BHG OG SKOLE
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid.
Forestilling halv gruppe.
Velkommen til foreldremøte SFO
Velkommen til foreldremøte!
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Roller og forventninger
Vi sorterer etter farger
Velkommen til foreldremøte på SFO
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Velkommen til foreldremøte
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Oppstart 1. trinn Velkommen Diverse info om skolen Om elevgruppa
Velkommen til Heggedal skole
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ 3.TRINN
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Tilhørighet, kunnskap og glede!
Periodeplan for februar 2019
Velkommen til Sofiemyr skole
Foreldremøte 8. trinn Midtstuen skole 6.mars 2019
  Foreldremøte 1D 05.September 2018.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Velkommen til foreldremøte
Sosialt årshjul HØST - rutiner og sosiale mål
Foreldremøte SFO høsten 2019
BARNEHAGEÅRET 2019/2020  SEPTEMBER HUSK: MERKEDAGER:
Velkommen til 6C Jeg er ny og noen foresatte/foreldre er ny. Kort presentasjon om hvem vi foreldre/foresatte til.
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til foreldremøte Sosialt foreldremøte med kveldsmat refleksjonsoppgave i grupper

Mål for kvelden Bli kjent på med hverandre Lære mer om barnehagens fokus på trivsel… Informerte foreldre = trygge foreldre Neste foreldremøte i januar: Foreldre/voksenrollen : - Grensesetting og støtte barnet i dens utvikling Kost og helse Annet? Gi innspill.

Uansett hvem du er, skal du få det godt hos oss Hva ligger i det?

Rammeplanen Ny rammeplan – hva betyr dette for oss i barnehagen?

Barns Miljø dersom man ikke har det godt, er det vanskelig å lære - «Jeg trives» - barnehagens egen plan for arbeid med barnas psykososiale miljø - Lovverk, plikter, ansvar Rutiner

Hvordan passer vi på at barnet har ett trygt og godt barnehage-miljø Banking time-skjema, primær kontakter Utviklingssamtaler med foreldre Barnesamtaler Observasjon Alle voksne sier hei og gir oppmerksomhet til hvert barn Møter barn og foreldre i garderobe, ved bringe og hente Trivsels kartlegging - ansattes oppfattelse av barnets trivsel og psykososiale miljø Foreldreundersøkelsen

Foreldre cafe Oppgaver til drøfting Hva er du stolt av ved ditt barn? Hvordan kan hjemmet fremme trivsel og sosial utvikling Hvordan kan barnehage fremme trivsel og sosial utvikling Hvordan kan hjemme fremme sunn helse? Hvordan kan barnehagen fremme sunn helse?

Foreldreundersøkelsen Vi ønsker å få ett korrekt bilde av barnehagen vår. Barnehagen har utført ståstedsanalyse og kulturanalyse og trivsels analyse Vi vil gjerne at alle foresatte svarer – både de som har ting som er bra eller noe som de ønsker skal bli gjort noe med Med svar prosent på over 70% skal barnehagen holde STOR fest for barna i barnehagen og SFO

Innspill fra foreldrecafè - sjarmtroll Viktig at barna blir sett Vennskapsdannelse er viktig Bra med tavla, foreldre leser denne. Utrolig flott med utdeling av hjerter. Barnehagen kan gjerne gjøre mer av dette. Tips om at barna kan gi hjerter til hverandre, gjerne i en annen farge? Bra med Cos kurs – circle of security – godt for foresatte å vite at vi jobber likt. Noen lurte på hvordan vi gjorde det når barnet hadde gjort en lei ting. Vi snakket om Time-in istede for time Out. Vi inkluderer barnet i hva som skjedde, vi er opptatt av at barnet ikke skal tape ansikt. Spør gjerne barnet om hva barnet heller kunne gjøre. Spille på følelser hos det andre barnet. Bra at barnehagen har frukt til bursdager istede for søtt. Bra at barnehagen er mye ute. Bra tilbud med fokost i barnehagen Det kom innspill om vi kunne hjelpe å henge opp vått tøy som er blitt glemt igjen, så det rekker å bli tørt til neste dag? Vi skal prøve på dette. Vi har også tørkeskap dfere kan henge opp tøy i om morgenen, hvis vi også skal være uheldig å glemme dette. Kan vi se på alternative med sko hylle i barnehagen? Susann sjekker videre.

Innspill fra foreldrecafè - småtroll Trygghet er viktig, for å få lyst å gå i barnehagen til de andre Viktig med levering. Positivt å bli møtt i gangen Flott når det er dempet belysning i barnehagen om morgenen, gjerne med musikk. Innbydende for barna. Kommunikasjon er viktig mellom barnehagen og hjemmet. Spesielt hos de minste som ikke kan snakke. Foreldre setter pris på å få beskjed om noe hyggelig eller spennende som har skjedd. Det hadde vært gøy med enda mer fokus på rundt å kikke på dyr, eller andre ting som man kan fordype seg i. gøy å ha prosjekt med å smake på ulike matvarer. Tips om å få besøk av Jentan på Båly( disse kan kanskje tilby ett opplegg) Stian (far til Kasper) hadde innspill om at han hadde flere kontakter å spille på dersom vi var interessert. Blant annet i forhold til lafting/gamle redskaper. Gøy prosjektet varte over en periode. Dette innspillet tas med til planleggingsdag, alle gruppene skal ha prosjekt dette året Foreldre lurte på om vi kunne se en endring hos barna som økte fra 2 til 3 dagers plass i høst. Dette er det individuelle svar på, for hvert barn er forskjellig. De som lurte , skulle Marie observere. Men vi har opplevd en mye tryggere og raskere tilknytning/tilvenning til barnehagen i år kontra i fjor. Så dette gir oss en positiv pekepinn

Foreldrerråd May-Linn Meijer og Lene Løvsland er nye foreldrerepresentanter for barnehagen. TUSEN TAKK TIL IRENE TRYLAND OG MONIKA HAVIK for godt samarbeid

Nyttige linker Mobbing.no Kostverktoet.no fubhg.no https://www.lindesnes.kommune.no/vigmostad-barnehage TUSEN TAKK FOR IKVELD